Maribor vstaja in “fašistu” Boštjanu Šeficu sporoča: Azilnega doma v Mariboru ne bo!

14

Mariborčani so v zadnjih dnevih upravičeno slabe volje, saj jim misli oblast na območju mestne občine Maribor, natančneje na Sokolski ulici na Studencih (samo nekaj sto metrov od bližnjega vrtca in osnove šole na Valvasorjevi ulici!), vzpostaviti azilni dom za migrante, ob tem, da se predhodno sploh ni usklajevala z lokalno skupnostjo in občanov Maribora vprašala za svoje mnenje!? Ob tej nameri državne oblasti ji tvorno pomaga mariborska oblast (beri: župan Andrej Fištravec).

Včeraj sta se na to temo že oglasili prvi mariborski politični stranki NLS Franca Kanglerja in Zedinjena Slovenija Andreja Šiška.

“Izvršni odbor Nove ljudske stranke (NLS) je na današnji seji v Mariboru sprejel sklep, da mestni svetniki NLS pričnejo z zbiranjem podpisov za sklic izredne seje mestnega sveta Mestne občine Maribor in nemudoma vložijo zahtevo za sklic izredne seje na temo vzpostavitve azilnega doma v Mariboru.

V NLS smo zelo zaskrbljeni nad načrtovano postavitvijo azilnega doma, saj javnost o tem ni bila predhodno obveščena. O tej nameri vlade je bilo, s strani državnega sekretarja g. Šefica, obveščeno samo vodstvo Mestne občine Maribor. Mariborska javnost ima pravico, da preko svojih predstavnikov v mestnem svetu, poda soglasje k tej nameri vlade, ali pa odkloni vzpostavitev azilnega doma. Prepričani smo, da glede na aktualne ekonomske razmere, ki vladajo v našem mestu, Maribor s tega vidika ne bo zmogel te obremenitve. Še posebej bi radi opozorili, da je Vlada Republike Slovenije, glavnemu mestu Ljubljani namenila 300 MIO € dodatnih sredstev, česar ostale občine po Sloveniji niso bile deležne.

Predlagamo, da Vlada RS glede na finančno »injekcijo« glavnemu mestu azilni dom vzpostavi v Ljubljani. V NLS ostro nasprotujemo vzpostaviti azilnega doma v Mariboru, sploh ozirajoč se na dejstvo, da vlada očitno nima denarja, da bi zagotovila investicijo Mariborske knjižnice, ima pa denar za vzpostavitev novega azilnega doma v Mariboru.

V NLS pozivamo vse svetnike Mestne občine Maribor, da se pridružijo zahtevi za sklic izredne seje MOM, na kateri želimo s strani vlade izvedeti predvsem predvideno lokacijo in ostale pomembne informacije, ki se nanašajo na vzpostavitev azilnega doma.

Skrbi nas, da državljani Republike Slovenije nismo sproti obveščeni o realnem številu, gibanju, namestitvah. itd. prosilcev za azil pri nas. Dne 31.8.2016, je bilo na podlagi statističnih podatkov v Sloveniji prisotnih 773 prosilcev za azil. Zanima nas, kako so se znašli med temi državljani držav, kjer ni vojne (Srbije, BIH, Kosovo, severno afriške države, Malezije itd). Na podlagi dogovora razdelitve kvot v EU so Sloveniji določili 541 prosilcev za azil, ki pa še niso vsi prispeli. Od kod število 700 prosilcev za azil v Mariboru? Menino, da je za naše okolje nujno potrebno opraviti izredno sejo na to temo, kjer naj g. Šefic razloži od kod so te številke, ki se nenehno večajo in predvsem kakšno življenje nas čaka v prihodnosti. V Novi ljudski stranki si želimo samo mir in nemoteno gibanje vseh državljank in državljanov Republike Slovenije in za to se bomo tudi borili.”

Zedinjena Slovenija Andreja Šiška pa takole:

“Fašistično, totalitarno in veleizdajalsko ravnanje MNZ RS – pooseblja ga. Boštjan Šefic – ki javno grozi prebivalcem Maribora. Šefic trdi, da bo azilni dom v mestni občini Maribor, četudi so Mariborčani odločno proti temu, pri čemer Cerarjevo notranje ministrstvo, krši temeljne človekove pravice in svoboščine lastnih državljanov.

Danes, 5. vinotoka/oktobra 2016 je bil v dnevniku Večer, (tiskana izdaja, str. 4), objavljen pogovor z državnim sekretarjem na notranjem ministrstvu Boštjanom Šeficem. Ta je novinarki Urški Mlinarič povedal, da je MNZ RS tik pred podpisom pogodbe z zasebnikom, ki ponuja prostore za odprtje azilnega doma v Mariboru.

Naši viri (Služba za zaščito in reševanje) trdijo, da gre za zasebno stavbo na Sokolski ulici na Studencih, kjer bi naj MNZ urejal bivališča za okrog 60 do 70 migrantov. Poleg tega je v Mariboru že aktivna integracijska hiša za okrog 60 migrantov, ki se nahaja v Makedonski ulici na Pobrežju in jo namerava MNZ prav tako še razširiti. Kmalu bomo torej imeli v Mariboru na obeh predvidenih lokacijah okrog 150 migrantov, ki bi jih naj potem razselili po vsem Mariboru, na njihovo mesto, v ista domova, pa naj bi prispeli novi azilanti. Vsi ti imajo »pravico« do združitve s svojo družino, kar lahko pomeni tudi 10, 20 ali celo 30 in več novih azilantov na enega odraslega moškega. Moški muslimani imajo seveda lahko več žena, kar je v nasprotju z našo zakonodajo in očitno kaznivo dejanje po našem Kazenskem zakoniku, pa vendar bodo imeli »pravico« pripeljati v naše mesto svoje žene in na desetine otrok. V manj kot dveh letih lahko zato pričakujemo v Mariboru več tisoč muslimanov iz Azije in Afrike, ki bodo imeli velike prednosti pred domačim prebivalstvom. Poleg pokritih osnovnih življenjskih stroškov – hrane, pijače, oblačil in obutve, bodo migranti dobili plačano tako najemnino za zasebna stanovanja, kot tudi vse obratovalne stroške: ogrevanje, vodo, elektriko, smeti, kanalščino, RTV, ter celo stroške interneta in telefona, ter za na vrh še »žepnino«. MNZ RS jim očitno namerava podariti celo kolesa, kot je razvidno iz javnega razpisa.

Ta javni razpis za najem opremljenih prostorov za namestitev oseb z mednarodno zaščito v mestni občini Maribor je MNZ objavil že 29. 7. 2016. Javno odpiranje ponudb na MNZ pa je bilo 12. 9. 2016 v Ljubljani. Prispela je ena sama ponudba nekega zasebnika, od takrat pa v javnosti ni moč zaslediti nobenih podatkov o dejanski lokaciji, lastništvu stavbe in zemljišča ter o predvideni časovnici v zvezi z odprtjem azilnega doma, čeprav gre za javni razpis in bi ti podatki morali biti javni. V petek, 30. 9. 2016 je državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic obiskal župana in MOM, ter politično vodstvo našega mesta menda zgolj obvestil, da je vse v zvezi odprtjem azilnega doma v Mariboru v pristojnosti MNZ.

Kako lahko vodstvo MOM z županom Fištravcem na čelu, kaj takšnega sploh dovoli?! V kakšni državi živimo, če lahko nek sekretarček MNZ iz Ljubljane ukazuje oziroma diktira prebivalcem Maribora, kdo in kje bo živel v njihovem mestu? Je mar to v 3. členu Ustave RS zapisana vladavina ljudstva?! NE! Gre za očitno fašistično, totalitarno in veleizdajalsko ravnanje MNZ RS nasproti lastnim državljanom, ki so vrh vsega še večkrat diskriminirani v primerjavi z ekonomskimi migranti iz islamskih držav.

V mestni občini Maribor, so mavrični politikanti iz Ljubljane in njihovi domači pomagači po »osamosvojitvi« Slovenije uspeli uničiti, pokrasti in zapreti številne tovarne (TAM, Metalna, Hidromontaža, MTT, Lilet, Zlatorog, itd.), v katerih je služilo kruh več deset tisoč domačih delavcev in delavk. Vsi ti so sedaj na borzi za brezposelne, ali pa so bili prisiljeni zapustiti svojo domovino in služiti kruh v tujini. Sramotno je, da sedaj v naše mesto namesto novih delovnih mest za naše ljudi, načrtno vozijo ekonomske migrante iz tujine, ki želijo zgolj ugodnosti in boljše življenje. Takšno početje je nedopustno in bo namesto načrtovanega multikulturalizma, neizogibno privedlo do nevarnih konfliktov ter rodomora nad slovenskim narodom. Mariborčani in Mariborčanke imamo vso pravico in obenem tudi dolžnost, da se takšnemu početju odločno upremo. V Mariboru marsičesa ni. Azilnega doma v Mariboru tudi ne bo!”

emigranti-makedonija-palice-ne

Št. komentarjev: 14
 1. Janko pravi

  Če bodo to Mariborčani dopustili, so res eni navadni pezdeti in hlapci!

 2. borec pravi

  Saj imajo kocke v Mariboru,
  upam,da niso že vseh porabili.

 3. Slovenec 33 pravi

  Poglejte si sliko
  To niso nobeni migranti ali begunci, so izključno dezerterji in kakšen terorist je tudi vmes.
  Ti novi okupatorji EU nimajo pri nas kaj iskati.

 4. zvone pravi

  Potrebno bo spet iti na okope, če ne nas bodo nasilni migranti preplavili v roku nekaj let. Potem pa bomo jokali, ker bodo tudi naše ženske posiljene in pretepene. A takrat bo že prepozno.

 5. kekec pravi

  Kocke morajo zadeti prave osebke.

 6. Pesjanar pravi

  Vprašati morate tov.Franca Teršaka kakšne kocke se uporabljajo ali navadne granitne ali on z bolj finim imenom tonalitne,tov.Franc je namreč ob vstopu v parlament poučeval poslance kakšne kocke se uporabljajo v MBju.Metalce kock pa bo branila sedanja notranja ministrica,ker ima z to vrstnimi zadevami že kar nekaj izkušenj.

 7. raft pravi

  Šefic pravi, da bo azilni dom kljub nasprotovanju Mariborčanov. A tako po novem deluje demokracija?

 8. zeko pravi

  Mrš Šefic v 3PM in odpelji si jih k sebi domov!

 9. Marija pravi

  Saj na Kopah jih bodo tudi naselili 73,jim je slovenj Gradec ponudil dom,ga prenovil in opremil za arabske dezerterje. Bravo. Koroška. Rako bodo naselili te rakove tvorbe po celi Sloveniji,saj sploh ne vemo kje so. To vedo samo vlada in levaki,kje so njihovi ljubljenci.

 10. Blaž Babič pravi

  Morda bo bolj “globokoumno” navesti dejstvo, da gre pri tem početju državnega vrha, ki je očitno usklajen s politiko Soroša in podobnih deležnikov – za ČISTI GENOCID NAD SLOVENSKIM PREBIVALSTVOM.

 11. Matija pravi

  Zedinjena Slovenija je glas preslišanega ljudstva.

 12. Problem pravi

  Takšno početje je nedopustno in bo namesto načrtovanega multikulturalizma, neizogibno privedlo do nevarnih konfliktov!
  SAMO MALO SE!

 13. Kranc pravi

  Gibanje Zedinjena Slovenija, edini, ki opozarja na rodomor Slovencev in naše najbolj pereče probleme kot so (90. člen Ustave, popis prebivalstva, financiranje in medijsko pokrivanje političnih strank, prikazovanje političnih strank v medijih, povečanje rodnosti, ukinitev evra in uvedba lastne valute…)

  Nam Slovencem je dovolj enih in istih ljudi na oblasti…

  Odprimo politični prostor mladim in tistim, ki še niso vrgli puške v koruzo in odšli v tujino.

 14. miha pravi

  Bravo, Maribor, imate vso podporo! Naj se jih levaki odpeljejo k sebi domov in naj jih tudi prezivljajo!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen