Evrovizija 2016: Slovenija v drugem polfinalu 12. maja

0

V Stockholmu so danes z žrebom določili razvrstitev držav v polfinala letošnjega 61. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki bo maja v švedski prestolnici. Slovenija se bo predstavila v drugem polfinalu 12. maja.

Tekmovanje za pesem Evrovizije 2016 bo potekalo v stockholmski športni dvorani Globen. Predizbora bosta 10. in 12. maja, finale pa 14. maja.

Na letošnji Evroviziji bo po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA sodelovalo rekordnih 43 držav. Poleg Avstralije, ki bo ponovno sodelovala po svojem debutu lani na Dunaju, se po prekinitvah vračajo Ukrajina, BiH, Bolgarija in Hrvaška. Letos na Evroviziji ne bo sodelovala Portugalska.

Slovenija bo svojega predstavnika izbrala 27. februarja na slovenskem izboru za pesem Evrovizije – Emi 2016, na katerem se bo predstavilo deset izvajalcev.

V Stockholmu so danes predstavili tudi moto letošnje Evrovizije, ki je Come Together. “Evropa potrebuje skupna veselja, potrebuje skupno upanje, Evropa se mora poenotiti,” besede Hanne Stjärne, administrativne vodje švedske televizije SVT o izbiri slogana povzema APA.

Izvršni producent letošnjega glasbenega tekmovanja Martin Österdahl je poudaril, da “pri Evropi ne gre za vprašanje meja, meje so pogosto v nas samih”.

Simbol letošnje Evrovizije je žareča krogla, ki je na družbenih omrežjih takoj sprožila komentarje, da spominja na znani model lestenca švedske tovarne pohištva.

Televizijski glasbeni spektakel je Švedski pripel Mans Zelmerlöw s skladbo Heroes, ki je lani prepričal na Dunaju. Švedska prestolnica ga bo gostila tretjič v njegovi 60-letni zgodovini in drugič v omenjeni dvorani.

Slovenijo je na 60. Evroviziji zastopal duo Maraaya v sestavi Raay in Marjetka Vovk, ki sta s pesmijo Here For You zasedla 14. mesto. (sta)

eurovision2016

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen