Google predstavil pametno aplikacijo za komuniciranje Allo

0

Ameriški tehnološki velikan Google je danes na trg poslal novo aplikacijo za sporočanje Allo, ki se bo skušala konkurenčnim rešitvam zoperstaviti s sposobnostmi pametnega delovanja. Tako se bo med drugim sčasoma samodejno prilagodila uporabnikovim navadam, nekatere funkcije iskalnika pa bo prenesla neposredno v klepet.

Aplikacija, delujoča na pametnih napravah z operacijskima sistemoma Android in iOS, bo po Googlovih besedah olajšala odzivanje na sporočila. Poleg tega uporabniku ne bo več treba zapuščati klepeta, da bi na spletu poiskal določen podatek, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ko bo uporabnik v polje za vnos sporočila vpisal “@google”, se bo namreč aktiviral Googlov pomočnik in uporabniku želene rezultate prikazal kar med sporočili.

“Google Allo vam lahko pomaga načrtovati, najti podatke in se v klepetu bolje izraziti. In bolj kot jo uporabljate, bolj se sčasoma izboljša,” je na svojem uradnem blogu navedel Google. Aplikacija se bo namreč prilagodila uporabnikovemu načinu odzivanja, kot je na primer uporaba čustvenih simbolov. Prav tako bo mogoče izbirati med podrobnostmi, kot sta velikost simbolov in nabor sličic.

Google je Allo razkril maja skupaj z aplikacijo za video klepete Duo, ki je na trg prispela avgusta. Na poti do uspeha ji ne bo lahko, saj je Facebook julija sporočil, da njegovo aplikacijo Messenger uporablja že milijarda ljudi. Uspeh beležijo tudi druge aplikacije. (sta)

allo

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen