Danes v državo vstopilo okoli 2700 beguncev, v Dobovo okoli polnoči nov vlak

1

V Slovenijo je danes do 18. ure vstopilo 2697, izstopilo pa 3199 beguncev, so sporočili z Generalne policijske uprave. Po podatkih Policijske uprave Novo mesto je v novem letu v Dobovo vsak dan v povprečju prispelo 3100 beguncev. Pričakujejo, da bo do polnoči s Hrvaške v Dobovo prispel še en vlak, na katerem naj bi bilo okoli 900 oseb.

Večina beguncev bo predvidoma do jutra z avtobusi in vlaki odpotovala proti Avstriji.

V sprejemnem centru Dobova Livarna je trenutno nekaj več kot 900 migrantov, so zapisali na novomeški policijski upravi. Po podatkih Generalne policijske uprave do 18. ure je bil v uporabi le ta sprejemni center. Bolj ali manj so samevali tudi namestitveni centri, z izjemo šotorišča v Šentilju in centra za tujce. V prvem je bilo ob 18. uri nastanjenih 523, v drugem pa 20 migrantov.

Od 31. decembra do danes do 19. ure je v Dobovo s Hrvaške z vlaki pripotovalo 10.849 beguncev. Od tega jih je 1548 prispelo na zadnji dan v letu, ostalih 9301 pa v novem letu. Po zdravstveni in humanitarni oskrbi so jih policisti z vlaki in avtobusi pospremili proti Avstriji. V tem letu je iz sprejemnega centra v Dobovi proti naši severni sosedi odpeljalo že 85 avtobusov in 10 vlakov.

Od 16. oktobra do danes do 18. ure je v Slovenijo vstopilo 387.905 beguncev. Od 20. oktobra pa jih je izstopilo 374.184, so zapisali na Generalni policijski upravi. (sta)

dobova1

Število komentarjev: 1
  1. Zoran pravi

    Kje ste našli ali videli BEGUNCE ??? Tu gre izključno za migrante, ene ki se selijo v Evropo, da bi bajno živeli na račun staroselcev, druge ker želijo spremeniti Evropo v obliko, kakršna jim tam, od koder prihajajo, ni všeč. So pa še tretji, okoreli kriminalci, ki so jih njihove države izgnale, da zganjajo kriminal v razvitem svetu.

    Bodite dosledni v poimenovanju, sicer ustvarjate vtis, da ste na listi Soroševih plačancev, skupaj z “levičarji” vseh barv.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen