Na vzhodu Ukrajine v spopadih šest žrtev, med njimi trije civilisti

0

Na vzhodu Ukrajine je v zadnjih 24 urah v spopadih med vladnimi silami in proruskimi uporniki bilo ubitih šest ljudi, so danes sporočile oblasti v Kijevu in uporniki. Gre za največje število mrtvih v spopadih, potem ko so pred desetimi dnevi v Berlinu potekali mednarodni pogovori o Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“V zadnjih 24 urah je v bojih umrl en ukrajinski vojak,” je sporočil tiskovni predstavnik ukrajinske vojske Andrij Lisenko, ki je za zaostritev napadov obtožil upornike.

Tiskovna agencija upornikov pa je sporočila, da sta v četrtek v spopadih umrla dva njihova borca, šest pa jih je bilo ranjenih, trije civilisti pa so izgubili življenje v obstreljevanju vladnih sil blizu Donecka.

Do nove zaostritve prihaja po tem, ko so se pred desetimi dnevi v Berlinu v prizadevanjih za oživitev mirovnih prizadevanj v Ukrajini sestali nemška kanclerka Angela Merkel, francoski predsednik Francois Hollande ter ruski in ukrajinski predsednik Vladimir Putin in Petro Porošenko.

Berlinski vrh ni našel rešitve za krvavi konflikt, v katerem je od leta 2014 umrlo že skoraj 10.000 ljudi. Voditelji so se dogovorili le, da bodo do konca meseca pripravili časovni načrt. (sta)

doneck-mrtvi

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen