ŽEP POSTAJA REALNOST. V Slovenijo Avstrija vrača na stotine migrantov skoraj vsak dan! Šefic pa še kar zavaja.

42

Avstrijski kancler Werner Faymann želi preveriti, kako bi lahko Avstrija že na svojih mejah ustavila in zavračala ekonomske migrante. Ministrstvoma za notranje zadeve in obrambo ter ustavni službi kanclerjevega urada je naročil, naj izdelajo načrt, ki bi omogočal zavračanje ekonomskih migrantov.

Faymann je za avstrijski časnik Kronen Zeitung dejal, da je treba imeti v primeru, da vseevropske rešitve za migrantsko krizo, za katero se sicer močno zavzema, ne bo, nadomestni načrt. S tem pa misli na okrepljeno sodelovanje z Nemčijo in skupno okrepljeno zavračanje ekonomskih migrantov, s čimer bi zmanjšali skupno število prebežnikov.

Avstrijski kancler se zaveda, da azilnega postopka ni mogoče zaključiti v nekaj urah in zato želi od notranje ministrice Johanne Mikl-Leitner izvedeti, kakšne so v okviru avstrijske zakonodaje o tujcih možnosti za ločitev ekonomskih migrantov od beguncev na avstrijskih mejah. “Jasno je, da bomo v kratkem na naših mejah aktivnejši kot danes. Tudi Nemci bodo storili več,” je še povedal Faymann.

Nemčija je na svoji južni meji od novega leta zavrnila in Avstriji vrnila tudi po več sto migrantov na dan, ki so želeli le prečkati Nemčijo, ne da bi v njej zaprosili za azil, so za avstrijsko tiskovno agencijo APA potrdili pri nemški policiji. Šlo naj bi za uveljavljanje dublinske uredbe.

Glede na dublinsko uredbo lahko država članica EU sprejme le tiste prebežnike, ki želijo v njej zaprositi za azil. Predstavniki nemške zvezne policije v Münchnu so za APA pojasnili, da je okrepljeno število zavrnitev migrantov po novem letu posledica bolj urejenega postopka obravnave na nemško-avstrijski meji. Do konca leta so sicer Nemci zavračali po nekaj deset migrantov na dan.

Ob začetku migrantske krize so nemške oblasti prebežnikom, ki so želeli na primer v Skandinavijo ali Belgijo, večinoma omogočale prost prehod svojega ozemlja. A ob začetku leta je Švedska uvedla poostren nadzor na mostu Öresund, ki jo povezuje z Dansko. Tudi slednja je posledično uvedla nadzor na meji z Nemčijo in sprejema le še migrante z veljavnimi dokumenti.

Medtem so na avstrijskem notranjem ministrstvu za APA danes povedali, da tudi avstrijski organi za meji s Slovenijo vedno znova zavračajo migrante, ki želijo le prečkati Avstrijo brez vložitve prošnje za azil.

Predstavnik ministrstva Karl-Heinz Grundböck je poudaril, da ne more avtomatično vsak, ki želi le prečkati Avstrijo, to tudi storiti. Grundböck je poudaril, da lahko vsi migranti, ne glede na narodnost, v Avstriji še naprej zaprosijo za azil. Avstrija je sicer na meji s Slovenijo od začetka leta zavrnila 1652 migrantov, po navedbah policije z avstrijske Koroške zaradi pomanjkljivih dokumentov in lažnih navedb.

V Gornji Avstriji ob meji z Nemčijo politiki že opozarjajo, da vračanje migrantov predstavlja velik izziv. Desničarski svobodnjaki (FPÖ) in ljudska stranka (ÖVP) že zahtevajo, da tudi Avstrija stopi na zavoro in začne z zavračanjem migrantov na meji s Slovenijo.

Avstrijska policija je v zadnjih 20 dneh na svojih mejah zavrnila okoli 3000 migrantov, ki so želeli vstopiti v državo, ker so lagali o državi izvora. Tiskovni predstavnik policije Rainer Dionisio je po pisanju nemškega časnika Die Welt dejal, da je to posledica poostrenega nadzora na meji s Slovenijo.

Dionisio je pojasnil, da vse prebežnike, ki trdijo, da prihajajo iz Sirije, Iraka ali druge nevarne bližnjevzhodne države, na meji zaslišijo, ob tem pa tolmači preverjajo njihov naglas. Če se izkaže, da so lagali o državi izvora, jim ne dovolijo vstopa v državo. Med njimi prevladujejo Maročani in Alžirci, a tudi državljani drugih držav. Te migrante nato Avstrija vrne Sloveniji.

Slovenski organi poudarjajo, da migranti v Sloveniji običajno navedejo resnične podatke, a da se avstrijski policiji nato zlažejo, da bi imeli boljše možnosti za azil. Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic je v sredo poudaril, “da Avstrija še naprej sprejema vse migrante, a da zahteva, da so vsi identificirani in da so znane države njihovega izvora. V Sloveniji zavrnjene migrante znova preverjajo in jih nato še enkrat predajo Avstriji.” In potem svizec zavije čokolado…

Tudi Nemčija vrača migrante Avstriji. Od novega leta jih zato, ker v Nemčiji ne želijo zaprositi za azil, temveč jo želijo le prepotovati, v Avstrijo vrnejo v povprečju okoli 200 na dan.

Še to: Vlada oziroma ministrstvo za notranje zadeve naj bi v nekdanjem vojaškem skladišču v Kidričevem kmalu uredila migrantski nastanitveni center, ki bi lahko sprejel do 4.000 migrantov. To seveda predstavlja veliko varnostno tveganje tako z vidika tamkajšnjih domačinov kot celotne nacionalne varnosti. Prav lahko bi se v Sloveniji oz. bližnjih mestih (Ptuj, Slovenska Bistrica, Maribor) ponovili dogodki iz Kölna, ko so migranti iz Bližnjega vzhoda in Afrike ropali, pretepali, spolno nadlegovali in posiljevali domačinke… (sta/ured)

emigranti avstrija4policija

Št. komentarjev: 42
 1. Petrovc pravi

  Če in bo, Austrija pripre mejo, bo v Sloveniji kaos!
  Ta vlada ni v stanju narediti nič, razen leporečenja!

  Nemci bodo drhal “prezvečili in izpljunili!”
  Petrovc je že 02. 01.2016 pisal, da je bilo spolnih napadov skupaj okoli 700! Ko so vsi mediji še pisali o treh (3)!

  TODA PRED VSEM SE MORAMO ODCEPITI OD BANDIT-VATIKANA!!!!!
  MORAMO SE VRNITI K PROTESTANTIZMU IN OSNOVATI SVOJO CERKEV, KOT RUSI, Z CENTROM V NEMČIJI!

 2. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  NATO nas ima poln kufer in nas bo izključil, levaki, neoliberalci in njihovi
  podrepniki hočejo odstranitev žice, Avstrija zapira mejo. Reši se kdor se more. Če se to uresniči bo Slovenija prepljavljena z musliči v enem tednu.
  Pojedli nas bodo. Bravo Cmerar, kar premišljuj naprej.

 3. Petrovc pravi

  Vrgli nas bodo iz NATA!
  EU nas bo odpikala!
  Hrvatje nam bodo vzeli Piranski zaliv!
  KAJ NAM ŠE OSTAJA?
  PROGLASIT KALIFAT ZLOVENIJA!
  Center v Ljubljani tako že gradimo! To je tudi edino, kar delamo!
  Po tem pa bomo mi uničevali Evropo! Uničevat, to pa to, to pa znamo!

 4. zadnji kroparski kovač pravi

  Za preprečitev posilstva naših žena in deklet iz kovanega železa izdelujem
  deviške pasove, ki so jih v srednjem veku nosile prebivalke visokega stanu
  na našem ozemlju. Nosile so jih ob času turških vpadov, da bi se obvarovale posiljevanj mohamedancev. Povpraševanje pošljite na geslo:
  zgodovina se ponavlja.

 5. zadnji kroparski kovač pravi

  Imam ogromno povpraševanj za deviške pasove iz Nemčije, Švedske, Belgije in Nizozemske tako da bi lahko postoteril proizvodnjo. Vse bi šlo v izvoz pa me minister za gospodarstvo noče finančno podpreti.

 6. NATEGNJEN pravi

  Prodajam ali zamenjam 100.000 (sto tisoč) delnic Nova24TV v nakupni vrednosti 1.000.000 Evrov ZA VREČO PREDLANSKEGA KROMPIRJA! Lahko je že objeden od miši!

 7. Petrovc pravi

  Kdo upravlja s Kahlo!? Cerar? NE! HRVAŠKA OBVEŠČEVALNA!

 8. zob pravi

  Petrovc pravi: 11. 01. 2016 at 21:00
  Vrgli nas bodo iz NATA!
  Kacin in kučan se bi šla SPET trgovino z orožjem to pomenu tisti butasti članek na mmc.
  http://www.rtvslo.si/slovenija/nato-neuradno-o-sloveniji-samo-se-breme-ste-nam/383150
  Beri, beri in razumi pravilno. Čas je za novo role2 in havbice itd. kacin, kučan sta že vsa slinasta. Komu ni to jasno? Lds pijavke.

 9. Petrovc pravi

  NATO ALI IS?
  Kdo pa nas bo, bi, napadel! Vsi okoli nas nas imajo poln kufer! Tja do Kirgizije se ve, da smo popolne zgube, nevarni za vsako organizirano tvorbo!
  TOREJ RABIMO NEKOGA, KI NAS BO BRANIL PRED SAMIMI SEBI!!!!!
  To pa je samo samooklicani kalifat IS!!!!
  Tam režejo glave IN TO RABIMO, TAKE RABIMO!

 10. Petrovc pravi

  Spoštovani @zob; Kacin in Kučan sta pa zadnja, ZADNJA, ki mi bosta pridigala!
  Prvi je imel privide božanstev na Kacinovem klancu, povzročil nesrečo in izšel brez kazni! Drugi je v Izraelu kupoval havbice s katerimi so se ubili trije slovenski vojaki! Havbice WERMACHTA!!!!

 11. Petrovc pravi

  CIGAN pravi: te sdni bom obiskal vašo vas in dol. Brusim nože in škarje! Boste kmalu rabili. Garantirano odreže!

 12. Veronika pravi

  Petrovc, kaj pa jaz? Jaz upravljam z njim, je mi iz rok pa še kaj drugega, hahaha.

 13. Petrovc pravi

  Veronika Deseniška, ha,ha,ha!

 14. Petrovc pravi

  Iz roke ti že je, čeprav se precej slini in je kužen. Kaj drugega pa ne zmore več!

 15. Petrovc pravi

  Danes je v Jankovićevi Lublani spet črnuh zabodel 14 letno učenko, ukradel 5 euro in izginil!
  Novinarji pa nič!
  koliko črnuhov ima pri nas dovoljenje za bivanje!!!!!

 16. Veronika pravi

  Petrovc pravi:
  11. 01. 2016 at 23:08

  Danes je v Jankovićevi Lublani spet črnuh zabodel 14 letno učenko, ukradel 5 euro in izginil!
  Novinarji pa nič!
  koliko črnuhov ima pri nas dovoljenje za bivanje!!!!!
  —————————————————

  Punca je imela srečo, da je ni naletela na FURS. Ti bi jo za 5 evrov ustrelili na licu mesta.

 17. Narim pravi

  Okol DURSA je že fse polno trupel.
  Povečini ohrnih desnuhov, k niso plačal dafke kuker se za gre.

 18. kulisa pravi

  Tovariš Cerar: javno vprašanje: ali delate za Slovenijo ali proti njej? Če imate navodila od boljševikov, kako uničiti Slovenijo, to povejte, mi, narod, Slovenci, vas bomo zaščitili. Narod mora vedeti, saj gre za našo usodo. Ne dopustimo, da nam vrnete Kučana na glavna vrata, z njim Golobiča, Zares in Lunatike sprevženega tipa. Si ne zaslužimo, verjemite mi!!

 19. raft pravi

  Narim pravi:

  Okol DURSA je že fse polno trupel.
  Povečini ohrnih desnuhov, k niso plačal dafke kuker se za gre.
  ———————————
  Še en dokaz, da spadaš v ožji krog največjih bedakov v Sloveniji.

 20. Francisco pravi

  Banda Lažgoška & KrimiUdba & CK Zveze Kučanistov Slovenistana

  SPOSOBNI LOPOVI & TATOVI & NESPOSOBNA BANDA

 21. raft pravi

  Francisco pravi:

  Banda Lažgoška & KrimiUdba & CK Zveze Kučanistov Slovenistana

  SPOSOBNI LOPOVI & TATOVI & NESPOSOBNA BANDA
  ———————————————-
  Na kratko: PRIVILIGIRAN SLOVENSKI RDEČI DREK.

 22. trening pravi

  Zgleda, da bomo imeli kmalu tukaj Koln in bo potrebno zaščititi ženski spol. Nujno je potrebno organizirati tečaje samoobrambe in ženskam brezplačno deliti pršilce. Verjemite, da tole opozorilo ni brezpredmetno!

 23. Your comment is awaiting moderation pravi

  Petrovc pravi:

  11. 01. 2016 at 19:42

  TODA PRED VSEM SE MORAMO ODCEPITI OD BANDIT-VATIKANA!!!!!
  MORAMO SE VRNITI K PROTESTANTIZMU IN OSNOVATI SVOJO CERKEV, KOT RUSI, Z CENTROM V NEMČIJI!
  ———————————————————————————–
  Kaj ti si še vedno v Vatikanu ?
  Kaj pa delaš tam ?
  Vse nas ki pa mamo veliko večje zavedanje in znanje od tebe pa ne rini v ANTIKRISTIČNO skupnost po satanovih navodilih.
  Pa mi smo z Jezusom v naši cerkvi ne z Vatikanom kot si ti.
  Maš pa res trdnjave v glavi kot jih opisuje apostol Pavel.
  In imaš popolno svobodno voljo da greš v antikristično cerkev , narejeno po človeških IN NE BOŽJIH MERILIH.

 24. Your comment is awaiting moderation pravi

  kulisa pravi:

  12. 01. 2016 at 09:05

  Tovariš Cerar: javno vprašanje: ali delate za Slovenijo ali proti njej? Če imate navodila od boljševikov
  —————————————————————-
  Cerar in Janša imata navodila od US in Brusla ter Merklove.
  Če bi mel Ruska bolševistična navodila potem bi skrbel za narod in meje priprl, ker pa ima zahodna antikristična navodila tako kot Janša bomo pa ostali žep in odlagališče ekonomskih migrantov katere ne sprejmejo zaradi kapitala.
  Rusi so pa zelo verni drugače, malo bol kot antikrističen zahodni svet.

 25. Your comment is awaiting moderation pravi

  Pa žico bi blo treba postavit na severni meji , ne na južni kot jo je Cerar.
  Bo se treba obranit migrantov katere nam bo Mama Merkel lepo zavila in poslala nazaj skupaj z Avstrici.
  KAR NAJ JIH VOZIJO Z AVIONI NAZAJ !! Če hočejo.

 26. Janez pravi

  Ajde bebo, Your comment is awaiting moderation , ne seri! Lepo idi domov in spat.

 27. Sivi pravi

  #Janez, tega debila-Your comment is awaiting moderation- so izpustili iz Ljubljana-Polje, tam je doma. Dva dni ga medicinski brat že ni pobrusil, pa nori.

 28. Ljubljančan pravi

  Ti, toplovodar, Your comment is awaiting moderation , pojdi k svojemu Zoretu.

 29. barba pravi

  Apostol Pavel je bil prevarant.

 30. cefizelj pravi

  Your comment is awaiting moderation , očeš limun!

 31. vito pravi

  Your comment is awaiting moderation hoče batino, da mu spuca ror.

 32. Mižek Figa pravi

  Naravna zaščita za civilizacijo življa je “svinjska mast”. Proti komijem pa samo kugla v čelo!

 33. vito pravi

  Bolje begunci kot jašizem……

 34. sdaovec pravi

  Vse najboljse g.Kucan!

 35. uffff pravi

  spomnite se, da BODISI naši podivjani, zverinski, NESTRPNI jugo-balkanski enoumno vzgojeni in mafijsko pokorni smrdeči pra sci in svi nje KOT prav tako uvoženi podivjani, zverinski, NESTRPNI, isisićovi enoumno vzgojeni in mafijsko pokorni muslići , oboji, sovražijo drugače misleče in domorodce, katerim, oboji, želijo pokrasti čimveč in po možnosti zaklati vse…..uffff….ker oni so taki in se bodo zato gonili skupaj v naših kao “urbaniziranih” smrdečih smetnjakih…..uffff

 36. uffff pravi

  tako, da dragi drugače misleči, bodimo veseli, da se nismo rodili smrdeči jugo-balkanski vitoći…..ufff…le to je pomembno…..uffff

 37. uffff pravi

  zakaj ša mislite, da so ljubljankovićevi muslići tako mafijsko pokorni do kučanovega mafijankovića….uffff….oboji so isti nestrpni, zverinski, krvavordeči gn-oj….ufff…..oboji dijve sovražijo drugaće misleče in so grozno nestrpni do domorodnih domačinov…..uffff..to upam, da postaja vsem NORMALNIM jasno….uffff

 38. uffff pravi

  ampak , da smo si jasni, beguncem je treba pomagati…..ampak BEGUNCEM……uffff

 39. uffff pravi

  partijsko uvoženi rdeči ali musli DIVJAKI pa niso NIKOLI bili in nikoli ne bodo begunci ampak le mafijsko zvesta (ideološko ali versko) enoumna smrdeća ČREDA:….ufff….in s tem je konec….ufff

 40. linke pravi

  nože pa sekire nabrusit pa po njih arabskih čifutih pa če je star al pa mlad brez milosti

 41. linke pravi

  pa še leve čifute tudi brez milosti

 42. linke pravi

  glave jim porezat

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen