Novi predsednik uprave Hita je “odlazkovec” Janez Mlakar, ki je v Papir Servisu pridelal 12 mio € dolgov!

4

Nova sprega Martina Odlazka in Mira Cerarja

Nadzorni svet družbe Hit je v sredo za novega predsednika uprave imenoval Janeza Mlakarja. Upravo družbe bodo sestavljali še Zvonko Šuler in Tevž Korent ter delavski direktor Marjan Zahar, so danes sporočili iz Hita.

Nadzorni svet je Mlakarja, ki bo petletni mandat nastopil predvidoma v začetku aprila, imenoval soglasno.

“Zadovoljni smo, da smo zaključili obsežen postopek izbire novega predsednika uprave družbe Hit. Nadzorni svet je po predstavitvah vizije dela, pogleda na razvoj družbe Hit v prihodnosti in na podlagi ocen posameznih kompetenc kot najprimernejšega kandidata za predsednika uprave družbe Hit izbral Janeza Mlakarja,” je po seji povedal predsednik nadzornega sveta Marino Furlan.

Nadzornikom so se predstavile tri finalne ekipe kandidatov za predsednika in člane uprave. Predstavitve so temeljile na argumentaciji vizije vodenja in razvoja družbe. Po zaključku predstavitev so si člani nadzornega sveta družbe Hit vzeli čas za odločanje, nato pa po skupaj desetih urah seje sporočili, da so soglasno za novega predsednika družbe Hit imenovali Mlakarja.

Novoimenovani predsednik uprave je povedal, da bo eden glavnih izzivov nove uprave družbe povezan predvsem z iskanjem učinkovitih rešitev za to, da bo Hit ponovno postal generator razvoja slovenskega igralništva, turizma in zabave, s poudarkom na novih tehnologijah in kakovostnih storitvah. “Pri tem pa želimo razširiti zavedanje, da napredek in razvoj nista le domena vodstva, temveč vseh zaposlenih v družbi,” je dodal.

Mlakar je univerzitetni diplomirani ekonomist. Kot so dodatno povedali v Hitu, je poslovno pot začel leta 1995 kot direktor družbe Leykam tiskarna, nato je bil med letoma 2003 in 2007 predsednik uprave družbe Terme Dobrna. Služboval je tudi v Steklarni Hrastnik, v skupini Krater, kjer je bil predsednik uprave in izvršni direktor, ter nazadnje v družbi Papir Servis, ki jo je od sredine leta 2010 vodil kot generalni direktor. Slednji dve obvladuje tajkun Martin Odlazek.

[su_box title=”MILIJONSKE DOLGOVE PAPIR SERVISA BODO PLAČALI SLOVENSKI DAVKOPLAČEVALCI”]Na tem mestu spomnimo na zgodbo z DUTB in terjatvami Odlazkovih podjetij v skupni vrednosti 19,2 milijona evrov. Od tega velik del (11,9 milijona evrov) terjatev odpade na družbo Papir Servis. Ta se ukvarja z zbiranjem in predelavo odpadkov. In spet pride do novega paradoksa: DUTB je po prejela več ponudb za nakup terjatev do štirih družb, ki sodijo v imperij enega najbogatejših Slovencev Martina Odlazka! Se pravi Odlazek bo po skonto ceni kupil svoje lastne pufe. Možno samo v Sloveniji! Ves ta novi tajkunski zapitek pa bodo seveda plačali slovenski davkoplačevalci. Kot vedno…[/su_box]

Za člana uprave sta bila potrjena še dosedanji predsednik uprave Šuler in Korent, ki ima po navedbah družbe širok spekter znanj in izkušenj na področju vodenja, prodaje in marketinga.

Nadzorniki so predsednika uprave iskali od novembra lani, ko je sporazum o predčasnem prenehanju mandata sklenil Dimitrij Piciga, ki je bil predsednik uprave od pomladi 2013. Piciga je funkcijo opravljal do konca lanskega leta, od takrat pa upravo začasno vodi Šuler. Na javni razpis za predsednika uprave je prispelo 14 prijav, kadrovska komisija jih je v ožji izbor uvrstila devet, v zadnji krog pa so prišli trije kandidati, ki so se v sredo predstavili nadzornikom. (sta/ured)

Št. komentarjev: 4
 1. Matejko pravi

  Očalarju se že vidi, da je nastavljeni papak, ki mora krasti za druge. Uboga igralnica, včasih udba, sedaj odlazki.

 2. Beno pravi

  Cerar bi se prodal še hudiču, samo da bo izgledal “lep” v rumeni štampi. Res en navadni cmerarski sljuzavec.

 3. hipotenuza pravi

  Ja seveda je pridelal izgubo. Če pa je plačeval politične usluge. Saj jih Sovć iz Maribora tudi. Ves dobiček nakaže v Ljubljano.

 4. Nata46 pravi

  Saj že dolgo vemo, kaj so prave reference za položaje direktorjev v današnjem času !!!
  Več, ko si v preteklosti nakradel, več podjetij spravil na kant, bolj prideš v poštev za funkcijo !!
  Čuden ta slovenski svet, a ne ?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen