Papež Frančišek na nevarno pot po Afriki v odprtem papamobilu

0

Papež Frančišek se danes odpravlja v Afriko, kar bo tudi spričo zadnjih terorističnih napadov v Franciji in Maliju najnevarnejše potovanje njegovega papeževanja. Svoj prvi obisk na črni celini bo Jorge Mario Bergoglio začel v Keniji, pot pa ga bo nato do ponedeljka vodila še v Ugando in Srednjeafriško republiko.

Argentinski papež bo med petdnevno turnejo v trojici držav pozval k prizadevanjem za mir, socialno pravičnost in spravo med islamom in krščanstvom, medtem pa bodo imeli njegovi telesni stražarji polne roke dela. Območje, ki ga bo obiskal sveti oče, je namreč prepreženo z nasiljem džihadistov.

Kljub temu namerava Frančišek potovati v odprtem papamobilu ter obiskati barakarsko naselje, begunsko taborišče in mošejo. Med enajstim potovanjem v tujino bo imel 78-letni Bergoglio, ki je zagovornik zatiranih, 19 govorov. Srečal se bo z vojnimi žrtvami, otroci vojaki, obolelimi z aidsom in tistimi, ki živijo v skrajni revščini.

Obisk v Keniji bo sveti oče danes začel s srečanjem s predstavniki tamkajšnjih oblasti in diplomatskim zborom, v četrtek bo med drugim daroval mašo na kampusu univerze v Nairobuju, v petek pa obiskal barakarsko naselje Kangemi v Keniji, kjer živi okoli 100.000 ljudi. Pot bo nato nadaljeval v Ugando.

Afrika je sicer celina z najhitreje rastočim število katoličanov – skupaj naj bi jih bilo 180 milijonov. (sta)

papez francisek Papež Frančišek

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen