Assange napovedal razkritje tajnih podatkov o Clintonovi – še pred volitvami!

2

Ustanovitelj spletne strani Wikileaks, žvižgač Julien Assange, je napovedal objavo tajnih dokumentov o ameriški demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton. Razkriti podatki bi lahko “pomembno” vplivali na izid volitev, njegove besede povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Assange, ki je od leta 2012 praktično ujet na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu, je razkritja za Clintonovo neprijetnih dokumentov napovedal v sredinem pogovoru za Fox News. Kot je dejal, se sodelavci Wikileaksa prebijajo skozi tisoče strani materialov.

Gre za dokumente različnih institucij, ki so povezani z volilno kampanjo. Njihovo pregledovanje je osvetlilo dogajanje iz “nekaterih precej nepričakovanih kotov, ki so zelo zanimivi, nekateri celo zabavni”, je dejal Assange.

Kot je še obljubil, bodo dokumenti “absolutno” objavljeni še pred volitvami, ki bodo v ZDA potekale 8. novembra.

Na vprašanje, ali bodo razkritja spremenila izid volitev, je Assange dejal: “Mislim, da je to pomembno. Odvisno od tega, kako bo odmevalo v javnosti in medijih.”

Pred nacionalno konvencijo demokratov prejšnji mesec je Wikileaks objavil skoraj 20.000 elektronskih sporočil, ki so jih hekerji očitno pridobili iz poštnih predalov sedmih voditeljev konvencije. Ta sporočila so pokazala, da so uradno nevtralni sodelavci stranke skušali spodkopati protikandidata Clintonove Bernieja Sandersa, posledično je odstopila predsednica stranke Debbie Wasserman Schultz.

Kot je pojasnil Assange, so v tem primeru skušali z objavo pohiteti še pred konvencijo, tako da so imeli ljudje pravico vedeti, koga nominirajo. “Enako velja za proces volitev v ZDA,” je dejal. (sta)

hillary clinton govori2

Št. komentarjev: 2
  1. Petrovc pravi

    Julien, daj, snami to nagravžno lezbijanko, lažnivko in vojno hujskačico z tapete!

  2. KIDON pravi

    Nikakor ne more biti res, kajti pakaža na POP TV ničesar o tem ne poroča.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen