Iz calaiške “džungle” danes odpeljali več kot 2300 migrantov

0

V okviru načrta za zaprtje zloglasnega begunskega taborišča v francoskem pristaniškem mestu Calais, imenovanem džungla, so danes, prvi dan evakuacije, brez incidentov odpeljali skupno 2318 migrantov, je sporočil francoski notranji minister Bernard Cazeneuve.

Od tega je “1918 odraslih migrantov in beguncev odšlo iz Calaisa na 45 avtobusih v 80 sprejemnih centrov v enajstih francoskih regijah”, 400 mladoletnih migrantov pa je nameščenih v začasnih sprejemnih centrih na območju taborišča, preden jih bodo odpeljali drugam, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal minister.

Evakuacija 6400 migrantov, kolikor jih po zadnjih uradnih ocenah živi v taborišču, naj bi po napovedih trajala teden dni. Za njihovo namestitev je na voljo 7500 postelj v 450 sprejemnih centrih po vsej državi.

V taborišču naj bi živelo tudi okoli 1300 mladoletnih brez spremstva, od katerih naj bi jih 500 imelo družine v Veliki Britaniji.

V torek naj bi nadaljevali z evakuacijo in že začeli odstranjevati izpraznjene šotore in druga začasna bivališča v taborišču. (sta)

calais-odhod2

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen