PA TO JE NEVERJETNO. Šef NPU Majhenič še vedno špekulira, da je Janševa “Trenta” lahko kazniva, o banksterjih pa povsem tiho!?

60

Zadnji manever pri prodaji zemljišča v Trenti, nekoč v lasti predsednika SDS Janeza Janše, še ne pomeni, da v tej zadevi ni bilo kaznivega dejanja in nezakonite premoženjske koristi, je za Delo ocenil direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Majhenič. Po njegovem določena dejstva pri prodaji te nepremičnine nakazujejo na manipulacije trga.

Zoper Janšo namreč v primeru prodaje nepremičnine v Trenti poteka sodna preiskava. Zgodba sega v marec 2005, ko je Imos za današnjih 236.100 evrov Janši, ki je bil takrat predsednik vlade, prodal trisobno stanovanje. Pri tem naj bi Janša do dela kupnine prišel tako, da je podjetju Eurogradnje, prodal svoje parcele v Trenti.

Po pogodbi iz julija 2005 so bile parcele prodane za 131.200 evrov, Eurogradnje pa so jih nato naprej prodale Imosu. Ta naj bi v tej verigi preplačal vrednost Janševih zemljišč in tako Janši omogočil za 100.000 evrov premoženjske koristi. Po oceni tožilstva so bile Janševe nepremičnine vredne precej manj od cene, po kateri jih je prodal.

Pred dnevi pa je potekala dražba omenjenega zemljišča, izklicna cena je zanj znašala 17.655 evrov, prodalo pa se ga je za 127.500 evrov.

Ob tem je zelo zanimivo, da sam šef NPU sedaj špekulira o tem, da je prodaja zemljišča v Trenti, še vedno lahko bila kaznivo dejanja, a ravno nedavna dražba je ta konstrukt povsem razgalila. V Sloveniji imamo namreč že od leta 1991 kapitalizem oz. prosti trg in ne več planskega gospodarstva!

Še bolj je zanimivo, da NPU ne preiskuje banksterjev, t.j. povzročiteljev enormne bančne luknje, katere po novem ščitijo celo sodniki, kot je denimo ljubljanska sodnica Deša Cener.
Veliko se je o delu policije v zadnjem času govorilo ob preiskavi poslanca SDS Andreja Širclja. Hišno preiskavo so opravili tako v poslanskih prostorih SDS v DZ kot na sedežu stranke, zaradi česar so bili deležni številnih kritik, predvsem iz vrst SDS.

Policija se zaveda, da so prostori zakonodajne, izvršilne in sodne veje oblasti občutljiv prostor, a nikakor sveti prostor je v intervjuju za Delo poudaril prvi mož NPU. Pojasnil je, da hišno preiskavo opravijo samo takrat, ko s klasičnim zbiranjem obvestil ne dobijo dovolj dokazov, a utemeljeno sumijo, da bodo to dobili med hišno preiskavo. In ob omenjenem primeru ocenjuje, da smo imeli utemeljen razlog za hišno preiskavo in da so se pravilno odločili, saj da so le tako lahko pridobili dokaze oziroma predmete, ki so jih iskali.

Glede navedb o zasegu strežnika SDS pa Majhenič ponavlja, da nikoli niso imeli namena zaseči celotnega strežnika. So pa na strežniku iskali podatke o Širclju, je pojasnil.

Del javnosti v delo policije dvomi v primeru umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Prepričani so, da je policija, predvsem na podlagi zanje spornega mnenja Nacionalnega forenzičnega laboratorija glede najdenih strelskih delcev, prijela napačnega človeka.

Majhenič pravi, da so med preiskovanjem tega primera dobili tudi precej različnih informacij in naznanil, “ki so bili več kot očitno namenjeni temu”, da jih zavedejo na napačna pota. In kot pravi, jih seveda preverjajo mešani občutki, ko v vsakem odmevnejšem primeru govorijo o teorijah zarote. Zato je pomembno, da v predkazenskem postopku delo opravijo strokovno in zakonito, “saj je obramba zelo inovativna, na različne načine diskreditira policijo in tožilstvo, tudi strokovnjaka, kot v primeru”.

Direktor NPU sicer še ocenjuje, da so preiskovalci so zaradi obsega dela maksimalno obremenjeni in prostora za rezerve praktično ni več, lahko le spremenijo prioritete dela. Je pa po njegovem ekipa preiskovalcev zdaj zelo dobra. (sta/ured)

darko majhenic

Št. komentarjev: 60
 1. pubec pravi

  “Veliki Janša”, da bi izvedel kakšen manever z zemljišči? Niti slučajno, saj je vendar “pošten” politik.

 2. uffff pravi

  uffff….če ne bi bil totalno zvest kučanovi mafijski nomenklaturi ne bi bil tam kjer je…..kajti edini kri terij pri legalnem a mafijskem podeljevanju visokih državnih delovnih mest med jugo-balkanci kot sovjeti je pač le eden: mafijska pokornost rdeči mafiji….uffff…

 3. uffff pravi

  pubić pa kot dobro zdresiran in opranoglav smrdeči balkanoid bo pač seveda pljuval po drugače mislečih in pridno ter ponižno lizal stare udbaške smrdeče ri ti…..uffff..in tudi to ni nič posebno novega med smrdečimi enoumnimi črednimi jugo-balkanci……uffff

 4. uffff pravi

  komunisti so se vedno izgovarjali in tulili, da delajo strokovno, zakonito , neodvisnon in pošteno….ufff…neverjetno, mar ne?

 5. uffff pravi

  najbolj žalostno pri vseh teh jugo-balkanskih kot sovjetskih državnih mafijsko a legalno nastavljenih kadrih je to, da ne najdeš enega samega, ki bi si vsaj enkrat upal upreti lastnim smrdečim mafijskih botrom, ki počenjajo vsemogoče svin jske luparije……….ampak se vedno osredotočajo na moteče drugače misleče elemente……a ni to žalostno? …..uffff…da so zato vse te jugo-balkanske kot sovjetske države tako krasne, delujoče, pravne, ne-mafijske, itd. itd. itd. itd (sarkazem press)…..

 6. beno pravi

  Dokler ima Kučan roko prek te države se od rdečih lopovov in goljufov ne bo skrivil niti las na glavi.

 7. kekec pravi

  Tov Majhen nič ,kdaj boš pa prijel velikanske ribe ki so vredne tudi miljarde. Poznalo bi se celi Sloveniji, a te pa skrivate. Se raje ukvarjate kurjimi tatovi in Janšo. Kar je vse skup kur..c od rezultatov.

 8. borec pravi

  …večino kadra na NPU je nastavila KK,zato se ne čudit.

 9. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Tovariš Majhen nič, kaj pa preiskava kaznivega dejanja, ki ga je zakrivil JJ za časa poroke, ko je na šverc brez plačila davka najel varnostnike. To je pa tako velik kriminal, da bi moral Janša kar za nekaj let na Dob.

 10. uffff pravi

  sedaj pa še ena napoved…in tudi ta se bo izpolnila….kot o mafijsko/politično vodeni aferi patria (kjer je popolnoma zvesto sodelovalo ničkoliko kučanovih mafijsko a legalno nastavlajenih državniih kadrov s pomočjo seveda bande 571), kot mafijsko/politično vodena afera kkp (kjer so morali za trenutek vključiti tudi mafijakovića, da bi zgledalo bolj verodostvojno …pa še aktivirat partijsko urbanizirane jugo-balkanske smrdeče zombije…. in seveda bando 571) , kot…..kot….kot…..saj je vedno vse tako predvidljivo……..s tem zgornjim ne bo nič…..le za medije in mafijske kučanove sodnike…..ampak to kar želim napovedati je slednje: sircelj in tujci so bili edini, ki niso bili pod okrivljem kučanove mafijske nomenklature……sedaj so zamenjale vse z izrazito udbaško vzgojenimi mafijskimi kadri in cilje je jasen: skr iti in prikr iti vse smrdeče mafijske lopovščine……sodelovali bodo vsi “najvišji” državni organi , ker eu ne sme zvedeti kaj se je dogajalo in kaj se dogaja…..(čeprav vedo vse….., ampak nobenega ne zanima mikro-vuko je bistanćev kučanistan) …je pa problem širčelj, ki ima v eu veliko več verodostojnosti kot vse kućanove državne službe skupaj…….ufff..zato je zelo, zelo, zelo , zelo moteč za kučanovo mafijsko smrdečo oligarhijo…….zato bo sledila tipična udbomafijska politična vodena afera, kjer bodo sodelovali kot vedno eni in isti “igralci”…..uffff itd. itd…..in čisto vsak naš opranoglav in zdresiran jugić bo ob tem divje krulil in cvilil……in zahteval ” strokovnost, nepolitičnost” kučanovih mafijskih državnih kadrov…..ufff

 11. uffff pravi

  zato, dragi drugače misleči, vedite, da pravne državne ni dokler je glavni, zverinski,MORILSKI , udbaški, smrdeči boter kučanko na prostosti in mu morajo celo najbolj bebavi univ. prof . pridno lizati statro smrdečo ri t….ufff

 12. samobrezveze pravi

  Ta drzava je za kozlat za ene kurje tatove ali ksne, ki naredijo prekrske in prestopke ful kazni, za mafijske botre in mafijske druzine pa nagrade odskodnine in bajne vsote v davcnih oazah

 13. oton pravi

  Tudi bajuku je bilo zal

 14. aleksej pravi

  Trenta in tista gotovina ja, gre pa za milijarde v resnici in ugrabitve in bogve kaj se

 15. Sredinec pravi

  JJ ima smolo, da je obkrožen z nesposobneži. Verjetno zato, ker so mu že vsi sposobni pobegnili. Kaj pa naj si človek misli o modelu, ki na dražbo za Trento pošlje kasaško društvo in ‘nepremičninsko’ podjetje, ki ju v petih minutah googlanja povežeš z Gregorjem Jezo, lokalnim SDS-ovcem. Meni se izjava NPU-ja zdi popolnoma umestna…. Kolikśna je verjetnost, da si bodo mariborski jahaci tako mocno zaželeli poluporabno zemljišče ob Soči? … Ali nekdo podcenjuje SLO povprečno IQ, ali pa ga sam ne dosega…

 16. luver pravi

  Zakaj je bil pa srecko prijatelj v zaporu zakaj le ker je razkril kako je vlada 2004-2008 prodajala splosno plovbo, tzko ke rekel daje zato ker je posiljal dokumente v zvezi stem vsem

 17. Stric pravi

  Udbovsko vztrajni NPU. Nič novega. Napade SDS in nato hkrati še Jankoviča – slepilni manever. Taktika kršitelja človekovih pravic Gorana Klemenčiča. Kaj je s temi bebci na NPU? Trg ne šteje? Tako kot 1945? Šteje mnenje pripadnikov titoizma? NPU dejansko še ni opravičil svojega obstoja. Luknja za davkoplačevalce.

 18. Sredinec pravi

  Dragi stric! Na tej dražbici je bil trg, ki ga omenjaš, bolj severnokorejski…. Dražili so člani le ene stranke. :-)))

 19. uffff pravi

  stric, ajde, ne draži naše tipične kučanove smrdeče pra sce…..uffff..oni bodo vedno le lizati njihove mafijsko a legalno nastavljene kadre….uff..oni so taki, vedno opranoglavi in vedno lepo zdresirani….uffff

 20. uffff pravi

  sredinćić, ti nisi rdečuhec, mar ne? ti si kao neodivsen …emmm…inteligenten….emmm….izobražen…..emmm….nestrankarski……emm…ufff..in to vse dni v letu….le na dan volitev pa vedno zvesto, prepičano in ponosno obkrožiš to kar je kučanova rdeča mafija ukazala….ufff

 21. uffff pravi

  dragi drugače misleči, bodimo veseli, da se nismo rodili podobni njim….ufff…navadni jugo-balkanski , večinoma partijsko uvoženi in urbanizirani, nestrpni, hinavski, komunjazerski , mafijsko pokorni, smrdeči pra

 22. Sredinec pravi

  In ko se človek ravno sprašuje, kdo še sploh lahko verjame tako plitvim ukanam SDS-a…. se seveda spomni starega dobrega ufff-oresta gumpa…. No… Sam da v slovenski verziji ni dober po srcu…

 23. Maradona pravi

  Jas sem imel uspesno operacijo se na brezje sem se sel zahvaliti

 24. Gepard pravi

  Skoda da se nisva dobila!

 25. zob pravi

  Vreden svojega imena in nič več.

 26. dzi nu nje ja pravi

  Trajnožareči DESNI-KOMUNIST JIJ je nedolžen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 27. Dzi nu nje ja pravi

  Samo jaz sem vsega kriv!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. muri pravi

  Se mora tako delat, je pač njihov hlapec!

 29. Za norik pravi

  Vse za Norik in njegov razcvet

 30. Dzi nu nje ja pravi

  Seveda, kar si zaželi trajnozareci komunist JIJ

 31. kmet pravi

  70 letno neu morno preganjanje nasprotnikov komuna izma ne pojenja, dandanes v moderni obliki z dvema poglavitnima akterjima, to sta v prvi vrsti dominantni mediji in pri stranska sodišča. Nič novega, le akterji so za eno, ali dve generaciji mlajši.

 32. kmet pravi

  Kakor rečejo: kači morač glavo odsekat, če hočeš, da še ostali del odpove.

 33. dzi nu nje ja pravi

  Trajnožareči ,DESNI-KOMUNIST bo nedolžen vse do tedaj,ko bo v Sloveniji vladalo KRIVOSODJE.Na sodni dan bo pa jok in stok in škripanje z zobmi.Tako je zapisano v SVETEM PISMU.

 34. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Tovariš Majhenič, mene je že parkrat na avtocesti prehitel Janša s s svojim Volvom. Ocenjujem, da je vsakič peljal okoli 135 do 140 km/h. Ne razuem zakaj ne nadzirate tudi njegovo več kot prehitro vožnjo in ga strogo kaznujete. Takoj ko opazite njegov avto s provido za njim.

 35. Yu pravi

  Saj je tudi hrvaski medij porocal, da je nadzoroval drnovska tik pred smrtjo, pa fanku vse to dol visi

 36. dzi nu nje ja pravi

  Meni se tud ko me v spanju tlači mora prikazuje JIJ v trajno žarečem stanju. Zato vzamem k postelji pisker mrzle vode da se tedaj polijem z njo po glavi. Potem mi odleže, ampak kaj ko se sanje spet hitro ponovijo.
  Sotovariš b a imaš tudi ti podobno moraste sanje?

 37. dzi nu nje ja pravi

  MONA je danes 17.01.2016 ,ob 18:15 zapisala kaj se ji prikazuje…

 38. dzi nu nje ja pravi

  SMRT UDBO-JANŠEVIZMU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 39. dzi nu nje ja pravi

  Slava borcem za komunizem.

 40. dzi nu nje ja pravi

  Moja vzornika sta pa major Mitja in Puklasti Miha. Fejst fanta vam pravim.

 41. dzi nu nje ja pravi

  Poštenjakarja, etika in moralista.

 42. dzi nu nje ja pravi

  Od nekdaj sanjam, da bi ga popušil Ivanu janezu J………

 43. dzi nu nje ja pravi

  Ko sem bil mlajši sem si vroče želel poseksati se z velikim Stalinom.

 44. piranja pravi

  Politikis, začni malo čistit to komentatorsko smrdljivo navlako, saj ne dosega niti popolnega dna, kar še kaj več naj bi sledilec te spletne strani pričakoval. Ne dovoli, da ti taki prostakarji krnijo ugled in odvračajo dostojne bralce tvojih zanimivih sporočil.

 45. MEFISTO pravi

  Sicer ne paše sem, vendar bom objavil, ker za take novice ni ustrezne rubrike.

  Slovenske televizije so poročale o evforiji Slovencev na smučarskih poletih v Kulmu, kjer je vihralo morje zastav.

  Zamolčale pa so, da je na tisoče zastav pred tekmo razdelil med navijače novi lastnik slovenskih pivovarn, ki ni iz Slovenije.

 46. dzi nu nje ja pravi

  Povem vam, da s dol dajem samo še s komunisti,

 47. raft pravi

  Poosamosvojitvene komuniste je treba uničiti.

 48. Aldo pravi

  Očitno omenjeni gospod ne more iz svoje kože.
  Policija mora varovati sistem , če je potrebno tudi obračunavati z opozicijo.
  CILJ OPRAVIČUJE SREDSTVA !

 49. MEFISTO pravi

  Novi lastnik slovenskih pivovarn, ne le, da meni ni podaril nobene zastave, ker me ni opazil pri tleh, tudi v gostilni me ni počastil z golažem, ker sem bil takrat pod pručko.

 50. Miran pravi

  beno pravi:
  16. 01. 2016 at 17:16
  Dokler ima Kučan roko prek te države se od rdečih lopovov in goljufov ne bo skrivil niti las na glavi.

  _______
  Kaj bo pa pol?
  Sam fprašam.

 51. MEFISTO POD PRUČKO pravi

  Nihče, nihče nima pravice žaliti lik in delo velikega in modrega tovariša maršala, dr. MEFISTA.

 52. kulisa pravi

  Take kadre podpira boljševizem. Spoštovani Majhenič-vas je vas eno piko sram, da ne smete misliti s svojo glavo. To, kar že vrabci čivkajo in celo kučanizem ve, vi nategujete kot elastiko. Bi šlo enkrat za spremembo po zakonu, ko gre za Janšo? In po zakonu, ko gre za Jankovića, Pavčka, Valanta, …?

 53. raft pravi

  Če koga sovražim, so domači izdajalci, ki služijo srbinom v Sloveniji. Crknite vsi po vrsti.

 54. Francisco pravi

  Tle ni pomoči. Satan se debelo reži. Ubogi narod, ko mu na vrat naložijo
  tako bedo.Uboga Slovenija, prekleti Slovenistan.

 55. uffff pravi

  kulisa,
  nemogoče….ufff….drugače ne bi bil tja nastavljen s strani “naših”…ufff

 56. uffff pravi

  in spomnite se, drugje se mafije borijo (tudi krvoločno) proti državi…….med jugo-balkanci in sovjeti pa uradno ni mafij…je le država…..uffff

 57. uffff pravi

  in smisel visokih dražavnih kadrov med sovjeti kot jugo-balkanci je vedno eden in isti: tolči po motečih drugaće mislečih in zaščiti smrdeče mafijske botre, ki so te tja legalno a mafijsko nastvili…..uffff

 58. uffff pravi

  vedoč, da te bodo mediji, sodstvo in ostali rdečuhi vedno totalitarno in enoumno podpirali in

 59. Petrovc pravi

  Veste, zakaj ima DARKO Majhenić tako rumen nos?
  KER SI GATE ČEZ OBRAZ OBLAČI!

 60. dzi nu nje ja pravi

  josif+dolfe=trajnožareči DESNI-KOMUNIST JIJ.
  Ena MONA je danes 18.01.2016 ob 10:03 zapisala kaj počne in s kom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen