V begunskih centrih v Nemčiji med begunci že kar redni masovni pretepi

0

Med več sto prosilci za azil v azilnem domu v Berlinu je danes prišlo do pretepa. Prijeli so več ljudi. Gre za drugi incident v prenapolnjenih begunskih centrih v Nemčiji ta konec tedna, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do prerivanja v azilnem domu v Berlinu je prišlo v vrsti za hrano na bivšem letališču Tempelhof, ki so ga preoblikovali v začasno bivališče za 1200 beguncev.

Do pretepa je prišlo le nekaj ur po tem, ko so poročali o množičnem pretepu v begunskem centru v berlinskem predmestju Spandau, kjer so se begunci medsebojno spopadli z gasilnimi aparati, je sporočila policija.

Pri tem so zlomili okenska stekla, metali zofe in izpraznili gasilne aparate, več beguncev je bilo ranjenih. Zaradi pretepa je poslopje v strahu in paniki zapustilo okoli 500 ljudi.

Tudi v drugih begunskih centrih so poročali o pretepih. V enem od njih je bilo na vzhodu Nemčije ranjenih pet ljudi v pretepu med sirskimi begunci v delu poslopja, kjer so kopalnice.

O tovrstnih incidentih so v begunskih centrih po Nemčiji poročali že prej, saj napetosti hitro naraščajo med praviloma travmatiziranimi ljudmi iz različnih kultur, ki si delijo tesne prostore.

Hkrati pa so relativno redki glede na število beguncev, ki jih je doslej prišlo v Nemčijo. Letos jih pričakujejo okoli milijon, namestili pa so jih tudi v več sto stanovanj, vojašnice, športne dvorane in šotorska naselja.

Policijski sindikat je pozval, naj begunce razdelijo glede na državo izvora in versko pripadnost, da bi zmanjšali možnost konfliktov. (sta)

emigranti makedonija palice

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen