Policijska država 2.0

7

dejan kaloh komentarPiše: mag. Dejan Kaloh

Policijska država je spet v vzponu. Kriminalistično lomastenje po sedežu največje opozicijske stranke to dodatno potrjuje.

Prejšnji teden se je zgodilo nekaj nezaslišanega. Nekaj kar se je dogajalo v prejšnji totalitarni državi. S pomočjo laži priti do vseh vitalnih podatkov »notranjega sovražnika« in tako onemogočiti politično konkurenco, v tem novodobnem primeru – uničiti največjo opozicijsko stranko v državi. Kriminalisti so tako z odredbo, ki jo je podpisala preiskovalna sodnica Daša Cener (gre za sodnico, ki je pred tedni zavrnila predajo dokumentov o nastanku bančne luknje v NLB preiskovalni komisiji državnega zbora in s tem posredno zaščitila milijardno krajo našega premoženja), prihrumeli na sedež SDS in tam iskali poslanca Andreja Širclja (stara zadeva TUDB), ki na Trstenjakovi sploh nima pisarne ter ob tem želeli zaseči kar celoten strežnik stranke!? A vsak izgovor je seveda dober, da bi se »nekdo« končno dokopal do elektronske hrbtenice stranke in jo nato brezobzirno zlomil. Na strežniku je seveda celotna elektronska komunikacija največje opozicijske stranke, njeni interni podatki, analize in načrti, skratka celotno življenje SDS. Prvak SDS Janez Janša je ob tem izpostavil: »Slovenija ima vodstvo policije, ki mora skrbeti za našo varnost in laže o očitnih dejstvih. To za nobeno državo ni dobro in bi nas moralo vse skrbeti.«

Že naslednji dan po policijski ataki na SDS, se je na mariborskem okrožnem sodišču v zadevi »radarji« razkril nov primer operiranja policijske države, ki sega v leto 2013. 16. in 17. maja 2013 so namreč preiskovalci NPU iz strežnikov MOM (brez odredbe sodišča, to so pridobili šele 4 mesece kasneje!) prekopirali prav vse podatke, vključno z elektronsko pošto več kot 500 zaposlenih na občini in v službah v sistemu občine (mestni redarji, gasilci, športni delavci itd). Tarča je seveda bil nekdanji mariborski Franc Kangler, hkrati pa so kriminalisti na »izi« način dobili še vso korespondenco nekaterih Kanglerjevih nekdanjih tesnih sodelavcev na občini. Ta vzorec so sedaj očitno želeli preslikati še na največjo opozicijsko stranko, kar jim tokrat ni uspelo!

Naj zaključim z mojim, prav tako medijsko razvpitim primerom. V januarju 2014 so mi kriminalisti (na podlagi odredbe, ki jo je podpisala Daša Cener!) naredili hišno preiskavo, ker naj bi z nekim dokumentom razkril »tajne podatke«. To seveda ni bilo res, a dobili so možnost, da dobijo še kakšne »zanimive« podatke. Ogabno!

Nekaj je gotovo; hišne preiskave pri posameznikih ali v poslovnih prostorih »nepravih« političnih subjektov, so postale oblastniški način zastraševanja vseh tistih, ki s(m)o za pomladne vrednote in samostojno Slovenijo, ob hkratnem forsiranju policije, da nezakonito zaseže podatke, ki sploh niso predmet preiskave! Ob koncu leta 2015 smo namesto druge Švice postali policijska država 2.0.

*Tekst je bil izvorno objavljen v tiskani Demokraciji

Št. komentarjev: 7
 1. spectator pravi

  “…Nekaj je gotovo; hišne preiskave pri posameznikih ali v poslovnih prostorih »nepravih« političnih subjektov, so postale oblastniški način zastraševanja vseh tistih, ki s(m)o za pomladne vrednote in samostojno Slovenijo,…”

  …kakor je tudi gotovo “nenamerna” izguba podpisov za referendum med DZ in Ministerstvom in enoletno zalaganje neprijetnih Interpolovoh depeš v zvezi s pranjem Patriinega denarja.

 2. pubec pravi

  Kaj ne segajo začetki “policijske države” že kar daleč nazaj? Kaj k temu, da nismo “postali Švica” ni pripomogel vaš idol s svojimi “krivičnimi” finančnimi aferami?Takrat, ko so preiskovali Bratuškovo pa ste trobili, “kako smo pred zakonom vsi enaki”, čeprav se je že vedelo, da je vaš “ljubljeni vodja” nad njim, oz. za njega zakoni ne veljajo!!!Da so Širclja poiskali na službenem naslovu pa jih je spet naučil vaš vodja, ko ni dvigoval pošte in pozivov. Ja tudi policija se včasih kaj nauči!

 3. zoro pravi

  Žal res živimo v poltotalitarni državi in samo vprašanje časa je, kdaj bomo zdrknili spet v popolni titoistični totalitarizem. Levica v Sloveniji je garancija za to!

 4. spectator pravi

  zoro, desnica pa ni čisto nič boljša, so vsi iz iste politične šole…., pravzaprav jih je v stranki sdss več kot na levici!

 5. Predsednik5 pravi

  Slovenija je policijska država,ker policija te obdolži ,obtoži in kaznuje z izdanim plačilnim nalogom in gre za popoln suspenz ustave,konvencije,Evropskega kodeksa policijske etike in 4.člena ZNPPol in sodb ESČP,ki to označujejo za kršitve človekovih pravic.GRE ZA NACISTIČNO,FAŠISTIČNO,KOMUNISTIČNO DELOVANJE POLICIJE(avtor misli L.Poljanec)

 6. marx pravi

  Zelo veliko število pubecov in deklin v naši preljubi domovini ne more iz totalitarne adolescence prestopiti v realni svet, zato tako zagreto vzdržujejo ljubo Slovenijo v status quo stanju.

 7. pubec pravi

  Zato smo srečni, da nas “trobila”, kot si ti ozaveščajo , da ne skrenemo desno, kot ti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen