V Nemčiji precenili število migrantov s ponarejenimi sirskimi potnimi listi

0

Delež migrantov, ki v Nemčijo vstopajo s ponarejenimi sirskimi potnimi listi, je veliko manjši od 30 odstotkov, kot je septembra dejal nemški notranji minister Thomas de Maiziere. Nemška vlada je potrdila, da je bilo ponarejenih osem odstotkov od 6822 sirskih potnih listov, ki so jih oblasti pregledale od januarja do oktobra letos.

Sirski begunci so v Nemčiji deležni najvišje stopnje zaščite, ki med drugim vključuje triletno dovoljenje za bivanje in pravico do združitve družin, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ta politika je vzbudila nasprotovanje, še posebej potem ko je de Maiziere septembra dejal, da je v Nemčijo prišlo s ponarejenim sirskim potnim listom do 30 odstotkov ljudi. Takrat je pojasnil, da gre za ocene ljudi na terenu.

V odgovoru na vprašanje leve stranke Levica pa je vlada v pisnem odgovoru v ponedeljek zapisala, da je bilo ponarejenih osem odstotkov od 6822 sirskih potnih listov, ki so jih oblasti pregledale od januarja do oktobra letos.

Poslanka Levice Ulla Jelpke je bila ob tem kritična do notranjega ministra, češ da bi moral svoje izjave “utemeljiti na dejstvih in realnosti”, namesto da “gleda v vedeževalsko kroglo”. (sta)

emigranti avtocesta

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen