Nizozemski minister Dijkhoff Cerarja postavil na laž: Mini Schengen je zagotovo opcija kriznega načrtovanja!

74

Možnost vzpostavitve ožjega schengenskega območja je eden od elementov kriznega načrtovanja za primer, ko zaželene evropske rešitve ne bi delovale, je konec tedna v Amsterdamu povedal nizozemski minister za migracije Klaas Dijkhoff. Gre preprosto za to, da odgovorne vlade ne morejo staviti le na enega konja, je ponazoril.

O možnosti vzpostavitve mini schengna, v katerem bi bili Nizozemska, Belgija, Luksemburg, Nemčija in Avstrija, so novembra prvi poročali nizozemski mediji kot o ukrepu v skrajnem primeru, če nič drugega ne bo delovalo.

V Sloveniji je to vprašanje sprožilo burno razpravo. Slovenski premier Miro Cerar je sredi decembra poudaril, da mini schengna ni in ga ne bo ter se je ta ideja novembra iz notranjepolitičnih razlogov razširila med nekaterimi politiki na Nizozemskem.

Cerar je tedaj tudi povedal, da je dobil zagotovila, tudi osebno od nizozemskega kolega, da te ideje dejansko ni, da nikoli ni zaživela v nekih resnih razpravah in da je v bistvu “popolna izmišljotina”.

V državi, kjer se je ideja pojavila, so politiki zdaj v odzivih na vprašanja o tej temi načeloma zelo zadržani. “Ne bom se spuščal v to,” je bil v četrtek v Amsterdamu odrezav nizozemski premier Mark Rutte v odgovoru na vprašanje o mini schengnu.

Vso pozitivno energijo je namreč treba po Ruttejevih besedah osredotočiti na omejevanje pritoka migrantov ter na izvajanje že sprejetih načrtov za premestitev beguncev znotraj unije in na zagotavljanje zadostnih sprejemnih zmogljivosti v članicah unije.

Nizozemski minister za migracije Dijkhoff, član Ruttejeve konservativno-liberalne Stranke za svobodo in demokracijo VVD, je bil bolj zgovoren. “To ni nekaj, česar si želimo. To je krizno načrtovanje,” je poudaril v četrtek pogovoru z bruseljskimi dopisniki na obisku v Amsterdamu. No, s tem je Cerarja in njegove besede o tem, da “mini schengna ne bo” postavil dokončno na laž!

Pri ideji o mini schengnu po Dijkhoffovih besedah ne gre za nek nov načrt, temveč za to, da odgovorne vlade ne morejo staviti le na enega konja, temveč morajo imeti krizni načrt in to je eden od elementov. V nezaželenem primeru, ko ne bi bilo mogoče doseči dobre rešitve za vse, je bolje zagotoviti usklajene rešitve z nekaterimi državami, kot da vsak ukrepa po svoje, je pojasnil.

Na vprašanje STA, ali je vzpostavitev mini schengna sploh izvedljiva, je Dijkhoff odgovoril, da je izvedljiva v smislu, da mini schengen že sedaj obstaja v svoji najmanjši obliki – države, ki je uvedla nadzor na svojih mejah. “In nadzora na meji ni smiselno ohranjati med državami, kjer nima nobenega učinka,” je dodal.

Mini schengen torej ni zaželen, je večkrat ponovil Dijkhoff, vendar pa je v primeru pomanjkanja pravih evropskih rešitev po njegovih besedah logična posledica krizni načrt z vsemi rezervnimi možnostmi, tako na nacionalni ravni kot širše.

Medtem ko nekateri nočejo govoriti o mini schengnu, drugi pa poudarjajo, da je to sicer nezaželen, a nujen element v kriznem načrtovanju, tretji opozarjajo na gospodarske interese, zlasti največjega evropskega pristanišča v Rotterdamu.

Predstavniki pristanišča v Rotterdamu poudarjajo, da so zelo naklonjeni odprtim mejam in da je tudi v prihodnje pomembno ohraniti odprte meje, saj je to dobro za trgovino in za ljudi. Tudi župan Rotterdama Ahmed Aboutaleb izpostavlja, da si želijo odprtih mej.

Neuradno je bilo na Nizozemskem slišati tudi, da je treba idejo o mini schengnu razumeti zlasti kot pritisk na nekatere članice unije, ki niso voljne sodelovati v skupnih prizadevanjih in ne spoštujejo evropskih pravil.

Nizozemski politiki sicer ob prevzemu šestmesečnega predsedovanja Svetu EU vsi po vrsti poudarjajo, da je prvi nujni korak zajeziti pritok migrantov.

Minister Dijkhoff je ob tem izpostavil, da je treba vzpostaviti tak sistem, da se beguncem ne bo splačalo obiti uradnega postopka, predvidenega z načrtom za premestitev beguncev znotraj unije, ki vključuje obvezno registracijo v hotspotih.

Že ob odločitvi o premestitvi beguncev znotraj unije in vzpostavitvi hotspotov so se vsi zavedali, da je to le začasen obliž, ne rešitev, a veliko je dobrih razlogov, da se s tem nadaljuje. Je pa treba vzporedno razmišljati tudi o drugih rešitvah, je še poudaril Dijkhoff.

Sprožitvi 26. člena schengenskega zakonika, ki predvideva do dveletno uvedbo nadzora na notranjih mejah ene ali več članic unije, se je po ministrovih besedah še mogoče izogniti, kot se je še mogoče izogniti kolapsu schengna. A prej ali slej bo napočil čas, ko se ji ne bo več mogoče izogniti, je opozoril Dijkhoff. (sta/ured)

schengen tabla

Št. komentarjev: 74
 1. jani pravi

  Cerar laže kot pes teče, zato pa smo tam kjer smo – out iz schengna!

 2. uffff pravi

  seveda, da je ta možnost obstajala in obstaja……zakaj pa mislite, da so od cerarji zahtevali vsaj simbolićno žico med evropo in sistemsko mafijskim smrdečim jugo.balkanom?

 3. uffff pravi

  evropa bo vedno imela težave z sistemsko MAFIJSKIMI jugo.balkanskimi državami……ufff….kjer je sodstvo enako lukašenkovemu in mediji še bolj enoumno podložni rdeči opciji……uffff

 4. uffff pravi

  če sta slo in hr v eu to je IZKLJUČNO zaradi drugače mislečih….kjer NIHČE ponavljam NIHČE se noče družiti s podivjanimi, mafijsko pokornimi, enoumno vzgojenimi, grozno ideološko nestrpnimi, partijsko imigriranimi/urbaniziranimi , komunajzersko nostalgičnimi smrdečimi BALKANOIDI…….uffff

 5. mislim pravi

  da je frau M. zakuhala ulično vojno po vsej EU.

 6. Petrovc pravi

  SMRTNI GREHI VATIKANA-01:
  1. Pošiljanje kakih 15.000 Europskih otrok, starih med 8 in 15 let, na križarski pohod v Arabijo, tam leta 1200. Z obljubo, da se jim bo, nedolžnim, ker gredo v Jeruzalem, odprlo Sredozemsko morje. Vsi ti Europski otroci so končali kot arabski sužnji!
  Tedaj je cela Europa štela takole 40 miljonov ljudi.
  2. Gradnja cerkve sv. Petra. Europa, izstradana od lakote, v mali ledeni dobi, od črnih koz, ko so jedli ljudje korenine, je plačevala davke RKC, da so se prenažirali in gradili to stavbo prekletstva. Od lakote in črnih koz je tedaj umrlo 50% Europejcev. Vatikan je pokal od presitosti in zlata.

 7. Petrovc pravi

  SMRTNI GREHI VATIKANA-02:
  3. Tridesetletne vojne proti protestantom! Organizira in nahujska Vatikan. Sto let kasneje (OKOLI 1620-50). Pobitih je okoli 30% Europejcev.
  Cilj:UNIČENJE GERMANOV!
  4. ORGANIZACIJA “BIČARJEV”, TO SO BILI MNOŽIČNI POTEPUHI, KI SO HODILI PO MESTIH IN VASEH IN SE BIČALI IN ZASTONJ ŽRLI IN PILI. CERKEV JIH JE PODPIRALA, ČEŠ, DA SE S TEM ODKUPIMO BOGU ZA GREHE! NAMESTO, DA BI, KOT SO TO, ČISTO ŽIVELI, JUDJE, NAUČILA LJUDI UMIVAT SE IN NA ČISTOČO! NASPROTNO, UMIVANJE IN KOPANJE SO POD GREHOM PREPOVEDALI!

 8. Petrovc pravi

  SMRTNI GREHI VATIKANA-03:
  POSLEDICA TAKE UMAZANIJE SO TUDI BILE ČRNE KOZE, KI SO PREBIVALSTVO EUROPE RAZPOLOVILE!

  5.Uničenje protestantov v deželi Kranski. Zažiganje protestantskih cerkev, domov, pobijanje,… Izselitev KOMPLET intiligence dežele Kranske! Odšlo je okoli 10.000 intelektualcev. Tedaj je na tem območju živelo okoli 300.000 Ljudi.
  6. Prepustitev Europe divjanju Turkov. VATIKAN S PRSTOM NI MIGNIL, KO SO NAS KLALI!

 9. Petrovc pravi

  SMRTNI GREHI VATIKANA-04:
  VATIKAN JE CIONISTIČNI HLAPEC!
  To se kaže v sedanji situaciji z begunci! Vatikan in Merklova sta jih privlekla nam vsem v problem!

 10. Petrovc pravi

  Politikis: NEHAJTE ŽE NAKLADAT!
  Pravici na ljubo, bi tudi Janša ne naredil nič več in nič manj, kot je naredil Cerar! janša je prav tako hlapec USA!
  Morda se ne boste strinjali, v primeru z begunci BI EDINO JELINČIČ BIL v stanju potegniti trdo potezo! Od vseh politikov.

 11. honda pravi

  V Slovenijo rabimo resno domoljubno stranko, ki bo udarila po mizi. Vse drugo je le politika praznih besed.

 12. Petrovc pravi

  TAKO JE!
  domoljubna stranka z močnim voditeljem! Razgledanim tako v gospodarstvu, kot politiki. Trdim in neizprosnim reformatorjem.

 13. uffff pravi

  ufff….zgleda, da naši stari podivjani, zverinski, morilski komunistični jugo-balkanski smrdeči pra sci in svi nje danes nekje žurkajo in nagonsko krulijo…..uffff….in potem se ćudite, da želijo mali schengen…..ufff s takim sistemsko mafijskim in udbaškim smrdečim gn ojem noče nihče imeti opravka…..ampak , čerpav do grozno glasni, nasilni in tećni ….niso realno v večini,…..ufff….in to je najvežnejše…..uffff….smrt fašizmu in komunizmu….ufff

 14. uffff pravi

  glede držagolažcev pa le eno vprašanje: koliko partizanov je bilo poštenih in koliko le navadnih zverinskih, podivjanih, mafijskih, krvoločnih, smrdečih, komunističnih pra scev?….ufff…..vse ostalo je sprenevedanje , laganje in hinavsko nasilje na drugače misleče…..ufff

 15. uffff pravi

  glede držagolažcev pa le eno vprašanje: koliko partizanov je bilo poštenih in koliko le navadnih zverinskih, podivjanih, mafijskih, krvoločnih, smrdečih, komunističnih pra scev?….ufff…..vse ostalo je sprenevedanje , laganje in hinavsko nasilje na drugače misleče…..uffufffff

 16. Čiptar pravi

  Petrovc pravi:
  10. 01. 2016 at 16:53

  TAKO JE!
  domoljubna stranka z močnim voditeljem! Razgledanim tako v gospodarstvu, kot politiki. Trdim in neizprosnim reformatorjem.
  ———————————————

  Vodi nas, o veliki modri petrovc….

 17. raft pravi

  Petrovc

  Ne serji ga s tem Jelinčičem. Ti še ni kapnilo, da je bil podtaknjen? Je pa res, da Jelinčič ni samo baletni plesalec. Je tudi ( kot se pravemu Hrvatu spodobi) velik lažnivec in blefer.
  Tako kot ti, je tudi on veliki oboževalec in malikovalec Tita.

 18. raft pravi

  Si kdo predstavlja nekaj v smislu mini Schengen v USA?

 19. Petrovc pravi

  Spoštovani @raft: vsakemu svoja naloga. Za begunce bi bil, morda, “primeren”!

 20. Petrovc pravi

  Tovariš @(š)čiptar: takih, kot ste vi, Petrovc, slučajno ne misli voditi!

 21. Petrovc pravi

  PRJATLI-RAZUMNI:
  do mini schengena bo letos zagotovo prišlo! To ni več vprašanje!
  Prav tako do vračanja beguncev registriranih v RS! Tudi ni vprašanje!
  Janša ali Cerar, zgodba bi bila danes ista, to tudi ni vprašanje!
  Vprašanje je samo, kdaj bo v Nemčiji ali Avstriji, počila prva bomba, po tem se bo plaz vsul!

 22. migrant pravi

  Počutim se odlično! Imam potovanje “All inklusiv”: Brezplačno se vozim preko Balkana po Evropi, na potovanju me v vsaki državi čaka tuš, čisto perilo, hrana, zdravnik po potrebi, brezplačna nastanitev i seveda device, če katera ni, je vseeno uporabna. Če kaj ušpičim, so kazni blage, če me bodo pale izgnali, me bodo pa spet brezplačno peljali domov. Dopust, kot se šika!

 23. Petrovc pravi

  Spoštovani @migrant: +++++++++++++++++++++++++++
  Ha, ha, ha!

 24. MIRAN pravi

  čas je dozorel , da strici ponovno naredijo prostor PADALCU , tako kot leta ..96, če se ne motim !
  ——————————
  dobovšek + padalec, murgle ima položaj trdno v oblasti ! 🙂

 25. Narim pravi

  Frančki, tokrat niste nobene rekli na obletnico Dražgoške bitke.

 26. Domobran pravi

  Narim pravi:
  10. 01. 2016 at 22:04

  Frančki, tokrat niste nobene rekli na obletnico Dražgoške bitke.
  ——————————————————–
  Boli nas qurac!

 27. Petrovc pravi

  Ste gledali posnetke iz Nemčije?
  Ste videli kako so Nemški policaji pogumni, ko je treba tolči po Nemcih!
  kako se obnašjo do lastnega naroda???
  Pa primerjajte z silvestrskimi ukrepi policajev, ko so se skrili pred posiljevalci! ALI PA NEMKE SAMI DRŽALI, DA SO JIH POSILILI!

 28. Petrovc pravi

  ČITAJTE MEIN KAMPF: to, kar se dogaja danes v Europi, je slika Nemčije 1919!
  1024 jo je Hitler pošlihtal!
  Kdo bo Europo sto let kasneje??????

 29. polito olje pravi

  Petrovc
  Ja zavezniki ane.. kot prvič in drugič. 😉

 30. haapy yack pravi

  hoj
  Ja tokrat bo hujše. Hitler je bil pravi vajenec proti temu kar imajo v načrtu.
  čaobao

 31. pubec pravi

  Tako, kot napisal eden od komentatorjev. Politikis, nabijate in nabijate, res me zanima, kaj bi naredil vaš mesija drugače. Tisto o laži pa- tudi vas je že kdo postavil na laž pa se niste NIKOLI opravičili. Zato pometite tudi pred svojim pragom.

 32. Narim pravi

  pubec pravi:
  11. 01. 2016 at 08:33
  Zato pometite tudi pred svojim pragom.

  _______
  Ne vem če bo metla zadost.
  Morebiti bager.
  😉

 33. raft pravi

  Narim pravi:

  Frančki, tokrat niste nobene rekli na obletnico Dražgoške bitke.
  ————————————-
  Pogledam sliko svojega očeta v nemški uniformi.

 34. erotika pravi

  Uvažam ovce, koze, po potrebi tudi kamele, odvisno od potreb in velikosti uporabnika

 35. Narim pravi

  raft pravi:
  11. 01. 2016 at 09:07
  Narim pravi:
  Frančki, tokrat niste nobene rekli na obletnico Dražgoške bitke.
  ————————————-
  Pogledam sliko svojega očeta v nemški uniformi.

  ——
  Sedaj imate priliko da si kupite izvod na novo izdanega Mein Kampf_a.

 36. pubec pravi

  Narim, raft je za letos že kupil Noriško kraljestvo in ima dovolj, saj več kot eno knjigo na leto ne prebere.

 37. raft pravi

  Narim pravi:

  Pogledam sliko svojega očeta v nemški uniformi.

  ——
  Sedaj imate priliko da si kupite izvod na novo izdanega Mein Kampf_a.
  ————————————————-
  Bom nacist, če jo kupim?

 38. MEFISTO pravi

  Domobranci so junaško branili naše domačije. Partizani pa so jih strahopetno požigali. Ko so partizani prišli v kmečko hišo, so vse pokradli in odnesli. Prinesli pa so uši.

 39. raft pravi

  pubec

  Kaj te muči. Moj oče je v nemški uniformi bolje videti kot tvoj Tito v maršalski uniformi.

 40. Narim pravi

  raft pravi:
  11. 01. 2016 at 12:12
  Narim pravi:
  Pogledam sliko svojega očeta v nemški uniformi.
  ——
  Sedaj imate priliko da si kupite izvod na novo izdanega Mein Kampf_a.
  ————————————————-
  Bom nacist, če jo kupim?

  —–
  Če so bli nacisti beboti, tedaj ja.

 41. Narim pravi

  MEFISTO pravi:
  11. 01. 2016 at 12:20
  Domobranci so junaško branili naše domačije. Partizani pa so jih strahopetno požigali. Ko so partizani prišli v kmečko hišo, so vse pokradli in odnesli. Prinesli pa so uši.

  ____
  Vi ste še od tistih časov ušivi.
  A imate tudi garje ?

 42. Narim pravi

  pubec pravi:
  11. 01. 2016 at 12:07
  Narim, raft je za letos že kupil Noriško kraljestvo in ima dovolj, saj več kot eno knjigo na leto ne prebere.

  ____
  Goshpod pubec, ste pozabili, da smo ravnokar vstopili v Novo leto.?
  Sprostila se mu je kvota za novo khnjigho.

  🙂

 43. Your comment is awaiting moderation pravi

  Mi bomo bodečo žico kmalu morali postavit na severno in zahodno mejo, ne pa na južno. Nevarnost prihaja iz Italije in Nemčije ne pa iz hrvaške.
  Znova bo zahod skuhal hude nemire in vojsko .

 44. Your comment is awaiting moderation pravi

  Cerar se moti. Žico bi moral posaviti na mini šengen ne pa na kolpo in istro. Mal nam pomagajo Italjani . Nemci in ostali nam bodo pa še hudo delali preglavice ko bodo pošiljali nazaj begunce ki so jih tako velikodušno sprejemali. Pa Višegrajska skupina bo bolša opcija obrambe kot pa mini šengen poln kriminala in islamistov.

 45. uffff pravi

  ufff…..a ste opazili, da imamo od danes na udbodnevniku še en NOV (v resnici vedno isti mafijsko a legalno na davkoplačevlaski denar prisesani kučanovi državni kadri) SEZNAM jugo-balkanskih krulečih, enoumno vzgojenih NESTRPNIH ZDRUŽENIH SMRDEČIH pra scev in sv nj?

 46. uffff pravi

  ko vam, dragi drugače misleči, opisujem tipične jugo-balkanske kot sovjetkse državne legalizirane MAFIJE mislim tudi na take “nasilne skupine” kot so tile naši združeni nestrpni smrdeči pra sci in svi nje…..uffff

 47. uffff pravi

  ampak ednina rešitev za vse nas bi bila tale, da bi uvožene podivjane posiljevalce odnesli na njihove domove……uffff…res ne vem kakšen bi bil rezultat………uffff

 48. Your comment is awaiting moderation pravi

  V mini šengenu ali velikem šengenu bodo nemiri, napetosti , preganjanja, demonstracije , prost pretok islamistov in celo pošiljanje nazaj islamistov v slovenijo , ker jih zvesto popišujemo.
  Zato MORAMO IZTOPIT IZ ŠENGENA , in se pridruži VARNI in sigurni Višegrajski skupini , ker samo v mirnem območju bo DELO , vlaganja, razvoj , mir in sigurnost.
  Nemčija si piše pokop in dviguje se vzhodna evropa. Mi pa lahko to izkoristimo , ker se bo kapital selil in se že. Problemi v šengenu – mini ali maxi so preveliki da si jih bi želeli , po zaslugi MAme Merkel ki uničuje in posiljuje Nemčijo in celo Evropo.

 49. uffff pravi

  je pa zanimivo opazovari ZAČUDENJE nemcev od spoznanju, da so oblasti s pomočjo velikih medijev vse skupaj poskušali prikri ti …ufff

 50. dzi nu nje ja pravi

  Dražgoše so samo eno od herojskih dejanj naših partizanov pod vodstvom našega Titeja. Eminentni univ. prof. dr. Božo Repe pripravljan nnovo knjigo
  z naslovom “Kako smo varovali vaščane Slovenije med NOB”. Ima na tisoče dokumentov o napadih hrabrih partizanov na nemške vojake ko so požigali naše vasi in internirali vaščane v nemška taborišča. Tovariš Repe ocenjuje da bi brez herojskih dejanj partizanov Nemci izselili in požgali več kot polovico Slovenije. Zaradi borbe proti okupatorju so naši zelo pripomogli da se je 2WW končala 3 sekunde in 22 stotink prej kot če naših ne bi bilo. Slava našim.

 51. Ta puklast Miha pravi

  Nemc se je narbol bavu kso moral jit nad vaščane. Vedl so da jih bomo mi hrabri partizan napadl prec ko se bojo približal ta prvi vasi. Takrat smo udarl po nji z vsemi topovi, še posebej če smo se fržola najedl prej. Nemc so jo ucvrl da jh dohajat nismo mogl. Vse je res, častna partizanska.

 52. polito olje pravi

  Uff..
  Nekdo ob 15:00 čaka moderatorja ( kaloh mora dt štempl)
  Uff pol ure kasneje jo ne rabi.
  Demos po slovensko. 🙁

  Dvojna merila..??

 53. linke pravi

  admin ?

 54. linke pravi

  ti tudi uporabljaš nekaj politega?

 55. uffff pravi

  dzi nu nje ja, če si pač naš tipičen opranoglav smrdeči partijzanček in jugić te brez večjih težav prepričajo, da si sam brez enega tanka, brez ene podmornice, brez topov, brez bomb, brez letal, brez padalcev, brez ladij, brez, radarjev, brez …brez …..brez…le za prepičanjem in pobijanjem domačinov premagal črne nacional-sociaslistične pra sce…..ufff….taki so pač…in taki bodo ostali…..ufff

 56. uffff pravi

  dzi nu nje ja, če si pač naš tipičen opranoglav smrdeči partijzanček in jugić te brez večjih težav prepričajo, da si sam brez enega tanka, brez ene podmornice, brez topov, brez bomb, brez letal, brez padalcev, brez ladij, brez, radarjev, brez …brez …..brez…le z ideološkim krvavordečim prepičanjem in pobijanjem domačinov premagal črne nacional-sociaslistične pra sce…..ufff….taki so pač…in taki bodo ostali…..ufff

 57. uffff pravi

  naciste so REALNO ustavile zavezniške in stalinove VOJSKE:…….zavezniki so se borili proti nacistom in za svobodo, stalinova vojska pa je najprej začela SKUPAJ z nacisti, sept.39 , 2. svetovno vojno (ampak naši univ. smrdeči pra sci, ta del vedno spustijo….vedno….) nato pa se z njimi sprič kala in se borila proti (vmes so se le ANGLEŽI zoperstavljali hitlerju) in izrabila to, za širjenje zločinskega komunizma…….uffff….

 58. dzi nu nje ja pravi

  Pijanc ufo, tvoja stara ima veliko lepše mnenje o nas komunistih.

 59. uffff pravi

  uffff….partizani pa naj se enkat odločijo za kaj so se borili…seveda proti nacistom ampak ZA KAJ? za svobodo ali za komunizem?….ampak to je retorično vprašanje…ufffffffffffffffffff

 60. partizan pravi

  kadr smo pršl k umazanem MEFISTU, smo mogl sabo prnest ruksak klobas, da ni crknu od lakote. On je vedno žvev na račun vbogajme. Ko pa smo odšl smo imel uši. Pa ne mjhnh rdečih, bele, prave debele belogardistične, bele uši. To smo pa dobl v zahvalo, k smo ga nafutral.

 61. haapy yack pravi

  hoj
  Mal se posodobte. Picajzli so tist taprav.
  čaobao

 62. dzi nu nje ja pravi

  d

 63. dzi nu nje ja pravi

  Če ne bilo partizanov bi bila Slovenija še vedno pod Hitlerjam.

 64. Petrovc pravi

  PRJATLI-RAZUMNI:
  pojdite na splet “Nova24TV”, najbolj demokratičen, Janšev TV portal!
  Tam demokracija cveti!
  Samo napisal sem, da je mogoče bog (JJ) nag, pa so me takoj blokirali in ne morem več komentirati!
  Kdor ima polna usta demokracije je diktator ali pa se neče učiti!

 65. dzi nu nje ja pravi

  Petrovc pravi:
  11. 01. 2016 at 17:54

  PRJATLI-RAZUMNI:
  pojdite na splet “Nova24TV”, najbolj demokratičen, Janšev TV portal!
  Tam demokracija cveti!
  Samo napisal sem, da je mogoče bog (JJ) nag, pa so me takoj blokirali in ne morem več komentirati!
  Kdor ima polna usta demokracije je diktator ali pa se neče učiti!

  ——————————-
  Butelj Petrovc je končno spregledal kaj je to demokratčni janšizem.

 66. Petrovc pravi

  VZAMI, LUCIFER, ČIM PREJ TEGA PAPEŽA FRANČIŠKA K SEBI TAM DOL!

  ZAKAJ JE ODSTOPIL J.A. RATZINGER 2013:
  V izjavi razlogov odstopa je omenil, pomensko: “Spremenbe se dogajajo tako hitro, da jih nimam moči opravljati v zaupani službi!”

  NI BILA VZROK BOLEZEN! Še noben papež ni odstopil pa sedeti niso mogli!

  TAKOLE je pravilna razlaga: “NOČEM BITI ZIONISTIČNI HLAPEC PRI UNIČENJU MOJE EUROPE, KAR JE NALOGA VATIKANA!”

 67. Petrovc pravi

  VATIKAN-LEGLO ZLA!
  Zavedati se moramo, realno, čeprav smo verujoči, da je instucionalno, Vatikan izpostava Zionističnih zveri! Bil in ostaja!
  To ni Europska organizacija!
  To je fašistično leglo laži, prevar, nasilja, spletk in Satanovo gnezdo!

 68. Petrovc pravi

  Spoštovani @dzi nu nje ja: prosim za korekten pogovor, če ste ga zmožni! Meni je samo in edinole do resnice!

 69. Petrovc pravi

  EUROPA-germanska plemena (5), Nemčija, Nizozemska, Švica, Danska, pa Norveška in Švedska, imajo težko rešljiv problem!
  Ustvarjeno blagostanje, mir, organiziranost!
  Drhal, ki prihaja prihaja UNIČEVATI! Posiljevati, klati, ropati!
  Doma so vse poropali, poklali, posilili, porezali glave.
  Prihajajo v Eldorado njihovih sanj!
  Kaj pa znajo ti klavci?
  Nastavit bombo, nafilat kalašnikov in posilit in pobit.
  Temu se bo potrebno upreti!
  Toda ne policija, ne novinarstvo, ne vlade, niso na strani domorodcev!
  PEKEL JE NUJEN!

 70. Petrovc pravi

  Pustiti naše “brate” Germane na milost in nemilost drhali in zverem, bi bilo za nas prav tako pogubno!
  Pridružiti se jim moramo in izbojevati, skupaj z njimi, ta zadnji Boj!

 71. Your comment is awaiting moderation pravi

  Petrovc pravi

  PRJATLI-RAZUMNI:
  pojdite na splet “Nova24TV”, najbolj demokratičen, Janšev TV portal!
  Tam demokracija cveti!
  Samo napisal sem, da je mogoče bog (JJ) nag, pa so me takoj blokirali in ne morem več komentirati!
  Kdor ima polna usta demokracije je diktator ali pa se neče učiti!
  ——————————————————————————-
  Tud mene so blokirali TAKOJ PRVI DAN hehehehe.
  Pol se pa jokajo da jih noben ne upošteva če samo prideš z drugačnim pogledom ki ni samo JJ.

 72. haapy yack pravi

  hoj
  Ja Dolfe je najprej razorožil svoj dojče narod. Potem je oborožil svojo naci stranko in uvedel diktaturo nacional – socializma. Ampak ali gre za levičarski socjalizem – je socjalizem neglede iz katere smeri ga gledate dikatura.
  čaobao

 73. raft pravi

  Petrovc pravi:

  Pustiti naše “brate” Germane na milost in nemilost drhali in zverem, bi bilo za nas prav tako pogubno!
  Pridružiti se jim moramo in izbojevati, skupaj z njimi, ta zadnji Boj!
  ——————————————-
  Samo skupaj z njimi lahko obstanemo Slovenci kot narod.

 74. haapy yack pravi

  hoj
  Bavarska veja podprta od 33+ stopenjskih jezuitskih prostozidarjev ima drgač načrte.
  Načrt je, da se tako imenvan levičarski komunistični socialisti in tako imenovani desničarski nacional socialisti uničjo med sabo. Trenutna fora z musliči je sam ena od epizod. Z musliči ne bo nič drugače. Čaka jih ist scenarij.
  čaobao

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen