Marko Jaklič dosegel legalizacijo črne gradnje na Polhograjskem

3

Marko Jaklič je po trinajstih letih postopkov dosegel legalizacijo svoje nezakonite gradnje nad Polhovim Gradcem. Upravna enota Ljubljana je namreč izdala gradbeno dovoljenje za njegovo hribovsko rezidenco, poroča današnji Dnevnik.

Kot je znano, je nekdanji direktor Lekarne Ljubljana že leta 2002 v Selu nad Polhovim Gradcem kupil staro kmetijo in nato na njenem mestu s pojasnilom o prenovi dotrajanega kmečkega poslopja zgradil nov objekt z zunanjim bazenom.

Čeprav je gradbeni inšpektor prvo odločbo o nezakonitosti gradenj izdal že davnega maja 2005, je Jaklič z vztrajnim pritoževanjem in izkoriščanjem zakonskih lukenj najprej dosegel legalizacijo bazena, zdaj pa še preostalega dela kmetije. O ustavitvi postopka, v katerem je gradbena inšpekcija zahtevala odstranitev črne gradnje, bo inšpekcija dokončno odločila po ponovnem preverjanju dejanskega stanja, še navaja časnik.

Jakličeve parcele so s spremembami prostorskega načrta Občine Dobrova-Polhov Gradec po osmih letih postopkov postale zazidljive poleti 2013, kar je Jakliču omogočilo, da svoje objekte legalizira. (sta)

marko jaklic

Št. komentarjev: 3
 1. jankec pravi

  V Slovenistanu je spet zmagala pravica.

 2. Minovak pravi

  Ubogi slovenski narod, kradejo mu, lažejo mu, izigravajo ga – pa jih vseeno voli. Butalci so Einsteini za njih, kaj bodo porekle generacije za nami? Ja, če si lopov, kriminalec in lažnivec – si lahko levičar!

 3. Skop pravi

  Zahtevek po odškodnini, še sledi.
  To je v prid sodniških zamud.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen