V napadu na policijsko postajo na jugu Turčije več mrtvih

0

V napadu kurdskih skrajnežev z avtomobilom bombo na sedež policije v mestu Cinar na jugovzhodu Turčije je bilo ubitih pet ljudi, 39 pa ranjenih, so sporočile lokalne oblasti. Največ žrtev je zahtevalo zrušenje bližnjega poslopja, kjer stanujejo policisti z družinami.

V napadu Kurdske delavske stranke (PKK) z avtomobilom bombo sta bili ubiti dve osebi, nato pa še tri, ko se je zaradi škode posledično zrušilo stanovanjsko poslopje, so sporočili iz urada guvernerja province Diyarbakir, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odgovornosti za napad sicer ni prevzel še nihče, a oblasti so za napad že okrivile PKK.

Mediji so objavili posnetke, na katerih je videti, da je eksplozija povzročila veliko škodo na stanovanjskem poslopju, v katerem živijo policisti z družinami. Videti je, da zunanje stene poslopja ni več. Med ranjenimi so tako civilisti kot policisti, po prvih podatkih pa naj bi bili med mrtvimi samo civilisti.

Eksplozijam je sledilo obstreljevanje in napadi z raketami.

V delih province Diyarbakir sicer pogosto prihaja do spopadov med vladnimi silami in kurdskimi skrajneži.

Do napada prihaja dva dni po terorističnem napadu v središču Istanbula, v katerem je bilo v torek ubitih deset nemških turistov. Oblasti so odgovornost za napad pripisale skrajni Islamski državi. (sta)

turcija policija

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen