Od Vardara pa do Triglava: Tuš se umika še iz Makedonije

0

Slovenska trgovska veriga Tuš se umika iz Makedonije in s tem zaključuje vse svoje operacije na območju nekdanje Jugoslavije. Tuš svoje tri veleblagovnice v Makedoniji – nobena med njimi ni v prestolnici Skopje – prodaja lokalnemu trgovcu Kit-go, poroča makedonski časnik Utrinski Vesnik.

V Tušu so umik iz makedonskih krajev Štip, Kumanovo in Veles potrdili, a dodali, da posel kljub poročilom, da je bila pogodba podpisana že pred novoletnimi prazniki, še ni zakonito zaključen. Uradno izjavo bodo podali takoj, ko bo, so napovedali.

Makedonski kupci so se po navedbah spletne strani European Supermarket Magazine, ki se sklicuje na Utrinski Vesnik, že več mesecev pritoževali, da so zaloge v Tuševih trgovinah močno okrnjene in da določenih artiklov že dlje časa ni na voljo.

Kit-go namerava vse tri veleblagovnice tržiti pod novo znamko, za utrjevanje le-te pa naj bi bilo potrebnih več faz. Ponudba naj bi bila sicer podobna kot doslej. Kit-go je prisoten predvsem v vzhodni Makedoniji, skupaj pa upravlja z 20 supermarketi.

Tuš bo medtem po odhodu s Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Makedonije konsolidiral svoje operacije v Sloveniji, še piše European Supermarket Magazine. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen