33 milijonov prodanih izvodov: Jacksonov Thriller ostaja najbolje prodajan album vseh časov v ZDA!

0

Thriller, najuspešnejši album Michaela Jacksona, je dosegel nov uspeh. Predstavniki ameriškega združenja za glasbeno industrijo so potrdili, da s 33 milijoni, tudi prek spleta, prodanih izvodov, ostaja najbolje prodajan album vseh časov v ZDA, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Zdi se, da Thriller, ki je znan po uspešnicah Beat It in Billie Jean, še dolgo ne bo izgubil na priljubljenosti. Izšel je v zlati dobi glasbe, ko so se albumi uspešno prodajali in je ameriški glasbeni televizijski program MTV privabljal nove poslušalce. Jacksonovi predstavniki sicer trdijo, da je bilo sicer doslej po svetu skupno prodanih več kot 105 milijonov izvodov albuma Thriller.

Mesto drugega najbolje prodajanega albuma v zgodovini ZDA pripada skupini Eagles in njihovemu albumu Their Greatest Hits (1971-1975), ki je bil prodan v 29 milijonih izvodov. Drugi najbolje prodajan Jacksonov album v ZDA pa je Bad iz leta 1987, ki je bil prodan v desetih milijonih izvodov.

Čeprav je v minulem desetletju prodaja albumov v fizični obliki padla, pa glasbena industrija služi z njihovim nakupom preko za glasbo specializiranih spletnih kanalov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen