600 KM OD NAS. V Sarajevu zaradi povezav z Islamsko državo prijeli 15 oseb!

7

Policija in tajne službe BiH so danes na območju Sarajeva prijele 15 oseb, ki so osumljene terorističnih dejavnosti in povezav s skrajnimi islamskimi skupinami, med drugim z Islamsko državo, je sporočilo tamkajšnje tožilstvo.

Kot so po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina še sporočili s tožilstva, so imeli prijeti stike z radikalnimi skupinami, posebno s strukturami IS in osebami na bojiščih v Siriji in Iraku.

Policija je tudi preiskala dva verska objekta in več stanovanjskih objektov. Policijska akcija je potekala na območju sarajevskega naselja Rajlovac, kjer sta bila pred dvema mesecema v terorističnem napadu ubita dva pripadnika oboroženih sil BiH.

S tožilstva so še sporočili, da so med preiskavo objektov našli več dokazov o povezanosti z Islamsko državo. Prijeti so osumljeni kaznivih dejanj spodbujanja terorističnih dejavnosti in novačenja za teroristične dejavnosti.

Med prijetimi je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug tudi eden od voditeljev skupine, ki je pripravljala teroristični napad.

Mimogrede, predsednik slovenske vlade Miro Cerar še vedno zatrjuje, da je Slovenija v varnostnem smislu še vedno povsem neranljiva, pa čeprav pristaši Islamske države delujejo le 600 km od nas… (sta/ured)

islamska drzava6zastava

Št. komentarjev: 7
 1. uffff pravi

  ufff…..bolj je neki okraj rdeč , več je tega islamističnega gn oja…….zanimivo…..tudi vsi kavci iz pariza so prihajali iz IZRAZITO rdečih okrajev belgije in drugje…..uffff…zanimivo, koliko sovraštva in nestrpnosti širijo VEDNO kao izobraženi rdečuhi….uffff

 2. uffff pravi

  ufff…..bolj je neki okraj rdeč , več je tega islamističnega gn oja…….zanimivo…..tudi vsi klavci iz pariza so prihajali iz IZRAZITO rdečih okrajev belgije in drugje…..uffff…zanimivo, koliko sovraštva in nestrpnosti širijo VEDNO kao izobraženi rdečuhi….uffff

  ni čudno, da so ZA volili prav najbolj partijsko naseljeni jugo-balkanski okraji kot je ljubljankovićevina in histrija, kjer so komunisti zaklali ali nasilno pregnali 90% domačinov in naselili ter uvozili mafijsko zveste enoumno vzgojene divje nestrpne smrdeče jugiće…(iz blatnih kučic v benešle vile…….)..uffff….kako čudno, mar ne?….in stavimo, da bodo, ko bodo, nastali prvi naši islamisti bodo prav iz teh okrajev……ampak je potrebno še kar nekaj let……uffff

 3. uffff pravi

  ampak saj veste, če voliš le penovo si ksenofob, populist itd. itd
  če pa voliš skrajno rdeče, divje sovražne, sistesko mafijske, populistične in do drugače mislečih grozno nestrpne smrdeče pra sce iz siriziće ali podemisiće pa si kao napreden in bla, bla,bla……ufff….pa so še večji gn oj od le ponove……uffff

 4. uffff pravi

  ufff…..pozabil sem najvežnejše: tako pač imajo ukaz , da proagirajo smrdeči podivjani psi iz bande 571…….uffff

 5. Pero pravi

  Uhhhh kaki članek in še boljši komentarji enega ufff osebka.
  Katastrofa se nam dogaja!!! 600km od nas se dogajajo aretacije!
  Kaj če bi slovenijo kar preselili malo bolj na seveda da ne bi bili taki balkanci?

 6. stella artois pravi

  sekta je proti burkam..ne spadajo v slovenski kulturni prostor..???RAVNO TAko NE SPADAJO… leljak..breznik..pojbič..sekta–sds–..BLAGOR UBOGIM NA UMU…njih je noriško kraljestvo.

 7. stella artois pravi

  za– drekača BREZ TOAletnega papirja vrtovca– pa je ustanovitev skupine za prijateljstvo z –saudI arabijo—geo-političnega pomena…čeprav nosijo burke in sekajo glave in ude..!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen