Kremelj: Turčija ob meji s Sirijo sestrelila rusko vojaško letalo

0

Letalo, ki ga je danes ob meji s Sirijo sestrelila Turčija, ker naj bi kršilo njen zračni prostor, je bilo rusko vojaško letalo Su-24. To je potrdilo rusko obrambno ministrstvo, ki je obenem zavrnilo trditev Ankare, da naj bi letalo kršilo turški zračni prostor.

Kot ruski mediji še navajajo izjavo ministrstva, je letalo strmoglavilo na sirskem ozemlju, usoda pilotov pa zaenkrat ni znana.

Tudi v uradu turškega predsednika so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP že potrdili, da je Turčija sestrelila rusko vojaško letalo Su-24 in obenem ponovili, da je to “kljub opozorilom kršilo turški zračni prostor”.

Pred tem so iz Ankare sporočili, da je Turčija danes na meji s Sirijo sestrelila zaenkrat še neidentificirano vojaško letalo in o tem obvestila zvezo Nato. Turški mediji so obenem poročali, da je letalo eksplodiralo v zraku in se zrušilo na pobočje gore na sirski strani meje.

Rusija od konca septembra obstreljuje cilje v Siriji, po ugotovitvi, da je rusko potniško letalo nad Sinajem strmoglavilo zaradi bombe, ki jo je nastavila islamska država, je te napade minuli teden še okrepila.

Turčija je v preteklosti Rusiji že večkrat očitala, da ne obstreljuje le teroristov in da krši njen zračni prostor. (sta)

letalo vojasko sestr(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen