Orban: EU zaradi migracij potrebuje obrambno linijo na meji z Grčijo, migracijski val je potrebno dokončno ustaviti!

0

Evropska unija mora vzpostaviti obrambno linijo ob severni meji Grčije, da bi tako zaustavila prihode več sto tisoč migrantov, je danes poudaril madžarski premier Viktor Orban, ki je ob tem opozoril, da dogovor EU s Turčijo o zajezitvi migracijskih tokov ne bo dovolj.

Po besedah Orbana bo ključno vprašanje leta 2016, ali se bodo Evropejci zavedli, da ni dovolj le upočasniti migracijskega vala, temveč ga je treba dokončno ustaviti. Zato Orban EU priporoča vzpostavitev obrambne linije na severni meji Grčije.

Po njegovem mnenju bi morala biti Bolgarija del schengenskega območja, Makedoniji pa je treba dati finančno in drugo pomoč, da bi okrepila svojo obrambo.

Orban je še prepričan, da dogovor EU s Turčijo o zajezitvi migracijskega vala sam po sebi ne bo dovolj. EU je oktobra Turčiji ponudila tri milijarde evrov pomoči, omilitev vizumskega režima in obnovo pristopnih pogajanj v zameno za zaustavljanje prihoda migrantov v Evropo.

“Odlično je, da je Turčija obljubila vzpostavitev obrambne črte, vendar moramo mi sedaj vzpostaviti svojo z lastnimi sredstvi na severu Grčije, da bi zaustavili in ne samo upočasnili migracij,” je dejal Orban po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI. (sta)

viktor-orban

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen