Na Floridi neznani motorist zažgal mošejo

2

pozar-moseja-floridaAmeriška zvezna policija FBI sodeluje v preiskavi požiga mošeje na Floridi, ki jo je nekoč obiskoval tudi množični morilec iz nočnega kluba Pulse v Orlandu Omar Mateen. Ta je 12. junija pobil 49 ljudi, ranil pa 53 in od takrat naprej je mošeja v kraju Fort Pierce tarča nadlegovanj.

Varnostne kamere so v ponedeljek zgodaj zjutraj posnele motorista, ki se je pripeljal do mošeje, do katere je prinesel steklenico s tekočino in papirjem. Po zažigu je zbežal, policija pa prosi javnost za pomoč.

FBI sklepa, da gre za zločin iz sovraštva, ker je do požiga prišlo ob obletnici terorističnih napadov v ZDA 11. septembra 2001 in ob začetku muslimanskega praznika kurban bajram.

Mošejo je do smrti obiskoval morilec iz Orlanda, ki je med pobijanjem izrekel zvestobo Islamski državi. Od takrat naprej mošeja oziroma celoten islamski center doživlja nadlegovanje.

Začelo se je z grozilnimi telefonskimi klici, nato polivanjem vode na vernike iz mimovozečih avtomobilov, enega od vernikov so pretepli na parkirišču, sedaj pa je prišlo še do požiga. (sta)

Št. komentarjev: 2
  1. antikomunist pravi

    Zasluži si častno medaljo.

  2. jankec pravi

    Čestitke neznanemu junaku.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen