V središču Budimpešte odjeknila eksplozija, ranjena policista

0

V središču Budimpešte je v soboto zvečer odjeknila eksplozija, v kateri sta bila ranjena policista na patrulji, so danes sporočili z madžarske policije. Vzrok eksplozije še ni znan, medtem pa policija preiskuje morebitno teroristično oziroma kriminalno ozadje dogodka, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policista, ki sta bila poškodovana, so prepeljali v bolnišnico, medtem ko o drugih poškodovanih ne poročajo, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Preiskava vzroka eksplozije, ki je odjeknila v garaži ene od poslovnih stavb na zelo prometnem križišču, še poteka. Policija se je po pomoč obrnila tudi na morebitne očividce in bližnje prebivalce. Po poročanju madžarskih medijev pa so na kraju našli žeblje, kar pomeni, da bi lahko šlo za bombo z žeblji, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Policisti so izpraznili zgradbe v bližini in zavarovali kraj eksplozije, tako da ceste tudi danes ostajajo zaprte za promet. V okolici so sicer številne restavracije in lokali, med drugim tudi nočni klub, ki je bil pred leti tarča bombnega napada. Tedaj je šlo za spopad med dvema mafijskima združbama. V bližini je tudi znana glasbena akademija Franza Liszta, ki so jo izpraznili.

Po navedbah prič so se ob eksploziji zatresle zgradbe, popokala so okna in stekla, ljudje pa so v paniki začeli bežati, še navaja AFP. (sta)

budimpesta-donava

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen