Blizu katedrale Notre Dame v Parizu odkrili sumljivo vozilo s plinskimi jeklenkami

0

Blizu znamenite katedrale Notre Dame v osrčju Pariza so minuli konec tedna odkrili vozilo, v katerem je bilo več plinskih jeklenk. V vozilu niso odkrili sprožilca, je pa francoska policija aretirala dva človeka, so danes sporočili viri blizu preiskave.

Na sumljivo vozilo je opozoril uslužbenec bližnjega lokala. Vozilo z jeklenkami na zadnjih sedežih je zapuščeno stalo na obrežju Sene nasproti notredamske katedrale. Imelo je prižgane vse štiri smerne kazalce, bilo je brez registrskih tablic, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal policijski vir.

Varnostne sile so v torek aretirale lastnika vozila in njegovega sodelavca, ki sta bila oba že znana policiji. Oddelek za boj proti terorizmu pri tožilstvu je sprožil preliminarno preiskavo.

V Franciji so v pripravljenosti po nizu terorističnih napadov v zadnjem letu dni in pol, za katere je odgovornost prevzela skrajna sunitska skupina Islamska država.

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve, ki je danes po poročanju nemške tiskovne agencije dpa potrdil več aretacij, se podrobneje o primeru ni želel izrekati.

Francoski premier Manuel Valls je medtem že večkrat ponovil, da se mora država pripraviti na morebitne nove napade, se naučiti živeti z grožnjo in razviti novo kulturo varnosti.

Gotska katedrala Notre Dame je ena izmed glavnih turističnih znamenitosti Pariza. Vsako leto jo obišče 13 milijonov ljudi, navaja AFP. (sta)

plinska bomba(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen