Španskega premierja Rajoya 17-letnik boksnil v obraz in mu polomil očala

1

Nekaj dni pred nedeljskimi volitvami v Španiji je bil premier Mariano Rajoy žrtev fizičnega napada. 17-letni gimnazijec ga je v sredo med sprehodom s kolegi iz stranke v mestu Pontevedra s pestjo udaril v obraz. Premier ni bil resneje poškodovan.

Do napada na premierja je prišlo med predvolilnim “sprehodom” po Pontevedri na severozahodu Španije, v katerem je Rajoy preživel velik del svoje mladosti. Pri tem se mu je približal mladenič in ga prosil, če z njim lahko naredi “selfi”.

A mladenič je to izkoristil za napad na premierja. Zatem je skočil še v njegovega telesnega stražarja, ki pa ga je obvladal. Policija ga je nato vklenjenega odpeljala, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Rajoyu je v tem napadu polomil očala, na licu pa se mu je poznala rdeča sled udarca. Premierja pa napad ni pretirano zmedel in je nadaljeval sprehod po Pontevedri, kot da se ni zgodilo nič posebnega.

Zatem je še preko Twitterja sporočil, da je z njim vse v redu in da nadaljuje pot na predvolilno zborovanje v La Coruno. (sta)

mariano rajoy

Število komentarjev: 1
  1. Petrovc pravi

    Samo, da mi kdo ne poskusi Pahorja!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen