V Italiji je danes dan žalovanja, število žrtev potresa naraslo na 290

0

Število mrtvih rušilnega potresa, ki je osrednji del Italije prizadel v sredo, se je povzpelo na 290, je danes sporočila italijanska civilna zaščita. V državi je danes dan žalovanja.

V Italiji danes žalujejo za žrtvami sredinega potresa. Zastave na javnih zgradbah so po vsej državi spuščene na pol druga.

V kraju Ascoli Piceno bodo z državnimi častmi pokopali prvih 40 žrtev potresa, žalne slovesnosti pa se udeležujeta tudi italijanski predsednik Sergio Mattarella in premier Matteo Renzi.

Mattarella se je danes na kratko že ustavil v kraju Amatrice, ki ga je potres najbolj prizadel in kjer je pod ruševinami umrlo 230 ljudi, ter se poklonil izjemnemu trudu več kot 4000 reševalcev in prostovoljcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Bil je vidno pretresen, ko si je ogledoval porušene hiše na robu območja, ki so ga reševalci ogradili v bojazni pred novimi zrušenji.

V gorskem mestecu Amatarice, ki je priljubljen turistični kraj in je bilo polno obiskovalcev, se sicer bojijo, da bodo našli še več trupel.

Doslej so hospitalizirali 400 ljudi, pri čemer naj bi bili številni v kritičnem stanju. Med žrtvami potresa je tudi več tujih državljanov. Žalno slovesnost bodo tam pripravili v torek.

V drugih dveh krajih, ki ju je potres prav tako prizadel, v Arquati in Accumoliju, se število žrtev ni spremenilo in je po zadnjih podatkih umrlo 49 oziroma 11 ljudi. (sta)

italija potres3

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen