Med najvplivnejšimi hollywoodskimi avtorji po novem tudi Ness, Hawkins in Nesbo

0

knjigarnaAmeriška zabavna industrija je na seznam 25 najbolj vplivnih avtorjev, na katerem kraljujejo J. K. Rowling, Stephen King in George R. R. Martin, letos vključila tudi pisatelje, kot so avtor trilogije trilogije Hrup in kaos Patrick Ness, Paula Hawkins, ki je zaslovela s psihološkim trilerjem Dekle na vlaku, in norveški žanrski avtor Jo Nesbo.

Na hollywoodskem seznamu se je znašlo nekaj presenetljivih imen. Kot piše Hollywood Reporter, seznam dokazuje, da se hollywoodski industriji ne gre več posmehovati, saj filmi nastajajo po literarnih predlogah pomembnih avtorjev in avtoric.

Na prvem mestu najbolj vplivnih avtorjev je avtorica J. K. Rowling, ki je zadnjo knjigo Harry Potter and the Cursed Child razprodala v 4,1 milijona izvodih, na drugem mestu ji sledi Stephen King z več kot 300 milijoni prodanih knjig. Na tretjem mestu je George R. R. Martin. Igra prestolov, ki je bila posneta po njegovih delih, je bila nagrajena z 38 emmyji.

Na peto mesto se je uvrstila avtorica trilogije Petdeset odtenkov E. L. James, med zanimivejšimi imeni pa velja izpostaviti še mladinskega pisatelja Johna Greena (osmo mesto), ki se po pisanju Hollywood Reporterja lahko pohvali s 5,2 milijona sledilcev ter Paulo Hawkins (19 mesto), ki se je na seznam uvrstila zaradi uspešnice Dekle na vlaku. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen