Abba se po 30 letih vrača v digitalni in virtualno resničnostni preobleki

0

Švedska skupina, ki se je razšla pred 30 leti in se je ponovno združila le ob poletnem praznovanju svoje 50-letnice, je presenetila z novico. Pripravlja nov projekt, v katerega bo vključila virtualno resničnost in umetno inteligenco. Podrobnosti projekta, ki bo prinesel novo izkušnjo za njihove oboževalce, bodo predstavili prihodnje leto.

Projekt pripravljajo z glasbenim menedžerjem Simonom Fullerjem, ki je med drugim zaslužen za slavo Spice Girls. S projektom želijo mladi generaciji predstaviti svojo glasbo na način, “da bodo videli, slišali in občutili band na enkraten način,” piše britanski BBC.

Abba je v 70. letih minulega stoletja posnela vrsto uspešnic, kot so Voulez Vous, Dancing Queen in Money, Money, Money. Člani so nazadnje skupaj nastopili leta 1982, leto kasneje pa so se dokončno razšli. Vse odtlej so zagotavljali, da se ne bodo več nikoli in pod nobenim pogojem združili. Zapuščino švedske skupine je ponovno obudil muzikal Mamma Mia!, ki je postal uspešnica tudi v slovenski različici. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen