V Dobovo novi trije vlaki beguncev

0

V večernih in nočnih urah so na mejni prehod Dobova pripeljali še trije vlaki z begunci, na katerih je bilo skupno 3189 ljudi, v zadnjih 24 urah pa je tako s šestimi vlaki v državo pri Dobovi vstopilo 6298 migrantov.

V nedeljo ob 19.40 je pripeljal vlak s 1061 tujci, nekaj pred 23. uro vlak s 1090 tujci in danes okoli 3. ure še vlak s 1038 tujci.

Migranti, ki so prispeli v nedeljo, so po nudeni zdravstveni in humanitarni oskrbi in opravljenih policijskih postopkih v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi že nadaljevali pot proti Jesenicam, Šentilju in Gornji Radgoni, so sporočili iz novomeške policijske uprave.

Trenutno je tako v sprejemnem centru v Dobovi okoli 1000, na železniški postaji pa nekaj manj kot 600 prebežnikov. Tudi te bodo policisti po oskrbi in opravljenih postopkih, upoštevajoč logistične in nastanitvene kapacitete, z vlaki in avtobusi prepeljali v notranjost države.

Nekaj pred polnočjo so iz Dobove v Gornjo Radgono pripeljali in evidentirali 321, ob 5.30 pa še 54 migrantov, ki so jih tam tudi nastanili. V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni, kjer je bil pred zadnjimi prihodi le še en prebežnik, je tako po podatkih soboške policijske uprave trenutno 376 beguncev. (sta)

begunci-vlak dobova (fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen