Zaščitena priča v zadevi Škrbić pred današnjim pričanjem doživljala pritisk

0

Ena od zaščitenih prič v nadaljevanju sojenja zaradi ugrabitve in smrti Zorice Škrbić potrdila, da je pred današnjim pričanjem doživljala osebne pritiske. Druga priča pa na isto vprašanje o morebitnih pritiskih nanjo pred pričanjem ni želela odgovoriti.

Današnji priči so na sodišče povabili, saj sta videli vozilo belo alfa romeo, v katerem naj bi storilci prevažali ugrabljeno Zorico Škrbić. Ker sta obe priči zaščiteni, je sodišče potekalo prek videokonference, prič se v sodni dvorani ni videlo, njihov glas je bil popačen.

Prva priča je lanskega 26. junija pozno popoldne videla belo alfo tesno za njo pa še sivega audija A6, ki sta s Ceste v Zgornji log v bližini Ljubljane zavili proti gozdni poti. Prav v tem gozdu so mučili Škrbićevo, v njegovi bližini pa živi obtoženi Milan Trivković. Priča je videla, da alfo s koprskimi registrskimi tablicami vozi nekdo v črni kapi, jakni in rokavicah.

Videnemu priča ni posvečala preveč pozornosti, ko pa je naslednji dan prebrala, kaj se je zgodilo, se je javila policiji. Sama priča domneva, da je bil v zločin vpleten nekdo od domačinov, saj je lokacija precej skrita in jo je treba poznati. Če bi pa kdo drug zahajal v ta gozd, bi se med domačini to zagotovo vedelo, je prepričana priča.

Tudi dogodek s Škrbićevo ni mogel mimo, ne da bi zanj vedel kdo iz naselja, je bilo slišati danes. Gre za naselje hiš v okolici gozda, kjer so trpinčili Škrbićevo, prebivalci tega naselja pa so znani kot “šumarji”. Kot pravi priča, v naselju velja hierarhična organizacija in Trivković spada med tiste, “ki naredijo, kar se jim reče”.

Priča je po ugrabitvi, kakor je danes povedala, tudi slišala, da naj bi bila ista alfa noč po ugrabitvi parkirana pred Trivkovićevo hišo, sredi noči pa naj bi jo nekdo prišel iskati.

Druga priča pa je videla, kako je na dan ugrabitve okoli pol devetih ali devetih zvečer bela alfa koprskih registrskih oznak pripeljala v omenjeno naselje in parkirala približno 150 metrov od Trivkovićeve hiše. Trivković trdi, da je bil v času ugrabitve doma, kjer so imeli piknik, vendar omenjena priča ni videla, da bi se pri njih doma kaj dogajalo. Z mesta, kjer je stala, sicer ni videla sprednjega dela hiše.

Škrbićevo so ugrabili 26. junija lani v središču Ljubljane, jo odpeljali v gozd, kjer so jo priklenili za drevo ter jo vso noč mučili. Zelo hudo poškodovano so jo odvrgli v Podpeči. Padec je povzročil še dodatne poškodbe in ženska je umrla na kraju dogodka.

Trivković naj bi Škrbićevo pred ugrabitvijo opazoval, po ugrabitvi pa naj bi prevzel krmilo alfe romeo, s katero so jo odpeljali do kraja mučenja. Trije, med drugim tudi dva mučitelja Škrbićeve, so že pravnomočno obsojeni. Trivković krivde na predobravnavnem naroku ni priznal in mu sodijo.

Sojenje se prihodnji teden nadaljuje z zaslišanjem Trivkovićevih prijateljev, ki naj bi potrdili, da je bil Trivković v času ugrabitve doma. (sta)

zorica skrbicUmorjena Zorica Škrbić

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen