Depeche Mode izdali album Spirit, maja na koncertno turnejo

0

Britanska skupina Depeche Mode je po štirih letih premora izdala nov album Spirit, ki so ga nekateri glasbeni kritiki že ocenili kot brezčasen glasbeni projekt. Skupina bo album promovirala na koncertni turneji Global Spirit Tour, v sklopu katere bo zaigrala na 34 koncertih v 21 državah. V nedeljo, 14. maja, se bo ustavila tudi v Ljubljani.

Album je od petka na voljo na standardnem albumu, na katerem je 12 skladb, ter na dvojni zgoščenki v deluxe izdaji, kjer je še pet predelav, ki jih je skupina ustvarila v sodelovanju z Matrixxmanom in Kurtom Uenalom. Paket bo vseboval še knjigo s fotografijami.

Skupina je pri ustvarjanju albuma prvič sodelovala s producentom Jamesom Fordom, ki je sodeloval z zasedbami, kot so Foals, Florence & The Machine in Arctic Monkeys, so zapisali pri založbi Menart, ki danes v ljubljanskem klubu K4 pripravlja dogodek z naslovom Depeche Mode Spirit Party.

Depeche Mode bodo album promovirali na koncertni turneji, ki jo bodo začeli 5. maja v Stockholmu in se devet dni pozneje ustavili tudi v slovenski prestolnici, kjer so nastopili že leta 2006.

Depeche Mode so ena najbolj vplivnih glasbenih skupin. Od začetka kariere leta 1980 so prodali že več kot 100 milijonov albumov, na koncertih pa beležijo več kot 30 milijonov obiskovalcev. Pozitivne kritike prejemajo tako zaradi studijskega dela kot koncertnih nastopov. S 13 albumi so osvojili prvih deset mest v več kot 20 državah, samo z zadnjim Delta Machine pa prva mesta v 12 državah. Na zadnji koncertni turneji jih je slišalo 2,5 milijona poslušalcev.

Zasedbo, ki slovi po uspešnicah, kot so Enjoy The Silence, People Are People, Just Can’t Get Enough in Personal Jesus, sestavljajo Dave Gahan, Martin Gore in Andy Fletcher. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen