Predbožično “darilo” oblasti: Kriminalisti na sedežu SDS in DZ iščejo Andreja Širclja zaradi DUTB ter želijo zaseči “vse živo”!?

88

Policisti preiskujejo sedež največje opozicijske stranke SDS ter njihove prostore v državnem zboru, so potrdili v SDS. Preiskava se nanaša na poslanca te stranke Andreja Širclja, je na začetku današnjega nadaljevanja seje DZ povedal vodja poslanske skupine Jože Tanko. Po poročanju medijev gre za dogajanje v zvezi DUTB.

Tanko je napovedal, da bodo poslanci sejo zaradi policijske preiskave obstruirali, zato je predsednik DZ Milan Brglez sklical sestanek vodij poslanskih skupin. Seja DZ se bo nadaljevala ob 10. uri.

Po besedah vodje poslancev SDS Tanka so policisti v DZ zapečatili Šircljevo pisarno in so želeli dostop tudi do pisarn drugih poslancev SDS. Da bo mera polna, pa preiskava poteka tudi na sedežu SDS, kjer Šircelj sploh nima svojih prostorov, je dejal.

V poslanski skupini zaenkrat preiskave ne želijo komentirati, Širclja pa po neuradnih podatkih v DZ ni. Policisti so sicer vstopili v pisarno Širclja in zasegli vso njegovo elektronsko korespondenco.

Na generalni policijski upravi so za STA potrdili potek preiskave.

V DUTB so za STA povedali, da pri njih danes ni kriminalistične preiskave, o njenem poteku in vzrokih prav tako niso seznanjeni.

Šircelj je bil kot poslanec tudi predsednik upravnega odbora DUTB, v času imenovanja v upravni odbor pa je bil državni sekretar na ministrstvu za finance.

Vlada ga je nato septembra 2013 razrešila s položaja neizvršnega direktorja, ker je pri njem ugotovila nezdružljivost poslanske funkcije s položajem neizvršnega direktorja DUTB, ki predstavlja osrednjo orodje za sanacijo razmer v bančnem sistemu.

Predsednik SDS Janez Janša pa je v zvezi s tem danes prek Twitterja pozval: “Danes se demokracija, ki brez resne opozicije ne obstaja, ustavne pravice in svoboščine branijo na Trstenjakovi 8. Pridružite se nam.” Janša je še dodal, da vlada uporablja metode iz časa svojih političnih očetov in Udbe.

Preiskovalna sodnica Daša Cener je sodnica, ki je pred tedni zavrnila predajo dokumentov o nastanku bančne luknje v NLB preiskovalni komisiji državnega zbora in s tem zaščitila milijardno krajo našega premoženja,” pa je v izjavi pred sedežem stranke dejal predsednik SDS Janez Janša.

Iz stranke pa so sporočili: “Na podlagi bizarnega izgovora želi NPU po nalogu zloglasne sodnice Daše Cener zaseči server SDS. @MiroCerar bo presegel

Andreja Valič Zver pa je prek Twitterja evropski javnosti sporočila: “ police breaks into the headquarters of opposition and the parliament. A road to hell is paved.”

Publicist Dejan Kaloh pa je tvitnil: “Hišne preiskave so postale oblastniški način zastraševanja vseh tistih, ki smo za pomladne vrednote in samostojno Slovenijo. (1988-2015).”

Za mnenje o nameravanem zasegu stražnika SDS, smo na Politikis.si povprašali še znanega slovenskega odvetnika Janeza Stuška, enega naših največjih strokovnjakov za področje IT prava, ki je za naš portal povedal: “V zvezi z izdano odredbo o hišni preiskavi in zasegu predmetov je mogoče reči, da neodvisno oz. neoziraje od vprašanja (ne)upravičenosti oz. (ne)utemeljenosti suma storitve kaznivega dejanja (o čemer se ne izrekam) kaže na pravni absurd, ki kaže na nerazumevanja IT-ja. Zaseg strežnikov, kot predviden oz. vsaj omogočen v odredbi, kaže na nerazumevanje vsebine tehničnih zakonitosti delovanja strežnikov in posledično pravno napačnih zaključkov. Če se izrazim malo cinično, še dobro, da e-pošta ni bila gostovana na Googlovih strežnikih, po logiki zapisa v odredbi, bi se tako zaplenilo celoten oblak oz. cluster strežnikov ter izklopilo 1 miljardo ljudi iz dostopa do e-pošte, kolikor jih skoraj uporablja gMail. Da se poleg vprašanj, ki so bila že omenjena v javnosti, nikomur ni zasvetila rdeča luč vezi vprašanja sorazmernosti že samo iz tega naslova, je žalostno oz. realnost slovenskega IT prava.”

Pripis: Nacionalni preiskovalni urad (NPU) zaradi suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti danes opravlja hišne preiskave na treh različnih naslovih na območju Ljubljane. Policija podatkov o osebi, na katero se preiskava nanaša, ne navaja, so pa že v SDS potrdili, da gre za njihovega poslanca Andreja Širclja.

Kot so sporočili iz Generalne policijske uprave, so današnje aktivnosti nadaljevanje operativnih aktivnosti, ki jih je NPU izvajal že oktobra. V današnjem postopku sicer nikomur niso odvzeli prostosti, ker za to ni podanih zakonskih pogojev.

Predkazenski postopek poteka zoper več oseb, ki naj bi storili kaznivo dejanje pri vodenju gospodarske dejavnosti zato, da bi drugemu pridobili premoženjsko korist oziroma povzročili premoženjsko škodo, pri čemer so naklepoma zlorabili svoj položaj in dano zaupanje glede razpolaganja s tujim premoženjem.

Preiskovalci NPU danes pri eni od osumljenih oseb – gre za Širclja – opravljajo hišne preiskave na treh različnih naslovih na območju Ljubljane z namenom utemeljevanja suma kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Ena preiskava poteka v prostorih enega od državnih organov, navajajo na policiji. Preiskava poteka v DZ.

Iz odredbe iz preiskave, ki jo je pridobila tudi STA, so izvršni direktor DUTB Aleš Koršič, nekdanji izvršni direktor DUTB Boštjan Gjerkeš, nekdanji glavni izvršni direktor Torbjörn Mansson in še neugotovljene osebe iz družbe DUTB in drugih družb osumljene zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Med osumljenimi je tudi Andrej Šircelj, in sicer zaradi suma pomoči pri nadaljevanem kaznivem dejanju zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Sodnica je zaradi tega odredila hišno preiskavo poslovnih prostorov na Trstenjakovi 8 v Ljubljani, kjer je sedež SDS in kjer prostore uporablja tudi Andrej Šircelj.

Sodnica odreja tudi zaseg sledov kaznivih dejanj in predmetov, ki so pomembni za kazenski postopek.

Gre za dokumentacijo, elektronsko korespondenco in druge dokaze, iz katerih bo razvidno, kdo, kdaj in zakaj je sprejel odločitev za imenovanje Manssona na mesto v.d. izvršnega direktorja DUTB ter družbe Quartz+Co za nudenje svetovalne podpore v obdobju od sredine marca 2013 do naslednje seje upravnega odbora DUTB.

Zasegli naj bi tudi dokumentacijo, elektronsko korespondenco in druge dokaze, ki se nanašajo na usklajevanje zapisa seje upravnega odbora DUTB z dne 7. in 8. marec 2013 (osnutki, elektronska sporočila, podatki o tem, kdaj je bila zapisana zadnja verzija zapisnika seje).

Po nalogu sodnice morajo kriminalisti zaseči tudi vse podatke, na kakšen način so neizvršni direktorji stopili v stik z Manssonom, dokazila o poteh Andreja Širclja v Stockholm, dokazila, zakaj je stroške hotela v Stockholmu poravnal Mansson, dokaze, ki se nanašajo na neformalne dogovore o delu in plačilu Manssona, zapisnike sestankov.

Prav tako morajo kriminalisti zaseči vse naprave in nosilce s podatki v elektronski obliki (telefoni, računalniki, optični mediji, spominske kartice, strežniki …) in drugo dokumentacijo.

Sicer pa je na Trstenjakovi veliko policistov, ki so po sodnem nalogu želeli zaseči tudi spletni strežnik stranke. A predsednik SDS-a Janša je napovedal, da jim ga ne bo dovolil vzeti, saj da večina materiala na njem ni predmet preiskave in je zaupne narave.

Pripis: Poslanec SDS Andrej Šircelj je v spremstvu odvetnika Francija Matoza prišel na sedež stranke SDS, kamor so po tem vstopili tudi preiskovalci. Šircelj je dejal, da je preiskava povezana z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), “vse o tem pa je že bilo povedano”. Predsednik SDS Janez Janša pa je ocenil, da gre za izgovor za zaseg strežnika SDS.

Janša je v izjavi novinarjem dejal, da je preiskovalcem znano dejstvo, da Šircelj na Trstenjakovi, kjer je sedež stranke SDS, nima pisarne, preiskava pa je, kot je ocenil, le izgovor za zaseg vseh podatkov z njihovega strežnika. Tega pa stranka po njegovih besedah ne bo izročila. “Ne bomo ovirali preiskave, preprečili pa bomo zlorabe,” je dejal.

Po njegovih pojasnilih Šircelj pisarne nima na Trstenjakovi 8, temveč v DZ, in tisti, ki so podpisali odredbo, to vedo. Janša je prepričan, da želijo preiskovalci zaseči vse podatke z njihovega strežnika, z utemeljitvijo, da ima Šircelj na njem imel elektronsko pošto.

“Na njem ima elektronsko pošto med 15.000 in 20.000 naših članov. Gre za bizaren izgovor, sprožiš postopek proti enemu članu in tako prideš do celotne elektronske komunikacije največje opozicijske stranke,” je dejal Janša.

S preiskavo se po njegovem mnenju “za nazaj upravičujejo besede premierja Mira Cerarja in državnega sekretarja Metoda Dragonje, ki sta ob razpravah v zvezi z menjavami v DUTB napovedovala ukrepe”. “Gre za dodatno porcijo diskreditacije, potem ko se je v slabi banki že zgodila likvidacija,” je dodal.

Pripis: Predsednik SDS Janez Janša je po koncu preiskave na sedežu stranke SDS danes v Ljubljani ocenil, da gre za dodatno diskreditacijo ljudi, ki so jih v preteklosti odstavili v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB). Prepričan je tudi, da gre za preusmerjanje pozornosti pred nedeljskim referendumom o noveli zakona o zakonski zvezi.

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) zaradi suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti vodi preiskavo zoper poslanca SDS Andreja Širclja, nekdanjega predsednika upravnega odbora DUTB. Šircelj je ob prihodu na sedež stranke potrdil, da je zadeva povezana s t. i. slabo banko.

Janša je v izjavi za medije po koncu preiskave na sedežu stranke pojasnil, da so v sodelovanju z njihovimi računalniškimi strokovnjaki pregledali korespondenco med Šircljem in nekdanjimi izvršnimi direktorji DUTB Alešem Koršičem, Boštjanom Gjerkešem in Torbjörnom Manssonom, ki so navedeni v odredbi za hišno preiskavo.

Za obdobje v letu 2013, s katerim je zadeva povezana, so po Janševih besedah našli nekaj deset sporočil, ki so jih večinoma drugi pošiljali Širclju. Sporočila so pregledali in jih izročili preiskovalcem. “Po pregledu komunikacije je še posebej jasno, da tukaj ni cilj gospod Šircelj. Cilj je bil, da se pride do strežnika SDS, in tukaj jim ni uspelo,” je dejal.

Janša ocenjuje, da ni pri tej komunikaciji nič spornega in da gre za dodatno diskreditacijo ljudi, ki so jih odstavili v DUTB. Meni, da so kriminalisti to, kar so iskali na sedežu SDS, verjetno že imeli, saj preiskava glede DUTB poteka že nekaj časa.

Prvak SDS sicer meni, da gre pri tej zadevi za preusmerjanje pozornosti pred nedeljskim referendumom o noveli zakona o zakonski zvezi, ki je po njegovem mnenju “strateškega pomena” za prihodnost Slovenije in obstoj slovenskega naroda.

“Mislim, da je bil zadaj še dodaten motiv, da se v ključnih dneh, ko se večina slovenskih državljank in državljanov odloča, ali bi šla na ta referendum in kako naj bi glasovali, popolnoma preusmeri pozornost na neko drugo temo in tako prepreči, da bi glasovi na tem referendumu dosegli potreben ustavni kvorum,” je dodal. (sta/ured)

andrej sircelj

Št. komentarjev: 88
 1. Dumbladore pravi

  Ej, polcaji, če boste še naprej preiskovali tistega, ki vpije držte lopova, ne samo, da ne bo dobrih plač, še gat vam ne bodo več kupili, ker bo vse šlo za deveto goro na razne otoke.
  Če hočete plače morate zaustavit tok denarja iz države, torej na forum 21 in njihovega glavnega klovna. Ste bili sploh kdaj tam? Nikoli?
  Še dobro, da imate službo, večina je jo že zgubila zaradi previsokih davščin in posledično s tem zmanjšano konkurenčnostjo.

 2. Dumbladore pravi

  Kje ste vpili “lopovi” torej?
  Nauk: Če vas srbi nos, se ne praskajte po kolenu!
  Bo šlo vrli miličniki?

 3. Dumbladore pravi

  Dajte še tiste, ki so vam spisali delovni nalog malo potipat, mape, ki jih skrivajo bodo pravi odgovor.
  Kaj sledi državi, ki njih volivci izvolijo vlado, ki jo je kupila sosednja država?
  Preganjali bodo prave domoljube! Logično!
  In kaj gledamo sedaj?

 4. Dumbladore pravi

  Največ kar lahko storimo SEDAJ, je, da gremo OBVEZNO na REFERENDUM in oddamo glas PROTI !!!!!!!!

 5. beno pravi

  Sramota!!!!!!!!!!!!!! SDS podpira policiste pri stavki, ta pa jih terorizira!!!!! Sramota!!!!!!!!!!!

 6. jani pravi

  Sama naključja v tej naši državi: SMC-ju podpora zelo pade, naslednji dan že kriminalisti na SDS.

 7. re gornjim pravi

  Zelo bi se čudil, če ne bi zaradi tega nastal vik in krik. Kako lahko preiskujejo enega od naših, če preiskujejo kogarkoli drugega pa podpiramo preiskavo. Če je vse “pošteno” se Šircelj nima kaj bati. Če seveda je?Ovce pa v trenutku beeee!

 8. linke pravi

  bom dal en hudo sovražni govor zoper rdečo jugo bando . boste objavli ali boste pokleknili pred pred členom sovražnega govora ?

 9. Demi Zen pravi

  Mislim, da morajo zdaj clani SDS fizicno zasciti sedez stranke. Zgleda da slovenija ni dalec od drzavnega udara.

 10. miha pravi

  Rdeči banditi nadaljujejo s svojim poslanstvom – to je zatreti vsako demokratično opozicijo v državi. Žalostno, da se to dogaja še leta 2015!!!

 11. JOJ pravi

  A mislite, da s v SDS tako naivni, da bi hranili ključne podatke na mestu, kamor lahko vsak čas kdo vdre?

 12. kralj matjaž pravi

  Ob 15.uri bo skupinsko cmeranje pred sedežem sds govoril bo ljubljeni vodja in malica zastonj navalite

 13. pater korel pravi

  Oj marija pomagaj nam rešiti velikega generala jajčka. On je nedolžen kot devica marija. oj veliki bog, reši tegob in muk našega generala, ki je svoje življenje dal na tnalo za slovenijo. Mi smo s tabo, veliki general. ta šicelj je pa navadni udbovski podtaknjenec. baje je na policiji piskal kot grims pri spovedi. izdal je velikega generala za prgišče cekinov. sram te bodi!

 14. pater korel pravi

  konec sveta se bliža. veliki general bo spregovoril. prvi udarni sds bataljo je že zbran. postroj čete siva proteza že poteka. vzkliki velikemu generalu preglsijo vsako krivico. živel general jajčko, na veke vekov, amen. Križ in resnica – to naša je pravica.

 15. JOJ pravi

  Kako je možno, da naši sodniki ne poznajo ustave? In imajo lepe službe, dokler se jim ljubi!!!

 16. Gorenjak pravi

  Itak je ze v knjigah pisalo, da ima jj poseben telefon za sumljive zadeve tak na polnjenje kartice

 17. Jezus Kristus iz Nebes pravi

  Policija je pozabila da so nekateri v Moji Ljubi Sloveniji svete krave pod zaščito rdečesrajčnega rodeta.
  vso to golazen bom Očetu predlagal ,da jih pošlje za nekaj časa v pekel
  Pozdrav iz nebes
  Jezus

 18. Hogar pravi

  Smeh me daje, ko preletim mmc portal tam je 15 zagretih komentatorjev onanira kučanovi velikosti.
  Kakšni idioti! In to plačujemo s prisilnim davkom!

 19. Hogar pravi

  Mam predlog, naredimo dve vladi v Sloveniji!
  Eno za levičarje in eno za desničarje. Vaska opcija pa naj plačuje svoje barone.
  Koliko bo še levičarjev?
  Levičarji poginejo v 14 dneh.

 20. raft pravi

  V prostore neke politične stranke v ZDA lahko pride samo FBI. Lokalni policisti v te prostore nimajo vstopa.. Vse dokler v EU ne bo podobne policije, bo v državah kjer je na oblasti rdeča golazen demokracija ogrožena.

 21. dena pravi

  Tako je to v Slovenistanu, kjer se vsak uniformiranec lahko sprehaja po poslovnih prostorih največje opozicijske stranke.

 22. haapy yack pravi

  hoj
  Počakte še mal. EU bo kmalu uvedla Evropol z diplomatsko imuniteto. Zapiral te bodo že na podlagi suma. Zaprt boš za nedoločen čas v preiskovalnem zaporu. Podobn so imel Rus s svojim KGB.
  čaobao

 23. ufff pravi

  ufff….kaj pa pričakujete od kučanovega mafijsklega SODSTVA?…ufff….taki so in tak bodo ostali….enoumni, mafijsko pokorni, ideološko sovražni smrdeči aparti čki…..ufff….in da smo si jasni, čisto vsak naš jugo-balkanski smrdeči pra sec in čisto vsaka naša opranoglava zverinska smrdeča svi nja bo kučanovo mafijsko sodstvo zagovarjal, ščitil in poveličeval….uffff…

 24. ufff pravi

  ufff.. dragi drugače misleči, ko sem pravil in DOKAZOVAL, da je CELO venezuelski CHAVEZOV sistem veliko bolj demokratičen, pluralen in PRAVEN od kučanovega , ste pravili, da pretiravam…….uffff…pa se je še enkrat več dokazalo, da imam PRAV……..sprijaznite se, kučanovo sodstvo je v OSNOVI in temeljih MAFIJSKO in ideološko pogojeno…..uffff

 25. ufff pravi

  in spomnite se, ko vas banda 571 poučuje koliko mafije je v mehiki, italiji in drugod……NIČ v priemerjavi s kučanistanom, kjer je mafija itak tako legalizirana, da deluje kot država…..ufff…drugje pa se država vsaj skuša zoperstaviti mafiji…..uffff….ampak dvomi, da boste razumeli…..uffff

 26. ufff pravi

  mafijaković recimo, pa še vedno priljubljen gradonićelnik enoumno smrdečih ljubljankovićev…….seveda pa se ves eu denar od leta 2008 preliva prav v ta legaliziran mafijski jugo-balkanski smrdeči rajh…..uffff..kako čudno, mar ne?

 27. ufff pravi

  in ko va pravi in DOKAZUJEM , da tudi hinavec berglo le navaden udbovsko vzgojeni , zverinsko nestrpni in ideološko sovržani le navaden legaliziran kučanov LENOBNI mafijać, ki ni vreden pljuca v obraz boste naredili še korak dlje v evropske temeljne vrednote……kjer je takojšnje prepozanavanje mafijskih obrazov nekaj izredno pomebnega……jugići teh sposobnosti nimajo …..in jih ne bodo nikoli imeli, zato so njihove države vedno ena velika mafijska svin jarja….uffff

 28. ufff pravi

  seveda VSA podpora Šiclju……naj se ne da…….ker vsi vemo, da ga kučanova legalizirana mafija preganja, ker je edini, ki je bil v dbut in NI BIL in NI mafijsko zvesti kučanov kader…..ufffff…..taki so…vedno….ufff

 29. ufff pravi

  tujce so itak izgnali…..ker so začeli razumeti kako v resnici deluje državni kučanov mafijski sistem……uffff

 30. demokrat1953 pravi

  Seveda, sedaj bi radi odnesli računalnike in potem bi objavili, da so slučajno našli neke dokaze, ki so se jih seveda sami izmislili. Se spomnite Magajne, ki so mu tobože na računalniku našlki otroško pornografijo. Seveda je bilo to pričakovati, ko so ankete pokazale vodstvo SDS in totalni padec SMC. Si je moral Murgelstan pač nekaj izmisliti !

 31. pater korel pravi

  govori se, da je šircelj pel na policiji kot janša na roški. s polnimi hlačami je čivkal lepe pesmice.

 32. Narim pravi

  Demi Zen pravi:
  15. 12. 2015 at 12:03
  Mislim, da morajo zdaj clani SDS fizicno zasciti sedez stranke. Zgleda da slovenija ni dalec od drzavnega udara.

  ______
  Čas je da nastopi SDS šturm abteilung.

 33. jesus christ superstar pravi

  Hehehe…
  Janez je zahteval slabo banko, janez je nastavil šircla…

  Epilog bo zanimiv. 🙂

 34. ufff pravi

  jesus , ti nisi zvesti kučanov volivec…mar ne?…ufff

 35. ufff pravi

  prav tako, tudi ne podpiraš vse ostale kučanove mafijske kadre v slabi banki….mar ne?….ufff

 36. ufff pravi

  in konec koncev, tudi hinavsko razumeš klanje otrok in žena tvojih komunistov, mar ne?….ufff

 37. ufff pravi

  ufff…..
  jezus, in seveda, ti nisi rdečuhec, mar ne?…ufffff

  ni kaj , spoznaš enega si spoznal vse…ufff

 38. Petrovc pravi

  Narim pravi: 15. 12. 2015 at 16:57

  Čas je da nastopi SDS šturm abteilung.
  ——————————————————————-
  Že videno, da umsko zaostali gastarbeiter Miro (Narim), KRADE IDEJE PO SPLETU.
  In da je Uskoškega porekla-čifut! Torej piše kao što govori!
  Pravilno: “Sturmabteilung!”

 39. NPU smo carji! pravi

  Nič bat, demokratično in po zakonu vas bomo sodli in potem zaprli…hahahahhahahahahhahahaaaaaaaaaaaaaaaaa

 40. Petrovc pravi

  NAPOČIL JE, NEIZPROSNO, ČAS TRDEGA BOJA!
  Boja proti laži, neumnosti in strahopetnosti!
  Pohod vseh članov in istomišljenikov v Ljubljano je nujen! Trideset tisoč jih mora zasesti Ljubljano!
  Objaviti je potrebno sliko in naslov sodnice!
  SODSTVO JE TREBA OČISTITI BARAB!

 41. Narim pravi

  Goshpod Petrovc je po dolgotrajnem razmišljanju ugotovil:

  To nije pasje ghovno, samo se je pas ushro.

 42. Petrovc pravi

  Samo se je Narim ushro!

 43. b pravi

  Pa dajte no z takimi… Dans je prišlo na raport par penzjonistof. Doben zares nea šmirgla Janšeja pa njegovih Širclof. Pa kaj je z vami????

 44. b pravi

  V naši gostilni doben sploh nea upa rečt… Janša. To pa zato, ker če reče… te fsi ftihnejo, pa ga gledajo… kaj bo zaj dalje reko….

 45. b pravi

  Če je tak na vasi… kak je te šele v mesti????

 46. Kr en pravi

  Hmm, kaj nista policija in oblast ločeni? Če me spomin, ne starejši od 1 dean, ne vara, si policija danes ne pusti prav močno ukazovati s strani vlade, glede na štrajk ipd. Kaj je morda ivan temni pozabil, da je še včeraj podpiral štrajk? Ali se je spomil le, kako je bilo v njegovih časih, ko je lahko vplival na policijo.

 47. Narim pravi

  Goshpod Petrovc ja sam se ushrao. Ovo nije pashje ghofno.

 48. Jezus Kristus iz Nebes pravi

  ufffić
  Kdaj te bo srečala kultura izražanja,
  POZANIMAL SEM SE PRI OČETU,KJE SI BIL KO JE DELIL KUKTURO,PA MI JE DEJAL DA SI SE NEKJE ODZADAJ SKRIVAL IN SI NA KONCU DOBIL OSTANKE IN ŠE TO SE PRI TEBI NI PRIJELO
  LEP POZDRAV IZ
  Nebes
  Kristus

 49. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Rdeči imperij vrača udarec. Treba je pozabiti korupcijo pri dodelitvi naročila vlade one band firmi iz Žalca za postavitev ograje.
  Zdaj pa mi ni več jasno komu je 4.000 policistov vzklikalo: lopovi, lopovi.
  Cmerar bo rekel: to je bilo namenjeno Janši in SDS, Fank bo pa potrdil.

 50. Petrovc pravi

  PRIŠEL JE ČAS, POSLEDNJI ČAS, DA ZAČNEMO NEUSMILJEN BOJ!
  Iz Slovenije je samo v letu 2015 odšlo 13.000 korenih, mladih, Slovencev, tehnično izobraženih! Sprejeli pa smo tisoče drhali!
  Cmerarjeva stranka je ukradla 500.000 Euro za ograjo, nam, davkoplačevalcem!
  Cmerarjeva stranka je finansirana iz Hrvaške!

  ZAČNIMO BOJ, TRD, NEUSMILJEN IN DOKONČEN, za novo državo. Neusmiljen, po muslimansko!

 51. Narim pravi

  To nije čokolad na tortig, to sam se ja nashrao na Petrovc.

 52. bog mu odpusti pravi

  Da je bila pokojna Cerarka pokvarjena komunistka do skrajnosti sem vedel,
  da je pa njen pankert še hujši pa nisem vedel !!?
  Slovenci sedaj imamo šanco na volitvah dapokažemo tej Homobandi da smo skupaj močni in bodemo zmagali !

 53. Petrovc pravi

  Miran (Narim) in Srečko, gladata TV, poročila ob 19-ih! Reportaža o moškem, ki stoji na mostu in dela samomor, z skokom v globino.
  Srečko: “stavim, 5.000 Euro, da bo skočil!”
  Miran (Narim): “Ne verjamem, prav, sprejmem!”
  Moški skoči in se ubije!
  Srečko: ” Oprosti, denarja ne morem vzeti, iskreno, sem že gledal poročila ob 18-ih in sem vedel!”
  Miran (Narim): ” Tudi jaz sem jih gledal, pa ne morem verjeti, da je ob 19-ih skočil še enkrat!”

 54. NPU pravi

  Merij krismas dear SDS
  merij krismas tu ju
  Tra la laaaaa

 55. kmet pravi

  PETO KRAKA BANDA

 56. ufff pravi

  iznebesić,
  še enkrat…..nisi, mar ne, zvesti kučanov rdečuh?

  in vse tiho je bilo…..ajde…bodimo resni…..ti kot , tipičen zdresiran kučanov smrdeči rdečuhecn , boš vedno pljuval po drugače mislečih in zagovarjal tvoje kučanove mafijske, zverinske, morilske smrdeč pra sce in svi nje…..ufff….ufff

 57. ufff pravi

  iznebesić,
  še enkrat…..nisi, mar ne, zvesti kučanov rdečuhec?
  in vse tiho je bilo…..ajde…bodimo resni…..ti kot , tipičen zdresiran kučanov smrdeči opranoglav rdečuhec , boš vedno pljuval po drugače mislečih in zagovarjal tvoje kučanove mafijske, zverinske, morilske smrdeče pra sce in svi nje…..ufff….ufff..ampak ti kar sprenevedaj in laži, da je kučanovo sodstvo neodvisno in pošteno in ne mafijsko in smrdeče pogojeno……ufff…ne glede na vse dokaze…..uffff

 58. ufff pravi

  in ko va pravi in DOKAZUJEM , da tudi hinavec ______________ le navaden udbovsko vzgojeni , zverinsko nestrpni in ideološko sovržani le navaden legaliziran kučanov LENOBNI mafijać, ki ni vreden pljuca v obraz boste naredili še korak dlje v evropske temeljne vrednote……kjer je takojšnje prepozanavanje mafijskih obrazov nekaj izredno pomebnega……jugići teh sposobnosti nimajo …..in jih ne bodo nikoli imeli, zato so njihove države vedno ena velika mafijska svin jarja….uffff

 59. ufff pravi

  in ko vam pravim in DOKAZUJEM , da tudi hinavec _________________ (katerikoli kučanov aparti ček) le navaden udbovsko vzgojeni , zverinsko nestrpni in ideološko sovržani legaliziran kučanov LENOBNI mafijać, ki ni vreden pljuca v obraz boste naredili še korak dlje v evropske temeljne vrednote in KULTURO ……kjer je takojšnje prepozanavanje mafijskih obrazov nekaj izredno pomebnega……jugići teh sposobnosti nimajo …..in jih ne bodo nikoli imeli, zato so njihove države vedno ena velika mafijska svin jarja….uffff

 60. ufff pravi

  in ko vam pravim in DOKAZUJEM , da tudi hinavec ______________ (katerikoli kučanov aparti ček) le navaden udbovsko vzgojeni , zverinsko nestrpni in ideološko sovržani legaliziran kučanov LENOBNI mafijać, ki ni vreden pljuca v obraz boste naredili še korak dlje v evropske temeljne vrednote……kjer je takojšnje prepozanavanje mafijskih obrazov nekaj izredno pomebnega……jugići teh sposobnosti nimajo …..in jih ne bodo nikoli imeli, zato so njihove države vedno ena velika mafijska svin jarja….uffff

  uffff

 61. Jezus Kristus iz Nebes pravi

  ufffić
  vem ,da je najboljša obramba napad.
  samo koga ti napadaš smrkavec ,si pa glasen kot da te prebadajo z rdečimi zvezdami posebej pripravljenimi zate
  lep pozdrav iz nebes
  Jezus
  Spoštovani Urednik, prosim tu pa tam malo preberi kakšno slovenščino uporabljajo nekateri ,kot javno besedo. (npr. uffff)
  Lep pozdrav

 62. Drni iz nebes pravi

  Kolega Cerar, čestitiam na odlični drži pri vodenju države. Tvoja stranka je
  po poštenosti in etičnosti daleč presegla moje otročičke iz LDS in Zares.
  Le tako naprej in Slovenija bo vsem za vzor, še posebej našim prijateljem iz Afrike.

 63. ufff pravi

  Jezus Kristus iz Nebes ,
  še tretjić,
  ajd, saj nisi kučanov smrdeči ri tolizec, mar ne?….hahahahah…uffff…

 64. ufff pravi

  uffff…..ti naši samooklicani kao izobraženi in razgledani jugo-balkanski profesorćki (v resnici vsi umsko/kulturno/civilizacijsko pohabljeni smrdeči bedaki) so res posebne sorte………ufffff..so kot fotokopije…….sistem jih res zdresira prav…….ovčke na volišču, opice na ulici ….vse pa prepičane , da so kao samostojne, neodvisne in ne vem še kaj…….pa so vse, le smrdeča partijsko urbanizirana čreda……uffff

 65. ufff pravi

  mreža v etnično/kultuno/ideološko počiščeni histriji, kjer je partija naselila na tone mafijsko zvestih rdečuhov, je javno pokazala, da so vsi , ponavljam VSI direktorji DRŽAVNIH muzejev kao jugo-nostalgični rdečuhi….kako čudno mar ne?….vsi enoumno v en glas…..uffff….ne glede, kaj CELA EVROPA zahteva in prosi…oni, egoistično bodo iz skrajno levičarskih ideoloških razlogov ikat proti EVROPI…..kako čudno,mar ne?….
  in kot sem napovedal, v enoumno rdeči ideološko nestrpni jugo-histiji bodo pi z darije….uffff..

 66. ufff pravi

  in veste zakaj? ker neki stari komunajzerski smrdeči beboti kao rakovaćići in jurići zahtevajo, da se cela evropa in vsi evropjeci enoumno pordečimo in mafijsko pokorimo nestrpnim smrdečim partijam kako je v post.45 oz. 54 histriji…..ufff….eno čreda, ena vizija, ena smrdeča nazadnjaška, nestrpna, zločinska europićina……..uffff…

 67. ufff pravi

  pametno pa avstrici gradijo resno MREŽO , in prav tako PAMETNO italijani pošiljajo vojake na mejo……pa so tu in tam zmerne levice na oblasti…ne tako skrajna kot naša kučanova…..ampak med jugo-balkanci najdeš vedno nekoga, ki je še bolj skrajno krvavo-rdeči-…….če ne drugega v muzejih…..uffff

 68. re gornjemu pravi

  Če je kdo smrdeči bebo SI TO TI UFFF! Zelo bi me čudilo, če ti sedaj ne bi blejal! Bee, bee!

 69. pubec pravi

  Neverjetno, kako sta predsednik SDS in logarski inženir Nena Tanko postala “popadljiva”, ko gre za Njihovega. Ko so preiskovali Bratuško, jih ni motilo, preiskavo so celo podpirali. Ni to “kratek spomin” ? Morda še kaj hujšega?

 70. raft pravi

  Neomejena moč sodstva, oziroma zastrašujoča nemoč državljanov. Preganja me misel, da se tovrstno izživljanje dogaja zato, ker je na čelu sodstva čoban.

 71. kmet pravi

  Pohabljenost možganov je rezultat celotnega šolskega sistema, začenši z otroškim vrtcem, 98% medijej v oblasti legalne mafije, ter starejših občanov, ki bodo svojo komuna trdoglavost nesli v zemljo. Zamislite si, kako težko je sobivati s takšnimi idioti, zato Slovenija vseh 25 let gre en korak naprej in dva nazaj v rdečo blaznost.

 72. janko pravi

  Sramotaaaaaaaaaaaaaa! Nikjer v EU policija ne parodira po poslovnih prostorih opozicijske stranke in želi zaseči strežnike celotne stranke! Halo? A smo spet v letu 1933 ali kako?

 73. trust pravi

  Če je ta “sodnica” res naredila Pravno fakulteto, potem je ta Fakulteta sinonim za abote in hlapce kučanizma in klemenčizma. “Butec in butec”, kje pa vidita Slovenijo? V ex Jugi in na Balkanu? Očitno se vama “šiša” za narod, skupaj s cmerarjem.

 74. trust pravi

  @pubec: tole lažno nakladanje gre z roko v roki s kučanisti. Bljak!

 75. 123 pravi

  Mogoče vam feget lobi vrača zaradi referenduma. Ne podcenjujte njihovo moč.

 76. pubec pravi

  Trust, z roko v kateri roki pa gre tvoje nakladanje o Pravni fakulteti, ki je ti, prepričan sem, še od zunaj nisi videl? O preiskavah pa imaš res “opran” spomin.

 77. kralj matjaž pravi

  kdaj bo danes skupinsko cmeranje in prižiganje svečkpred sedežom sds

 78. pater korel pravi

  eden, edini in nedotakljivi, stranka sds. oni so nad zakonom, saj so osamosvojili slovenijo. njim je dovoljeno vse. križ in resnica, to naša je resnica!
  Za koga?
  za boga, domovino in generala.
  živel general jajčko, na veke vekov.

 79. ufff pravi

  ufff…naši vedno opranoglavi, vedno podivjani, vedno mafijsko pokorni in ubogljivi, smrdeči pra sci in svin je so še enkat več pokazali, da kulturno, civilizacijsko, ideološko spadajo na partijsko urbaniziran jugo-balkan in ne v evropo……uffff…nič novega…..uffff…tako, je pač——upam, da je končno vsem NORMALNIM jasno, zakaj je v eu stopila prej ceaucescova romunija kot naši titovi jugo-balkanski smrdeči zverinski in mafijski pra sci in svi nje….ufff

 80. ufff pravi

  in kot sem vam pravil, pa mi NISTE verjeli, dragi drugače misleči, chavezova venezuela je VELIKO, OGROMNO bolj demokrati čna, pluralna , pravna od kuč anistana, mila novićstana, milo ševićstana, ize tgbetovičstana, da o crveni gori , didikstanu in kosovu spoloh ne govorimo…..uffff.ONI so taki, in taki BODO ostali,……sožalje slovencem, hrvatom in srbom, ki morajo živeti ed vsem tem državnim MAFIJSKIM a legalnim smrdečim gno jem….ufff

 81. ufff pravi

  pater korel, ko bo tvoj kučan v zaporu s javi…..ali pa mafijaković. ali pa ribićič, ali pa gorenc, ali pa katerikoli drugi tvoji jugo-balkanski smrdeči mafijač ali podivjani klavec otrok in žena…..ufff…čeprav dvomim. da jugić razume kaj pišem…ufff

 82. Joško iz Prekmurja pravi

  ufffić
  če ti svoje pisarije smatraš za pametne, in inteligentne (ja i IQ 10) ne vem kam naj dam tvoje bedarije ,ki jih trosiš po Politiksu.
  Pejd v 1. razred in se nauči prvo pisati brez psovk in za javno pisanje nepodobnih besed.(uporabljaš besednjak , ki ga moja generacija še na pašnikih ko smo pasli tebi podobe ni uporabljala..
  lep pozdrav
  za uffiča 5x dr

 83. raft pravi

  Joško iz Prekmurja

  Tudi prekmurje bomo očistili rdeče nesnage.

 84. Joško iz Prekmurja pravi

  raft pravi:

  16. 12. 2015 at 15:12

  Joško iz Prekmurja

  Tudi prekmurje bomo očistili rdeče nesnage.

  Prvič upoštevaj slo. slovnico .(ni mišljeno v slabem pomenu)
  Zaradi mene lahko pridete čistit ta bele in ta črne, ter rdeče. Bomo vsaj v Prekmurju imeli malo manj golazni , še za malico in liter ter vodo bom dal, ko bom videl da Prekmurje čistite
  Mene ne boš našel me njimi, ker sem sam svoj gospod in razmišljam z svojo glavo,
  Lep pozdrav
  iz Lepega Prekmurja
  Joško

 85. raft pravi

  Joško iz Prekmurja

  Mislil sem Prekmurje

 86. Drni iz nebes pravi

  Joško iz Prekmurja. To ti dam pa prav. Ufff res ni s teboj skupaj krave pasel. Ti jih zgleda še danes na pašo ženeš saj drugega nisi sposoben.

 87. Joško iz Prekmurja pravi

  Drni iz nebes pravi:

  16. 12. 2015 at 17:36

  Joško iz Prekmurja. To ti dam pa prav. Ufff res ni s teboj skupaj krave pasel. Ti jih zgleda še danes na pašo ženeš saj drugega nisi sposoben.

  Čuj Drni
  Kakšen način je to ,udari po nasprotniku čeprav nimaš veze z kom se dopisuješ
  Malo več spoštovanja bi si pa lahko privoščil
  Mene ,če bi bilo kaj past ne bi bilo sram tudi za to delo prijet.
  Vsako delo je potrebno spoštovat.
  Z nekulturnim uffiće pa tak ne bi pasel ker bi vse krave in voli pobegnili ko bi opazili “gospoda” ufffića
  Lep pozdrav

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen