Clintonova: Trump z izjavami o orožju prekoračil meje

1

Demokratska kandidatka na ameriških predsedniških volitvah Hillary Clinton je v sredo ocenila, da je njen republikanski tekmec Donald Trump z dvoumnimi izjavami o pravici do nošenja orožja spodbujal k nasilju in s tem prekoračil meje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Trump je v torek dejal, da bo Clintonova v primeru izvolitve na novembrskih volitvah ukinila drugi amandma ameriške ustave, ki se nanaša na pravico do nošenja orožja, ter pozval zagovornike te pravice, naj jo ustavijo.

“Besede imajo težo, prijatelj,” je na predvolilnem zborovanju v prestolnici zvezne države Iowa Des Moines dejala Clintonova, ki sicer le redko neposredno komentira številne kontroverzne izjave republikanskega tekmeca. Dodala je, da imajo izjave kandidata za ameriškega predsednika ali predsednika ZDA lahko strašne posledice. Po njenih besedah je Trump s svojimi komentarji v torek prekoračil meje.

Trump je sicer kasneje za Fox News pojasnil, da je pozival k političnemu, ne fizičnemu ukrepanju proti Clintonovi, kot so si to razlagali kritiki.

Clintonova naj bi na sredinem zborovanju v Iowi po prvotnih napovedih tudi predstavila svoj gospodarski program, a so iz njenega volilnega štaba kasneje sporočili, da bo to storila danes.

Newyorški bogataš z izjavami povzroča vse večje nezadovoljstvo tudi znotraj svoje stranke in nekateri ugledni republikanci so že napovedali, da bodo na volitvah raje glasovali za Clintonovo.

Trumpu vse bolj obrača hrbet tudi javnost. Najnovejša anketa, ki jo je institut IPSOS opravil med 5. in 8. avgustom, pred njegovimi najnovejšimi spornimi izjavami, objavil pa v sredo, je pokazala, da 19 odstotkov vprašanih republikanskih volivcev želi, da bi se Trump umaknil iz predsedniške tekme, 70 odstotkov jih meni, da se mora še naprej potegovati za predsedniški položaj, deset odstotkov pa jih je izbralo odgovor “ne vem”. (sta)

donald trump hillary clinton

Število komentarjev: 1
  1. KIDON pravi

    Baba je še daleč od ranga Pehte.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen