Ob 20. obletnici smrti princese Diane bodo letos poleti v Kensingtonski palači na ogled njene številne obleke

0

Bleščeče, elegantne in drzne obleke, ki jih je nosila princesa Diana bodo ob 20. obletnici njene smrti (31. avgusta 2017) postavili na ogled v Kensingtonski palači, njeni londonski rezidenci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Razstava z naslovom Diana: Her Fashion Story (Diana: Njena modna zgodba) bo zaokrožila princesin stil od zadržanih oblek, ki jih je nosila na prvih javnih nastopih, do glamuroznih kosov iz njenega kasnejšega življenja.

“Vsaka obleka je kot majhna biografija. Ne gre le za to, kakšne kose je nosila, temveč obleke pripovedujejo njeno zgodbo,” je povedala moderatorka razstave Libby Thompson.

Med osrednjimi kosi razstave bosta tudi nežno roza bluza oblikovalca Davida Emanuela, ki jo je princesa nosila na zaročnem portretu leta 1981 in modra žametna obleka Victorja Edelsteina, ki jo je nosila na plesu Bele hiše leta 1985, na katerem je plesala tudi z ameriškim igralcem Johnom Travolto.

Slednjo so na dražbi pred tremi leti prodali za 310.000 evrov.

Princesa Diana, ki je življenje izgubila v prometni nesreči v Parizu leta 1997, je sicer znana po tem, da je spremenila pravila kraljevega oblačenja v bolj neformalno.

Razstava v Kensingtonski palači se bo razširila tudi na tamkajšnje vrtove, kjer bosta princesina sinova, princ William in princ Harry, obletnico njene smrti počastila z novim kipom princese. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen