Tri dokazljive laži Mira Cerarja

4

vinko-gorenak1Piše: dr. Vinko Gorenak, poslanec SDS

Te dni minevata dve leti vlade Mira Cerarja. Na številnih tiskovnih konferencah nas je predsednik vlade Miro Cerar obdaril z mnogimi spoznanji, bolje rečeno samohvalami na račun domnevnih dosežkov svoje vlade. Največkrat je izpostavil je naslednje dosežke svoje vlade:

 • Pred nastopom njegovega mandata naj bi Sloveniji grozil finančni kolaps in tako imenovana bruseljska trojka, kar naj bi njegova vlada preprečila.
 • Nezaposlenost naj bi prvič po več kot skraj desetletju padla pod 100.000 nezaposlenih, kar naj bi bila zasluga njegove vlade.
 • Slovenijo so pred vlado Mira Cerarja pretresali ulični protesti, zaradi česar je bila Slovenija politično nestabilna država, danes pa je vse drugače, kar naj bi bila prav tako zasluga njegove vlade.

Pa pojdimo po vrsti. Vse tri trditve Mira Cerarja so dejansko navadne laži. Poglejmo zakaj.

 • Res je, da je Sloveniji grozila tako imenovana trojka zaradi neuravnoteženega proračuna. Res je, da danes ni nič več tako. Toda res je tudi to, da vlada Mira Cerarja s tem nima nič. Zasluge za tako staje ima vlada Janeza Janše, ki je sprejela tako imenovani Zakon o uravnoteženju javnih financ (ZUJF), ter vlada Alenke Bratušek, ki je najela 5 milijard kreditov, ki jih je vložila v naše banke. Njena vlada je sprejela tudi začasno povišanje DDV, ki pa jo je vlada Mira Cerarja spremenila v trajno zakonsko rešitev. Javne finance sta torej stabilizirala Janez Janša in Alenka Bratušek, Miro Cerar pa s tem nima nič. Le kiti se s tujim perjem.
 • Miro Cerar se hvali tudi s podatkom, da je v času njegovega mandata nezaposlenost prvič po letu 2009 padla pod 100,.000. Številka je sicer točna. Toda Miro Cerar in njegova vlada s tem nimata nič. Po besedah predsednika Obrtno podjetniške zbornice Slovenije Branka Meha, je v letu 2016 v Avstrijo našlo delo nad 12.000 ljudi. To pa pomeni, da je nezaposlenost padla zlasti na račun zaposlovanja v tujini in ne v Sloveniji. Tudi v tem primeru se Miro Cerar torej kiti s tujim perjem.
 • Trditev Mira Cerarja, da je Slovenija z vidika uličnih protestov danes stabilna in mirna država sicer drži. Toda zakaj? Nikakor ne zato, ker bi vlada Mira Cerarja sprejela kakršnekoli ukrepe, ki bi zadovoljili ljudi na ulicah, temveč zato, ker politična desnica ne vzpodbuja uličnih protestov proti vladi, tako kot jih je leta 20012 in 2013 vzpodbujala politična levica skupaj z Mirom Cerarjem, ki je takrat ulične proteste vzpodbujal. Takole je takrat dejal (o Francu Kanglerju): ”Očitno mnogim še ni jasno, kaj se dogaja, tudi tistim, ki so ga izvolili. Tu bi se on moral osramočen umakniti. Pri nas pa tega ni,” je Miro Cerar pogumno pojasnjeval, zakaj podpira vseslovenske vstaje leta 2012.

No ob vsem tem o Miru Cerarju pred volitvami leta 2014 in po njih še največ pove twitt Janeza Janše, ki je twittnil takole: »Zmagal je sicer na nepošten način, vendar sedaj pošteno laže«.

Št. komentarjev: 4
 1. re gornjemu pravi

  Zelo bi se čudil, če Gorenak nebi vseh “zaslug” za vse naše uspehe pripisal svojemu firerju. O kakšnih njegovih napakah pa NIČ.

 2. pubec pravi

  Le kdo twitta o poštenosti?Ha, ha

 3. Pesjanar pravi

  Cerar LDSov pankrt se kiti z tujim perjem,to je zaščitni znak vseh rdečih nesposobnežev,sicer pa kakšna mati takšen sin pokvarjen do obisti,po mojem se kiti tudi z otrokom ali otroci,še te so mu verjetno štepali drugi.

 4. Kapitalist pravi

  Da “glavni” mediji odlično opravljajo svojo družbeno vlogo sta dokaz prva dva komentarja.

  Peri, peri, do čiste beline!

  Zato že vsaj 4. leto ne gledam “glavnih pralnih” medijev.

  Pubec; Janša je toliko pošten, kot ti nikoli ne boš.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen