Tone Krkovič novi predsednik društva MORiS: “Vrednote slovenske osamosvojitve so svete!”

10

Društvo MORiS Kočevska Reka se je včeraj zbralo na Zboru članov, kjer je razrešilo staro vodstvo ter soglasno potrdilo novega predsednika in novo predsedstvo. Poleg tega je društvo sprejelo nov status, saj je bil obstoječi še iz leta 2007 in ni bil nikoli dopolnjen. Za novega predsednika je bil izvoljen brigadni general Tone Krkovič, ki je v govoru dejal, da bo društvo delalo temeljito in povsem drugače, saj je bilo v zadnjem času nedejavno. Društvo je edino veteransko združenje, ki ima v svojem novem statutu zapisano ničelno toleranco do vseh totalitarnih režimov in njihovih simbolov. Kot je še dejal novi predsednik, verjame v uspeh, saj so v vodstvu ljudje, ki želijo delati, predvsem pa so jim svete vse vrednote slovenske osamosvojitve in načela Brigade MORiS.

Branitelj Tone Krkovič se tako spet vrača na vodstveni položaj Morisa. Spomnimo: 17. decembra 1990 je brigadi Moris poveljeval ravno Krkovič, ko se je ta v Kočevski Reki predstavila z novo oborožitvijo in opremo. Krkovičeva brigada je nato aktivno sodelovala v vojni za samostojno Slovenijo in pri umiku JLA, pri čemer se je že med vojno uveljavilo njeno neuradno ime Specialna brigada MORiS.

Št. komentarjev: 10
 1. Frenki pravi

  Čestitam, Tone, pa še veliko uspehov!

 2. lemy pravi

  Pohvalno. Komando spet prevzema šef Morisa. Upam da preboj v borbi zoper yu soldatesko.

 3. demokrat1953 pravi

  Vsaj nekdo, ki se zavzema za čase osamosvojitve. Ena organizacija, ki bi vsaj po nazivu to morala početi pa še raje brati s takratnimi našimi sovražniki – oficirji Jugoarmade, ki niso pravočasno prestopili na našo stran, kot j so Gorjanc, Humar itd.

 4. Gorazd pravi

  Tone je poleg JJ najbolj zaslužen, da sploh imamo samostojno državo. Slednje pa Kučanu in njegovim gre ravno najbolj v nos.

 5. denis pravi

  Kapo dol Krko! Preganjan, zaprt in še vedno v akciji. Slovenec ki ga iščeš z lučjo!

 6. Šimac pravi

  Premalo je v Sloveniji fantov kot sta Krkovič in Janša, dokaz za to je stanje, ki ga za seboj puščajo rdeči. Če bi bilo več takšnih pomladnih herojev, bi že zdavnaj bil red v tej naši državi!

 7. bruh pravi

  ajd, za kućanove smrdeče mafijsko/ideološko/volilno pokorne in ubogljive pra sce in svi nje je rdeča komunjazerska jugićeva državna mafija poskrbela udbodnevnik, omladince , vzhodno delo, 24 smrdečih kilntonovih kur b, pa socialistični večer pa celo bando 571….ajd….res ne vem kaj se sploh tu pojavlja en tak opranoglavi, enoumni smrdeči kučanov pra sec….ajd….

 8. Lutke-Cerar,Brglez,,,ITD pravi

  Frenki Se strinjam

 9. GIFTNO pravi

  hehehehe…
  .
  frenki pravi—-pa še veliko uspehov…???
  .
  al poje pri domoljubnih –TENOR–?’
  .
  .heheheeee
  .

  .denis čeblja————-slovenec ki ga iščeš z lučjo..????
  .
  .krkovi Ć…???

 10. GIFTNO pravi

  že izumirajo
  .
  !

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen