NOVI “PRAVNI STANDARDI”. Sodnica Alenka Golčer Kanglerju stisnila pogojno in to na podlagi naključij!?

36

Odbor 2015 je argumentiral, zakaj se je Francu Kanglerju zgodila nova krivica v sodnih dvoranah. Sodnica Alenka Golčer je namreč pri svojem razsojanju povsem prezrla Ustavo RS, kakor tudi vse dokazne predloge obrambe.

“Niti štiriindvajset ur ni minilo odkar je Franc KANGLER lahko vsaj s kančkom olajšanja zakorakal s sodišča v Mariboru, kjer se je 25.01.2016, z zavrnilno sodbo zaključila zadeva »Radarji«, že ga je dan za tem dočakala nova razsodba, v kateri ga je sodnica Alenka GOLČER v zadevi »Zaposlitev Astrid BAH« obsodila na pogojno kazen sedmih mesecev s poskusno dobo dveh let.

Marsikdo ni razumel zakaj se Franc KANGLER ob umiku obtožnice v zadevi »Radarji« ni mogel veseliti razpleta, ki smo mu bili priča. Danes, dan po dveh izjemno napornih dneh, ki ju je Franc KANGLER preživel na sodišču, ponovno razumemo marsikaj. Najbrž gre za povsem, kot bi rekla sodnica Alenka GOLČER, naključen scenarij, ki se odvija na mariborskem sodišču. Najbrž je bilo naključje, da je prejšnji teden omenjena sodnica »zbolela« in se je zaključek tega procesa prestavil v ta teden, dan za tem, ko se je zaključila zadeva z radarji. Dvema zaključenima sodnima procesoma, med katerima ne mine niti štiriindvajset ur, se najbrž ne more reči drugače, če se izrazimo v stilu omenjene sodnice, kot pa popolno naključje.

V Odboru 2015 smo umik obtožnice v zadevi »Radarji« sprejeli s previdnim pozitivnim presenečenjem, saj smo se zavedali, da naše poslanstvo opozarjanja o kršenju človekovih pravic še zdaleč ni doseglo želenega cilja. Naše delo ni biti srečen oziroma zadovoljen, če sodišče oziroma tožilstvo naredita nekaj, kar je za strokovno plat Slovenske zakonodaje samoumevno. Naše poslanstvo bo izpolnjeno šele takrat, ko do sodnih postopkov, ki nimajo zadostne vsebine niti v obtožnici, kaj šele tekom samega sodnega procesa, sploh ne bo prihajalo. Vsi pristojni organi, katere obveščamo o ugotovljenih izjemno spornih in nenavadnih kršitvah človekovih pravic ter nespoštovanju Ustave in ostalih zakonov, zadevo preberejo in nato ali jo odložijo v predal, češ v delo sodnikov se ne moremo spuščati ali pa samo čakajo, kaj se bo zgodilo. Spoštovani, medtem, ko vsi samo čakate na razplet dogodkov, je bil Franc KANGLER včeraj ponovno brez enega samega dokaza, obsojen. Obsodila ga je sodnica Alenka GOLČER, katera ni želela sprejeti niti enega dokaznega predloga Kanglerjeve obrambe. Obsodila ga je sodnica, ki je med razsodbo dejala, da je bilo v tem primeru preveč naključij. Ne najdemo besede, ki bi lahko primerno izrazila našo zares izjemno zgroženost nad takšnim ravnanjem sodnice. Kot, da sodnica še nikoli ni slišala za Ustavo Republike Slovenije. Kot, da sodnica še nikoli ni slišala o tem, kako se razsodi v primeru, če ne obstajajo dokazi za posamezno nezakonito ravnanje ali če obstaja dvom. Sodnica Alenka GOLČER je ustvarila nova pravila, po katerih se sodi na podlagi NAKLJUČIJ!

Dr. Marko BOŠNJAK, odvetnik Franca KANGLERJA je včerajšnji razplet na sodišču komentiral tako: »Meni se vse skupaj zdi kot en ogromen deja vu. Nekaj podobnega smo videli maja 2013, ko je sodišče ravno tako obsodilo KANGLERJA na podlagi neustavnega, nezakonitega postopka. V tej zadevi je bilo narobe vse. Sodišče ni želelo, da bi se ugotovila dejstva, predlagali smo številne dokaze, a sodišča to ni zanimalo«.

V torek, 26. januarja 2016, je z razsodbo sodnice Alenke GOLČER na Okrajnem sodišču v Mariboru ponovno padala pravna država.

V Odboru 2015 smo zelo presenečeni, začudeni, predvsem pa zaskrbljeni nad odločitvijo sodnice Alenke GOLČER v zadevi »Zaposlitev Astrid BAH« zoper obdolženega Franca KANGLERJA in Tanjo VINDIŠ FURMAN. V odboru smo predhodno v tej zadevi (pre)večkrat opozarjali na dokazne predloge, ki jih je v spis predlagal specialist kazenskega prava dr. Marko BOŠNJAK. Ne moremo razumeti, da sodnica Alenka GOLČER, kljub našim opozorilom, predvsem pa opozorilom obrambe obdolženih, ni sledila niti enemu dokaznemu predlogu dr. BOŠNJAKA. Še toliko bolj bode v oči to, da sodnica ni upoštevala ustavnopravnega menja dr. Cirila RIBIČIČA, katero nedvomno potrjuje, da gre v tem primeru za hujšo kršitev sodnikove pristranskosti. RIBIČIČ je v ustavnopravnem mnenju ugotovil, da je sodnik Janez ŽIROVNIK odrejal prisluhe za Franca KANGLERA, čeprav bi se v tem postopku moral izločiti. A tega ni storil. Sprašujemo se zakaj sodnica Alenka GOLČER ni želela zaslišati bivših poslancev Rudolfa MOGETA in Jožefa JEROVŠKA? Kako je mogoče, da sodnica ni želela zaslišati bivšega poslanca Franca PUKŠIČA, ki bi kot priča lahko povedal marsikaj. Morda celo preveč, pa ga zato ni bilo? Obramba Franca KANGLERJA je predlagala tudi zaslišanje bivšega tožilca Borisa MARČIČA in kriminalista Aleksandra GERŠOVNIKA, pa sodnici tudi te priče niso ugajale. V Mariboru smo ponovno priča sojenju, kjer je sodnica enostransko upoštevala samo dokaze tožilstva, dokazov obrambe Franca KANGLERJA in Tanje VINDIŠ FURMAN pa ni sprejela. Vsi, ki so pričali na tem sojenju, tudi tisti ki jih je predlagalo mariborsko tožilstvo, so povedali dejstva, ki so govorila v prid obdolženima, pa ju je sodnica vseeno obsodila za povsem zakonito izpeljan razpis za zaposlitev. Sodnica, ki svojo sodbo utemeljuje na podlagi naključij, po našem prepričanju več ne bi smela opravljati sodniško neodvisne, nepristranske funkcije. Sodnico in vso ostalo javnost sprašujemo kje so dokazi, ki dokazujejo, da je Franc KANGLER naročil Tanji VINDIŠ FURMAN, da naj pripravi razpis in nekoga zaposli, kot to trdita mariborsko tožilstvo in sodnica? Nikjer ni definirano kje, kdaj in na kakšen način je Franc KANGLER storil kaznivo dejanje, pa je zanj vendarle bil obsojen. Nikjer ni opredeljeno kako je bilo kaznivo dejanje storjeno ali preko SMS sporočila ali preko pogovora ali morda preko elektronske pošte? Nikjer ničesar, zgolj indici, splet okoliščin in naključja, ki so po novem temeljna podlaga za obsodbo. Ali res mariborska okrajna sodnica Alenka GOLČER verjame, da bo ta sodba vzdržala presojo na Višjem sodišču v Mariboru? Ali res sodnico Okrajnega sodišča v Mariboru Alenko GOLČER ni zanimalo zakaj je takratni šef mariborskih kriminalistov, sedaj aktualni generalni direktor policije Marjan FANK, brez odredbe v nasprotju s četrtim odstavkom 153. člena ZKP, naročil prepise prisluhov? Ali sodnica Alenka GOLČER res dela z roko v roki z mariborskimi kriminalisti in tožilstvom?

Odbor 2015 poziva vse odgovorne, da zoper takšen način sojenja, ukrepajo. Še posebej pozivamo Varuhinjo človekovih pravic, da čim prej povzame določene ukrepe in prepreči nadaljnje kršenje človekovih pravic.”

franc kangler sodisce

Št. komentarjev: 36
 1. Ciril pravi

  Takih primerov sojejn je na tisoče. Odbor se oglaša samo takrat, ko brani svoje velikaše. Ko sodišče tepta pravice revežev je pa delujoča pravna država, kaj ne?

  Solit se pojte vsi skupaj!

 2. jaka pravi

  Kangler bo na 2. stopnji zmagal, saj tam so ponavadi bolj vestni in razgledani sodniki. Za pravico do konca.

 3. pubec pravi

  Pet ste vsi pametni, tudi uredništvo!

 4. Sredinec pravi

  Pa smo spet pri dokaznih standardih….. Koliksna je verjetnost, da bo policija uspela dva krivca, ki se skrivata, na znanem mestu, ob znanem času in potem še slišati jasno obljubo….. Boj proti korupciji smo končali….

 5. Sredinec pravi

  In mi naj verjamemo, da se je ta revica, ki jo je župan nadiral celo zaradi časa zaklepanja vrat in udeležbe njenih podrejenih na izobraževanju, kar sama odločila, da bo razpis izvedla za Bahovo. Ljudje v naključja ne verjamemo… Vse ostalo pa je plitvo politično pumpanje

 6. markus original pravi

  to glede odbora 2014 ni res, odbor opozarja na mnoge primere. vendar pa ni profesionalno združenje odvetnikov in nima take formalne moči.

 7. pubec pravi

  Zakaj me to spominja na proces Patria?

 8. porazno pravi

  Porazno je, da imamo sodnike, ki ne poznajo ustave in so manj izobraženi kot odvetniki, ki branijo obtožene in jih znajo tudi dobro braniti

 9. kulisa pravi

  Še Severna Koreja je bil demokratična in Ustavobraniteljska kot Slovenija. Logično, saj tam nimajo masleš, fišerjev, zalarjev, senic, kučanov in drugih iz ozadja. Imajo enega, pa še ta je v ospredju!

 10. krizarka pravi

  pubec, verjetno zato, ker ne moreš verjeti, da so lahko kvazi desničarni pokvarjeni. kot zate ni dovolj materiala, ki bi pokazal, da tudi noriških slonji gonič laže, očitno ne verjameš prisluhov Kangli, ki so dostopni na netu. kako bo vzel pušo in šicnu tega novinarja, kako je treba to in ono, vendar ti prisluhi niso po dokaznih standardih višjih sodnih instanc. so pa zelo dobra informacija o delovanju dupleškega kavboja. v nekaj podobnega se je ujel poštenjak Rupar iz tržiča, ki se je z ljubico stanojemalko dogovarjal o tem, kdo bo prinesel kokain in kdo tiča na baterije. ni dovolj za sojenje, je pa dober vpogled v zakulisje

 11. raft pravi

  Naj živi Slovenija in slovenski rod. Smrt nacistom, fašistom in predvsem KOMUNISTOM.

 12. zoro pravi

  Tale sodnica je kot Klajnškova, samo da obsodi zveneče ime, boli njo za pravico in resnico!

 13. b pravi

  FK:”Dobro, bom te poklical totiga. Peroviča.. Dobro te.” Tanja Kangler:”Kaj si divji?” FK:”Pa sn malo divji! Nimam rad laži. Točno vem, da toti Janšisti to delajo. Zastopiš. Kak jih ni sram?!” Tanja Kangler:”Jim paše, ne?” FK:”Vejš da! Dobro te, ajde.” Tanja Kangler:”Ajde.”

  http://www.pigac.si/2013/05/24/prisluhi-2/

 14. pubec pravi

  Zoro, če pa je Kangler zveneče ime…….?
  Krizarka, s tvojim komentarjem se pa v celoti strinjam!

 15. uffff pravi

  ufff….kot sem že neštetokrat povedal……na delu je kučanovo udbomafijsko politično vodeno smrdeče sod stvo….ufff…ka ngla ima pač to hudo težavo, da ne liže kučanovih mafijskih, zverinskih, kosmatih, smrdečih ri ti in se ne imenuje kan gler ić…….uffff…

 16. uffff pravi

  poglejte le na kučanovega smrdečega liz unčka, partijsko uvoženega in urbaniziranega mafijsko pokornega divje nestrpnega mafijakoiveća………ufff…ta smrdeči nestrpni enoumno vzgojeni jugić ve, da lahko 100% računa na kučanovo udbomafijsko vodeno sodstvo, na kučanove visoke državne kadre, na bando 571

 17. uffff pravi

  ……….in na celo ju gić ev o smrdečo čre do…..ker oni so taki….ufff

 18. uffff pravi

  poglejte le na kučanovega smrdečega lizunčka, partijsko uvoženega uffff…mafijska zvestoba rdeči komunjazerski nestrpni nomenklaturi je totalna…….ufff..oni nso se taki rodili in taki bodo ostali…….a res še ne poznate kako deluje ta partijska in mafijsko pokorna , večinoma partijsko nasilno urbanizirna enoumno vzgojena smrdeča jugo.balkanska ČREDA?…ufff…ajde, dragi drugače misleči, saj ni tako težko jih razumeti….saj so isti “kulturni in civilizacijski” vzorci v sanjski lukašenkovi legalno mafijski zverinski enopartijski belorusiji……uffff……ta smrdeči sistemsko mafijski gn oj je pač tak in tak bo ostal…..uffff….oni so taki, kot fotokopije……uffff

 19. re gornjemu pravi

  Kaj, če bi ti, enkrat zaprl svoj smrdeči jan šistični gob ec in uffff bil enkrat tiho v svoji jazbini.

 20. polito olje pravi

  Amaterski članek na fdv nivoju.
  Priimki z velikimi tiskanimi, le zakaj..

  Še to, famozni odbor bo vsako leto spremenil letnico?
  Pa rečmo odbor 45 pa naj tako ostane.. 🙂

 21. uffff pravi

  ufff……zgleda, da moje pošteno, korektno, strpno, RESNIČNO pisnanje zelo moti še enega kučanovega smrdečega jugića…..ufff….kako čudno, mar ne?…ufff

 22. re gornjemu pravi

  Opica!

 23. Cleo Earl Antonius pravi

  Spoštovani uffff , vaše pisanje je predvsem STRPNO…..da o korektnosti,poštenosti in resničnostni sploh ne govorimo 🙂

 24. uffff pravi

  ufff….seveda odvisno od zornega kota…….za balkanske kučanove mafijsko pokorne enoumno vzgojene komunistično nostalgične smrdeče pra sce in svi nje najbrž ne…….ampak who cares..ufffff

 25. uffff pravi

  konec konecev je za take kao “izobražene, nadbrihtne, partijsko urbanizirane” smrdeče jugiće njihovo razumevanje strpnosti zagovarjanje komunističnega sistema, klanja drugače mislečih, tudi otrok in žena, mafijsko sodstvo in partijsko novinarstvo itd.itd itd……..uffff….tako, da …..zelo verjetno , da

 26. uffff pravi

  spoštovani cleić, razlika med nama je le slednja, da jaz se ne hlinim, da nisem nestrpni kučanov smrdeči jugić, vi pa se hlinite, da niste strankarsko izrazito opredeljen nestrpni kučanov rdečuh……..ufff

 27. uffff pravi

  pač spadate s skupino jugićev, ki vse dni v letu se proglašajo kao neodvisni, nestrankarski, napredni, kao red.balkan. strpni nadbrihtnići…..le na dan volitev pa vedno obkrožite to kar kučanve kur be iz bande 571 ukažejo, da morate volit…..čeprav 15 dni prej ustanovljeno “novo stranko”…….ufff…tako, da ajde……bodimo resni…..vsi vedo kakšni hlinasti hinavci so jugići—–ufff

 28. Antonija pravi

  Komu pa ni Oton, itak sam ves, da v avstrijski trgovini nabavlja

 29. Oton pravi

  Ja vem ja, konkretneje njegov brat

 30. Tanja pravi

  Pa ne bit divji franci, saj sta zdaj že kolega te

 31. Cleo Earl Antonius pravi

  Spoštovani uffff , spet vaše insinuacije in predpostavke o drugih čeprav me ne poznate in za vašo informacijo – na volitve ne hodim ker je to za mene zguba časa.Prosim še če mi obrazložite zakaj dodajate/spreminjate moj nick name če lepo piše Cleo…. lahko to pojasnite ? 🙂

 32. polito olje pravi

  Cleo

  Ne ubadaj se z “strpnim” ufotom.
  On je tu maskota, kot vučko v Sarajevu.
  Pusti ga kot drek na cesti. 😉

 33. ufff pravi

  Sds oddaja prostore borcem ISIS,
  Kako čudno, mar ne?? Uffff….

 34. Yu pravi

  Lahko, ker sds take stvari obvlada,ee saj je jelincic rekel, da mu je jj podtaknil bombo pod avto, to pa je terorizem in ce imas se izkusnje z urjenjem bosancev v najvecje klavce za casa vojne v bih, potem je jasno zakaj vedno sds

 35. Yu pravi

  Lahko, ker sds take stvari obvlada, saj je jelincic rekel, da mu je jj podtaknil bombo pod avto, to pa je terorizem in ce imas se izkusnje z urjenjem bosancev v najvecje klavce za casa vojne v bih, potem je jasno zakaj vedno sds zatoz

 36. Imamo sodnike in Mariborske sodnike! pravi

  Imamo sodnike in Mariborske sodnike!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen