Vrana vrani: Klemenčič ščiti Fišerja, čeprav je policija slednjega kazensko ovadila zaradi zlorabe položaja!?

13

Pravosodni minister Goran Klemenčič je v DZ odgovoril na vprašanje Vinka Gorenaka (SDS) v zvezi z ovadbo policije zoper generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja in nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja. Ministrstvo s potekom zadeve ni neposredno seznanjeno, prav tako ne z informacijo, da naj bi šla zadeva v smeri zastaranja, je dejal.

Kot je dejal Klemenčič, ministrstvo ni neposredno seznanjeno z ukrepi, ki jih v omenjenem primeru vodi državno tožilstvo, so pa Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani v zvezi z zadevo zaprosili za nekatere podatke. Tam so jim opisali dosedanji postopek, pri čemer pa Klemenčič podrobnosti ni posebej navajal, ker jih bo Gorenaku poslal pisno.

Poslanec SDS je sicer danes dejal, da se ustvarja vtis, da gre zadeva v smeri zastaranja. Po njegovih informacijah naj bi namreč zadevo najprej vodila državna tožilka Karmen Erčulj, ki je bila lani imenovana za sodnico, od nje pa jo je prevzela Manja Prezelj, ki naj bi kmalu izpolnila pogoje za upokojitev. Tako bo zadeva znova predodeljena, opozarja poslanec. Zanimalo ga je tudi, kaj Klemenčič kot pravosodni minister meni o tem, da je policija ovadila prvega moža tožilstva.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]Že skoraj leto dni od vložene kazenske ovadbe zoper Fišerja in Zalarja, a tožilci jo zgolj svaljkajo po predalih! Več TUKAJ.[/su_box]

Klemenčič na to vprašanje ni odgovoril, glede zastaranja zadeve pa je dejal, da informacij o tem, “da se pričakuje upokojitev določenih tožilcev oziroma tožilk, ki delajo na tej zadevi”, nima.

Da je policija ovadila Fišerja in Zalarja je prvi opozoril prav Gorenak. Sredi januarja je na svojem blogu zapisal, da so ovadbo na policijo in tožilstvo podali v SDS, in sicer zaradi sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, ki naj bi ga Zalar in Fišer storila pri imenovanju generalnega direktorja vrhovnega državnega tožilstva Boštjana Škrleca.

Na Policijski upravi Ljubljana podatkov v zvezi s konkretni imeni za STA niso želeli dajati, potrdili pa so, da so ljubljanski kriminalisti “v povezavi s prijavo, ki se je nanašala na točno določen kadrovski postopek, aprila lani na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic”.

Na vrhovnem državnem tožilstvu so v zvezi z ovadbo za STA dejali, da jim je žal, da del politike tožilstvo zlorablja za političen proces, “ki obremenjuje delo tožilstva in poskuša omajati njegov ugled”. Zato si želijo, da bi “pristojno okrožno državno tožilstvo o prijavi odločilo čim prej”. (sta/ured)

Št. komentarjev: 13
 1. Matejko pravi

  Rdeča gamad je na skupnih okopih, jasno je, da drug drugega ščitijo do onemoglosti. Nas vso to bando pa bdi vrhovni Murgelčan.

 2. bojan pravi

  Klemenčič je res zadnji, ki lahko govori o pravni državi in pravicah!

 3. Denis pravi

  Klemo spelji se, ker si neverodostojen pajac. Baba ti služi milijone na NLB, ti pa rušiš vlade. Sram naj te bo v dno te grde duše.

 4. Andrej pravi

  Komiji v Sloveniji so hujši kot mafija. Mafija ima vsaj svoje kodekse, ki se jih držijo, tile udbomafijci pa se ne držijo niti tistega, kar so se javno zavezali, da bodo počeli. Svetlobna leta so od poštenje in etike!

 5. bruh pravi

  in zato jih tako moti zahod, eu, zda…ker ne razumejo, da so lahko demokratične, PRAVNE, PLURALNE družbe lepe, zanimive, uspešne, bogate, itd itd

 6. jernej pravi

  Fuj, lažnivi Klemenčič. Kučan ti vse diktira, ti pa se sedaj delaš norega. Vsi ste na murgelski liniji!

 7. Kulisa pravi

  Samo vprasam: kako je lahko pravosodni minister nekdo, ki ne pozna Zakonov? Socasno pa me zanima se tole: kako je lahko nekdo pravosodni minister, ki ne spostuje Zakonov? Firbec me matra se, da bi Klemencic odgovoril na vprasanje, katero Pravno fakulteto je koncal, ce sploh!?

 8. czpnn pravi

  Jaz pa vprašam: kako je lahko minister za pravosodje nekdo, ki med drugim prikriva izobrazo slovenskih sodnikjov, ki niso izpolnili enega od ključnih pogojev za zasedbo sosniške funkcije.

  Namreč takratni kandodati, sedaj sodniki, niso uspešno opravili pravniškega državnega izpita (prej pravosodnega izpita) kar je imelo za posledico, da so kvazi slovenski sodniki z Republiko Slovenijo sklenili nično delovno razmerje. V nadaljevanu pa to še pomeni, da slovenski sodniki sploh niso sodniki za kar se lažno predstavljajo ampak so pravoaosni goljufi, plagiatorji in sodni šušmarji.

 9. bruh pravi

  škoda, da ste izbrisali vse kar sem napisal in napovedal o kučanovih smrdečih visokih državnih kadih/podganah…..ajd…
  te smrdeče komunajzerske podgane bodo vedno sovražile drugače misleče in bodo vsakodnevno divje nestrpno delovale proti čisto vsakemu drugače mislečemu……ajd….

 10. bruh pravi

  a res obstaja kak drugače misleči, ki je bil prepičan , da bo kućanova smrdeča mafijska državna oligarhija dovolila, da bo uvoženega smrdečega udbaškega jugića zamenjal nekdo , ki ne prihaja iz istega smrdečega podganjega legla?…ajd….bodimo realni….celo združeni podivjani smrdeči pra sci in svi nje so ga podprli….ajd….

 11. bruh pravi

  seveda mora čisto vsak drugače misleči imeti totalen prezir in totalno nespoštovanje do te “povzdvignjene” kučanove smrdeče mafijske podgane…..kajti tu gre za recipročnost….ta smrdeči jugobalkanski gn oj se pač tak rodi in bo tak umrl…ajd…

 12. bruh pravi

  pa še tole (4): ne skrbite banda 571 ima že ukaz , da pridno poliže krvavordečo ri tko te nove kućanove smrdeče podgane….ajd….

 13. bruh pravi

  sedaj pa vprašanje, ki ne bo našlo odgovora: zakaj je kućanov rdeči obri toglavec, ki ni vreden pljunca v obraz toliko mafijsko lobiral za to smrdečo kućanovo podgano?….

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen