Vinko Gorenak o zloglasnem udbašu Milanu Doriću – Hanziju: za svoja zločinska dela je prejel en milijon nemških mark!

16

Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak, je včeraj na shodu Odbora 2014 pred vrhovnim sodiščem v Ljubljani, razkril nekatere podrobnosti o udbaškem zločincu Milanu Doriću – Hanziju, ki Gorenaka sedaj celo toži!? Gorenakov govor na tem mestu objavljamo v celoti.

“Spoštovani vsi!

Pozdravljeni prvič po poletnih počitnicah. Verjamem, da ste si v tem času nabrali novih moči. Verjamem, da ste si tudi spočili. Verjamem pa tudi, da boste nadaljevali svoja zborovanja tukaj pred sodiščem. Ni še nastopil čas, da bi prenehali.

Morda bo kdo rekel, ja kaj pa ste dosegli s takimi zborovanji? Tisti, ki vas želijo ponižati, bodo našli argumente za trditev, da niste dosegli nič. Toda temu ni tako. Dosegli ste več kot si morda sami mislite.

Če bi se pisalo leto 1946, bi nas pobili in vrgli v kako kraško jamo. Če bi se pisalo leto 1975 bi nas zaprli, končali bi v zaporih na Povšetovi ulic v Ljubljani. Leta 2014 pa so trdili, da so taka zborovanja nedopustna. Trdili so, da pritiskamo na neodvisna sodišča.

Danes je vse drugače. Tudi zaradi vas in vaše vztrajnosti. Danes priznajo, da so taka zborovanja pred sodišči nekaj povsem normalnega. Brez vaših zborovanj, bi Janez Janša morda ždel v zaporu na Dobu. Brez vaših zborovanj bi mu družbo morda delal Franc Kangler. Brez vaših zborovanj ne za enega ne za drugega morda ne bi vedela niti javnost. Brez vaših zborovanj, bi nas dominantni mediji obdarili s spoznanjem, da je bila UDBA humanitarna organizacija. Brez vaših zborovanj, bi nas dominantni mediji obdarili s spoznanjem, da imamo najboljše pravosodje. In še bi lahko naštevali. Vaša zborovanja so torej še kako učinkovita in potrebna. Ne prenehajte z njimi.

Se je pa v času počitnic zgodilo marsikaj. Tistega kar se ne bi smelo zgoditi in tistega kar bi se moralo zgoditi. Nihče od tistih, ki so izkopali 5 milijardno bančno luknjo še ni prestopil praga za menoj. Zato pa sem prihajajo osamosvojitelji.

[su_box title=”Milan Dorić – Hanzi je za svoje zločinsko delovanje dobil milijon nemških mark”]Kmalu tudi jaz – toži me namreč znameniti udbovski agent Milan Dorić – Hanzi. Menda sem ga žalil in blatil njegovo dobro ime. Da ne pozabimo kdo je to bil. Od leta 1960 do leta 1990 je prejel en milijon nemških mark denarnih nagrad UDBE za svoja zločinska dela. Dobil je nad 10 pištol, s katerimi so bili izvrševani umori. [/su_box]

Takih z zbrisanimi serijskimi številkami, kot so jo našli pri UDBOVSKEM morilcu v Izoli. No, naše sodstvo ščiti ne le žive, ampak tudi mrtve UDBOVCE. Sodnik v Kopru policiji ni dovolil preiskati stanovanja morilca. Česar takega se ne spomnim niti iz časov socializma.

Pa pojdimo še enkrat k vašemu delu in zborovanjem. Spomladi letos ste zbirali podpise za Zakon o vzpostavitvi, preglednosti in odgovornosti v pravosodju. Skoraj 6000 podpisov ste zbrali. Šlo je za tako imenovani ljudski zakon, ki ne bi koristil le ljudem ampak tudi sodnikom. In veste kaj se je zgodilo z njim?

Pred nekaj dnevi smo ga obravnavali na Odboru za pravosodje Državnega zbora. Nekako od 08.00 do skoraj 14.00 je trajala omenjena seja. Večino časa je govoril Aleš Primc. Temeljito je obrazložil člen za členom. Veliko časa sva razpravljala tudi midva z Evo Irgl. Koalicijski poslanci vsebinsko sploh niso razpravljali. Nobenih argumentov proti zakonu niso navajali. Tiho so bili, kljub temu, da sem jih pozival naj povedo svoje argumente. Nobenega odziva ni bilo.

In kaj je pokazalo glasovanje? Poslanke in poslanci Marko Ferluga, Jan Škoberne, Jasna Murgelj, Dušan Radič, Marjana Kotnik Poropat, Aleksander Kavčič, Ivan Škodnik, Irena Grošelj Košnik so odločili. Kako? Zakon ni primeren za nadaljnjo obravnavo. To so torej poslanci, ki ne spoštujejo vaše volje. To so torej poslanci, ki ne spoštujejo ljudske volje. Prav je, da veste za njihova imena.

Čeprav so nekateri godrnjali, ko sem jim povedal, da bom njihova imena sporočil vam, tukaj pred sodiščem. Da sem sestavil ta spisek sem vsaj za nekatere poslance moral primerjati njihove slike s podatki o poslancih, saj jih ne poznam. V Državnem zboru skoraj nikoli ali nikoli sploh ne razpravljajo. Odločajo pa z glasovanjem. Seveda tako kot jim naročijo in ne po svoji volji.

Aleš Primc je dejal, da je zgodba tega zakona tako zaključena. Da je vaša volja poteptana. Pa mislim da ni. Prihodnji teden bodo poslanci koalicije zakon res zavrnili. Toda zagotavljam vam, da bom poslancem poslanske skupine SDS predlagal, da ga ponovno vložimo, še nekoliko izboljšanega. Potrudil se bom torej, da bomo tisti poslanci, ki spoštujemo ljudsko voljo, ta nekoliko izboljšan zakon, še enkrat poslali v proceduro. Takrat pa vas vabim, da še kakšno poveste vi, in to pred Državnim zborom.

Gospe in gospodje. Vaše delo ni zaman. Vaša zborovanja niso zaman. Potrebuje vas boljša in pravičnejša Slovenija. Hvala vam.”

milan-doric-hanziUdbaš Milan Dorić – Hanzi je v nemškem dokumentarcu o delovanju Udbe dejal, da je delal za razne (tajne) službe in da se tega ne sramuje, ampak da je na to celo ponosen… 

Št. komentarjev: 16
 1. kmet pravi

  Novi obrazi v parlamentu so kot novo vino v starih plesnivih sodih, zato takšno vino še za solato ni, ker ima okus po plesnobi.

 2. re gornjemu pravi

  In koga misliš “z novimi obrazi”, Gorenaka in Irglovo? Haha, haha!

 3. pubec pravi

  Gorenak, nič bat, če te toži, saj bodo tudi zate zborovali in demonstrirali pred sodišči brezzobi starci, ki stalno pridejo na sendvič in kaj za spit.

 4. matej pravi

  Najbolj zanimivo je, da se te udbaške spake nato po medijih spakujejo in napihujejo, namesto da bi se skrili v mišje luknje.

 5. konrad pravi

  Bravo g. Gorenak za pogum, da se zoperstavljate Udbi! Malo je takih!

 6. Slovenc pravi

  Vinko Gorenak pravi: …Česar takega se ne spomnim niti iz časov socializma
  Vinko Gorenak je eden največjih jugonostalgikov, kar jih danes tlači pogojno, našo zemlo. Minilo je par let, kar je na svojem blogu objavil patetično izpoved:

  Tisti čas pogosto primerjam z današnjim in vse bolj ugotavljam, da se je le malo kaj spremenilo. To je bil čas, slovesa Tita in tudi sam sem takrat živel v medijsko prikrojenem svetu resnic, ki so se kasneje izkazale za popolne neresnice. Če bi me takrat vprašali kje in kako živim, bi vam s ponosom povedal, da živim v najbolj pravični in najboljši državi sveta, še več znotraj nje, da živim v najbolj razvitem njenem delu – Sloveniji, skratka povedal bi vam, da živim v raju na zemlji.

 7. zoki pravi

  Samo upamo lahko, da bo tujina ustrezno odreagirala, kajti naše komunjare pač ne bodo lovile svojih.

 8. A je on še sploh normalen pravi

  V SDS ni nihce vec normalen…..obstali v nekem izgubljenem casu in brez idej za jutri.

 9. Justicus pravi

  Kdor koli zagovarja umore, iz kakršnih koli razlogov, je vreden, da se mu zgodi isto kot umorjenemu. S tem zagovarjanjem se je obsodil sam, kjer ni odpuščanja in je logika zob za zob.

 10. Justicus pravi

  http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/foto-zvezani-z-zico-padli-pod-streli
  Sram vas bodi levaki! Kakšna dejanja ste sposobni zagovarjat.

 11. Justicus pravi

  Dokler ni sprave in vrstnega reda, kot ga navaja tudi g.Janša Slovenija ne more naprej.

 12. bruh pravi

  sem ša vesel za hrvate, da se počasi končno rešujejo in osvobajajo, ne glede na volilni sistem , ki mafijsko a legalno privilegira enoumne rdeče nestrpne jugo.manjšine…….

 13. dzi nu nje ja pravi

  Toti miličnik,pa ni delal za udbo.

 14. pubec pravi

  In on si drzne tožiti Vinka Gorenaka, ki je v SDS skoraj kot svetnik?Da je bil miličnik, torej ne daleč od njega, Gorenak seveda zamolči, če se le da.

 15. OPOMIN pravi

  BIVŠI MILIČNIK PRIDIGA O ETIKI IN MORALI………ZA BRUHAT.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen