Zaradi posla z mineralno vodo rdeči lobisti sedaj pritiskajo na samega Cerarja!? Pšeničnik se jih ne boji in gre do konca!

7

Droga Kolinsko skrbi, kakšna gradbena dela bodo izvedena v imenu Hotela Sava Rogaška na sporni vrtini, ki vodi do podzemnega vira Donata Mg, ki ga polnijo na drugi vrtini, pišejo v današnjih Financah.

Možnih scenarijev, kaj bo z gradbenimi deli na vrtini mineralne vode izvedeno po naročilu trenutnega koncesionarja Hotela Sava Rogaška Stanislava Pšeničnika, je veliko. A nekaj je gotovo – več kot desetletje trajajoči spor o vrtini, ki se vleče po ministrstvih ter slovenskih in evropskih sodiščih, se stopnjuje.

V uradu predsednika vlade in na ministrstvu za gospodarstvo ter za okolje in prostor so sredi prejšnjega tedna od Droga Kolinske (beri: od rdečih lobistov, ki delajo za njo) dobili poziv (kar ni nič drugega kot navadno izsiljevanje in uničevanje konkurence na trgu!), naj država in pristojni organi takoj vzpostavijo zakonito stanje glede pravice do črpanja vode iz sporne vrtine in ustrezno ukrepajo v zvezi z deli, ki naj bi jih na vrtini in okoli nje izvedel trenutni koncesionar Hotel Sava Rogaška, saj jim lahko to povzroči dodatno škodo.

Teza Droge Kolinska je seveda smešna, saj je v zadnjih letih več milijonsko škodo utrpel ravno Pšeničnik, o čemer smo na Politikis.si pisali pred kratkim.

[su_box title=”Razkrivamo: Sodišče EU v zadevi “ROI” razsodilo, da je Židanovo ministrstvo ravnalo nezakonito! Že vložene milijonske odškodnine.”]Spor med družinskim podjetjem Stanislava Pšeničnika in Drogo Kolinsko zaradi črpanja mineralne vode ima že (pre)dolgo brado. Vleče se namreč že več kot desetletje, saj se vrtina nahaja na zemljišču, ki je v lasti Pšeničnikovih hotelov. Država mu je že leta 2008 za 30 let podelila koncesijo za črpanje in prodajo mineralne vode, zato je kot enega od pogojev za pridobitev koncesije zgradil polnilnico vode in cevovod. A ministrstvo za kmetijstvo je nato naenkrat »ugotovilo«, da so že leta 2001 na isti vrtini mineralne vode priznali blagovno znamko Donat Mg, zato Pšeničnikovi vodi blagovne znamke ROI niso priznali. O protipravnem in škodljivem ravnanju ministrstva za kmetijstvo, ki ga vodi Dejan Židan, je prek Pšeničnikovih odvetnikov sedaj seznanjen tudi predsednik vlade, dr. Miro Cerar. Bo ustrezno ukrepal? Več TUKAJ.[/su_box]

Stanislav Pšeničnik pa za Finance takole: »Vrtina je moja in lahko delam, kar mi paše,« in hkrati prosil, da se slišijo prihodnji teden po vrnitvi iz Dubaja, kamor je potoval z vladno-gospodarsko delegacijo. Očitno je, da se Pšeničnik te rdeče lobistične kamarile ne boji in da gre v tej zadevi do konca.

Znano je tudi, da si Pšeničnik želi tržiti vodo pod imenom Roi tudi v EU, a ga pri tem najbolj ovira ravno ministrstvo, ki ga vodi Dejan Židan. A bo vsaj (sedaj celo odkrito izsiljevani!?) predsednik vlade Miro Cerar presekal ta gordijski (beri: nezakoniti) vozelj in slovenskim podjetjem (Hotel Sava Rogaška) omogočil, da izvajajo ustavno zagotovljeno kategorijo svobodne gospodarske pobude?

Vprašanja za predsednika vlade Mira Cerarja, poslana na UKOM 26.09.2016

Na predsednika vlade RS, g. Mira Cerarja naslavljamo nekaj vprašanj glede eskalacije zadeve Kolinska proti Hotelu Sava Rogaška glede mineralne vode.

1) O protipravnem in škodljivem ravnanju ministrstva za kmetijstvo, ki ga vodi Dejan Židan, je prek odvetnikov Hotela Sava Rogaška konec julija 2016 bil seznanjen tudi predsednik vlade, dr. Miro Cerar. Ste že ukrepali in na kakšen način?

2) Sodišče Evropske unije v Luksemburgu je dokončno izpostavilo nezakonitost ravnanja kmetijskega ministrstva. S sodbo C-207/14 z dne 24.6.2015 je v celoti potrdilo stališča Hotela Sava Rogaška in hkrati v celoti zavrnilo stališča, ki jih je zastopala država (Državno pravobranilstvo RS). Sodišče EU je v sklepnem delu navedlo, da ni pomembno, ali Droga Kolinska iz istega vodonosnika že črpa vodo, ampak je bistveno, ali se ti vodi razlikujeta. Zakaj Vlada RS ne priznava odločb sodišča Evropske unije in prepreči nezakonitosti kmetijskega ministrstva?

3) Kako komentirate dejstvo, da slovenski državni organi (tudi po sodnih odločbah iz sodišč EU) ravnajo v veliko škodo slovenske družbe Hotel Sava Rogaška (ta je v investicijo črpanja mineralne vode vložila prek 5 milijonov evrov in še vedno ni dobila priznane blagovne znamke) in očitno ščitijo interese Droge Kolinske, ki je v tuji (hrvaški) lasti?

roi-voda-zidan-cerar

Št. komentarjev: 7
 1. bruh pravi

  tipićna jugićeva državna rdeča legalizirana mafija na delu……..spomnite se, povsod po svetu se mafije borijo proti državi, le med jugići kot sovjetići so rdeče mafije sinonim za državo…..imajo svoje sodnike, svoje državne kadre, svoje tožilce, svojo policijo, svoje medije in seveda svoja državna podjetja…..tako, da nić posebno novega v kućanistanu.

 2. božo pravi

  Bolj lopovske vlade v Sloveniji še nismo imeli. Kdaj se bo plenjenje in ščitenje naših sploh končalo???

 3. janko pravi

  Rdeči barabuni ščitijo tujce, ne pa naših firm! Fuuuuuuuuuj!

 4. gonzo pravi

  To vlado je potrebno urgentno zamenjati, ker dela več škode kot lubadar po gozdovih – torej enormno!

 5. lidija pravi

  Dejstvo je, da Židan in kamarila delajo slovenskemu podjetništvu in kmetijstvu ogromno škodo. Danes črpanje mineralne vode, jutri vzreja ovac, pojutrišnjem spet kaj drugega… Škodljivi so do konca in naprej!

 6. opazovalec pravi

  »Vrtina je moja in lahko delam, kar mi paše,«
  Ta izjava pove vse o Pšeničniku. Vrtina je last države, on ima lahko samo koncesijo (v tem primeru sporno) in z njo ne sme delat kar mu paše. Toliko bi pa novinarji že lahko vedeli, kljub svojemu navijaštvu.

 7. haapy yack pravi

  hoj
  Narobe. Vrtine so od prekooceanskih korporacij. Svedre imajo že naložene na prekooceanke. Večina bo plačvala njim za liter vode pomešane z odpadnim oljem 80 dolarjev.
  čao

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen