V ubobožanem Mariboru še naslednja 4 leta Fištravčeva “kitajska televizija”

53

Andrej Fištravec bo tudi v prihodnjem mandatu vodil mariborski občino, saj je v današnjem drugem krogu volitev s 76,1 odstotka glasov premagal protikandidata Franca Kanglerja, ki je prejel 23,9 odstotka glasov. Tako so pokazali rezultati vzporednih volitev, ki jih je za Planet TV in Siol opravil institut Mediana.

Poraženec današnjega drugega kroga mariborskih županskih volitev Franc Kangler (Županova lista) volilnega rezultata zaradi številnih podtikanj, ki jih je bil deležen med kampanjo, ne dojema kot poraza. V izjavi za medije je še dejal, da svojo udeležbo v županski tekmi razume kot politično rehabilitacijo.

Kangler je tudi dejal, da za zdaj ne razmišlja o kateri drugi politični karieri. Dodal je, da vsekakor spoštuje voljo ljudstva in se zahvaljuje za vsak glas, ki so mu ga zaupali volivci. Kangler je tudi čestital Fištravcu za volilno zmago.

V novem 45-članskem mestnem svetu ima Kanglerjeva Županova lista štiri svetnike. Po njegovih besedah bodo bdeli nad delom župana in koalicije ter podprli projekte, ki bodo dobri za Maribor. Poudaril je, da Županova lista nikoli ni in tudi ne bo nikomur nagajala.

Zaradi slabega stanja javnih financ in nekaterih zgrešenih investicij v zadnjem času pa se po Kanglerjevem mnenju nad občino zbirajo črni oblaki.

Novoizvoljeni svetnik Županove liste Milan Mikl je v izjavi za STA napovedal, da bo lista vedno delovala v dobrobit Mariborčanov ter da bo zelo pazljiva na vse obljube, ki jih je Fištravec dal v predvolilni kampanji. Tako kot Kangler je tudi Mikl izrazil zaskrbljenost zaradi po njegovih besedah velikega primanjkljaja v občinskem proračunu.

Pričakuje, da bo čim prej sprejet rebalans proračuna. “Če je vse to, kar govorijo, res, potem nas čaka zelo težko delo,” je še dodal Mikl.

No, že predvolilni letak, ki ga je Kangler razdelil mariborskim gospodinjstvom pred 2. krogom, pa jasno nakazuje na to, da bodo Mariborčani in Mariborčanke še 4 leta (ali pa manj), gledali predvsem “kitajsko televizijo”, katere nihče ne bo razumel, niti od nje nič imel. Fištravec je namreč sanjal, da bo v Mariboru v naslednjih 4 letih zagotovil 5000 novih delovnih mest, a jasno je, da bo približno taka številka prebivalcev Maribora vmes začela delati v Avstriji ali v kakšni drugi državi…

franc kangler letak(klik na fotografijo za povečavo)

Št. komentarjev: 53
 1. jani pravi

  Štajerci vas bomo vprašali po zdravju ob naslednjih volitvah, vreji?

 2. gogi pravi

  Kanglerju kapo dol! Dobro se je boril, a proti županu, ki je trošil občinski keš za volitve, enostavno ni mogel zmagati.

 3. sdssmrdi pravi

  slovenija se bo počasi rešila lopovov ki kandidirajo na volitvah

 4. 1samosvoj2 pravi

  Žalostno je, da tako provocirate, Politikis In potem se sprašujete od kod levičarjem rek: “dober je, ker je naš”. Popolnoma enako delate na tem portalu:” ni dober, ker ni naš”. Res ste pomilovanja vredni.
  ps: pa upam, da mi ne boste spet komentarja brisali….

 5. POLITIKIS pravi

  1samosvoj2 pravi:
  19. 10. 2014 at 19:59

  Žalostno je, da tako provocirate, Politikis In potem se sprašujete od kod levičarjem rek: “dober je, ker je naš”. Popolnoma enako delate na tem portalu:” ni dober, ker ni naš”. Res ste pomilovanja vredni.
  ps: pa upam, da mi ne boste spet komentarja brisali….
  ———————————————————————————————
  Itaq, da ti ga bomo brisali!

 6. Mik pravi

  Že od svoje polnoletnosti volim večinoma tiste, ki zgubijo volitve.

  Še sreča. da imam svoje roke s katerimi se preživljam in ne rabim povezav v javni upravi na lokalnem oz. državnem nivoju.

  Sicer pa je v Mariboru že vrsto let “negativna selekcija”, saj se nihče ne želi izpostavljati.

  p.s.
  Še danes čakamo na mestno kanalizacijo, ki jo je obljubil že Sovič in nas je obšla, ker je kao zmanjkalo evropskega denarja.

  Res fino je bit “MARIBORČAN”.

 7. ŽupanovaGlista pravi

  Ni še kon’c pobje. Še je upanje……

 8. ŽupanovaGlista pravi

  Mik, presel se u Ljubljano 😀

 9. anja pravi

  Maribor je že čisto nor, še eno ENOUMJE VEČ. Gremo naprej za en korak in dva nazaj. Le kdo je tebe praslovan plavati učil.

 10. miha pravi

  hahahahahah, kaj so si Mariborčani izvolili… budale se bodo čez nekaj mesecev spet teple po glavi… res je… kak je toti Maribor fejst nor… 😉

 11. balalajka pravi

  Bedak voli bedaka. Fištravčeva zmaga je dokaz.

 12. hesus cristus pravi

  adijo,dupleški kmet,odbalal si svoje

 13. b pravi

  Lisica in kislo grozdje…edino, kar lahko podpišem pod članek…

 14. dejvi pravi

  Fištravec je ogledalo prebivalcev Maribora, žal, ki so očitno precej kratke pameti. Medtem ko se bo on še dalje mastil in si s službeno kartico kupoval obleke, dosti Mariborčanov nima niti za kruh.

 15. polito olje pravi

  ja dejvi, en od njih je “uredništvo”.
  le zakaj si (ste) za kanglo???

 16. STAR PROFI pravi

  Drugačemisleči v Mariboru razmišljajo drugače kot politi kis in janšisti.
  Kaj to koga preseneča ?
  Pa zakaj imajo janšisti toliko sovraštva do drugačemislečih Mariborčanov ?

 17. STAR PROFI pravi

  zadnji čas da menja šlogarko in gre K CIGANKI , da mu bere iz dlani in iz kave.

 18. Mik pravi

  “ŽupanovaGlista pravi:
  19. 10. 2014 at 20:07

  Mik, presel se u Ljubljano :D”

  Hvala, ampak ne hvala. Dovolj je, da imam v osebni izkaznici večno “črno piko” rojstno mesto Ljubljana.

 19. graz pravi

  Ne, skrbite, tudi v MB bodo enkrat spregledali. Do takrat pa bodo pač delali v Avstriji 😉

 20. STAR PROFI pravi

  So že pod Kanglerjem, zato so pa zbežali v Avstrijo.

 21. b pravi

  Hahahahahahahahaaaaaaa, da Vas, zjanšane, malo razvedrim, Vam ponujam v branje izvajanje modela, ki je “diplomiro” kot prodajalec Kirby štaupzaugerof po Slovenskih goricah…

  http://www.demokracija.si/fokus/marjan-pojbic-nikoli-ne-bomo-dovolili-da-nam-ukradejo-drzavo

 22. STAR PROFI pravi

  Pojbič je sovinist in eden najbolj skorumpiranih slovencev . Drugače si jaz ne znam razlagat tako sledenje kriminalu kot je podanik Pojbič.
  Mogoče ga je pa strah da se sam UJAME V KAKŠNO PREIZKAVO.

 23. STAR PROFI pravi

  Mimogrede Pojbiču ni jasno da mu nobeden ne bo ukradel države ampak bomo take skorumpirance poslali v zapor v tej državi in to se dela.
  In nobeden si več ne želi od normalnih janšistične skorumpirane vladavine.
  Tale Pojbič , to je extremist nevaren za družbo , kakor sam govori da mora bit po nihovo NA VSE ALI NIČ. Pa bodo dobili NIČ ČE ŽE HOČEJO.

 24. the end pravi

  Spet ste popusili Janseviki he he he…..

 25. pero pravi

  he he he, smešno je to,koga so si Mariborčani izvolili 😉

 26. MEFISTO pravi

  V Mariboru bodo torej imeli kitajsko televizijo, od katere ne bodo nič imeli in ki je ne bo nihče razumel.

  Pravzaprav pa ne ne bodo na slabšem od ostalih Slovence, ki gledajo nacionalko.

  Vsi imajo namreč istega neodgovornega urednika, ki Slovenijo zanesljivo vodi v brezno.

 27. baubau pravi

  Petrovc pravi:

  Slovenija se je končno profilirala v rang najbolj surovih in nemoralnih družb vzhoda, ki pa so na vzhodu že mimo, zgodovina, v Sloveniji pa prihodnost!
  ……………………………………………

  Ljudi su tamo rumeni i plavi
  Ko marljivi mravi rade dan i noč
  A njihove lijepe žene čekaju mene
  I sanjaju, da ču im skoro doč
  Dolazim, dolazim, dolazim………

 28. MEFISTO pravi

  Slovenski narod je res samomorilen.

  To dokazujeta tudi nova stara župana v Mariboru in Piranu, Fištravec in Bosman ter Jevšek v Murski Soboti in drugi župani, ki nimajo drugega pokazati kot rdeče oprave.

  Režimski mediji pa so krivi napeljevanja k skupinskemu samomoru.

 29. Če pravi

  B&H

  Obveščevalne službe in slovensko novinarstvo

  Absurdi v Sloveniji: glavni akterji Udbe zaščiteni, preganjani novinarji, ki o Udbi pišejo

  Delićevi tožilstvo očita, da naj bi izdajala tajne podatke, ko je konec leta 2011 pisala o neonacistični skupini Blood & Honour, ki jo je povezala s stranko SDS, pri pisanju pa jo je s podatki očitno servisirala Slovenska obveščevalno-varnostna agencija Sova. Sova je s to igro spet stopila v polje političnega ter je s pomočjo dela politike in medijev nekaj dni pred parlamentarnimi volitvami leta 2011 hotela očrniti SDS in ji pripisovati povezavo z neonacističnimi skupinami.

  Pri tem ni odveč dodati, da so v javnost prihajale fotografije, kako se vodja te skrajno desne skupine objema z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, ne z Janezom Janšo. Takratne in današnje razlage, da na te informacije nista reagirali ne leva ne desna politika, pa kažejo na to, da je bil takrat v igri tudi Borut Pahor, saj so po parlamentarnih hodnikih govorili, kako direktor Sove Aleksander Selan o teh vprašanjih najprej obvešča dr. Danila Türka in ne Pahorja, ki je bil kot predsednik vlade prvi v hierarhiji relacij do Sove.

  http://www.slomedia.it/obvescevalne-sluzbe-in-slovensko-novinarstvo

 30. Če pravi

  Slovenska obveščevalna služba se nikakor ne more skobacati iz udbovskih okvirjev in išče sovražnike na notranjepolitičnem polju, še vedno je instrumentalizirana za notranje politične boje, pri tem pa uporablja tudi medije.

  http://www.slomedia.it/obvescevalne-sluzbe-in-slovensko-novinarstvo

 31. Če pravi

  Bergant, Starič, druščina, dobro jutro. Pred dobrim letom je bil vaš kolega na TV Slovenija suspendiran, ker je povedal, da Bratuškova v svojem govoru v Mariboru ni povedala nič. Takrat neke velike zaskrbljenosti glede kratenja novinarske svobode niste pokazali. Je mogoče zdaj, ko je njeno vsebinsko praznost uradno potrdila tudi Evropa, trenutek za katarzo? Boste na odgovornost pozvali odgovorno urednico, ki je odgovorna za tisto?

  http://tinyurl.com/m4jqvqq

 32. MEFISTO pravi

  Odgovorna urednica ne utegne odgovarjati z svoje prestopke, ker svoje gnezdo podtika pod tuja jajca.

 33. twitter pravi

  67 slovenskih občin bodo naslednja štiri leta vodili župani, ki so zmagali ob podpori SDS. Iskrene čestitke! http://www.sds.si/news/14752

 34. LEX pravi

  EU će progoniti hrvatske titoiste: javno isticanje Titove slike ili petokrake izjednačeno s nošenjem svastike
  Europom opet kruži bauk komunizma, baš kao što su to polovinom 19. stoljeća u proglasu prvog izdanja “Komunističkog manifesta” navijestili Karl Marx i Friedrich Engels. Oni, međutim, ovaj put za taj fenomen ne snose nikakve zasluge: komunizam iznova postaje dežurno europsko strašilo ponajprije zahvaljujući nedavnim inicijativama nekih bruxelleskih političkih krugova.

  U strahu od daljnjeg snaženja radikalno lijevih stranaka i pokreta koji zbog ekonomske krize jačaju diljem starog kontinenta, pojedini europski konzervativci i liberali zanemarili su međusobne razlike, stavili glave na kup te osmislili prijedlog kojim bi se u čitavom EU-u – i to u ime tolerancije – najstrože zabranilo propagiranje totalitarnih ideja i njihovih simbola, s naglaskom na komunizam.

  Paradoksalno je da u Europskom vijeću za toleranciju i pomirbu, koje je službeni pokretač ove inicijative, uz poljskog predsjednika Aleksandra Kwasniewskog, austrijskog demokršćanina Erharda Buseka ili španjolskog falangista Josea Marije Aznara, sjede i neki bivši pripadnici Komunističke partije Jugoslavije poput umirovljenog slovenskog predsjednika Milana Kučana. On bi, po nekim tumačenjima, danas rado zabranio nekadašnjeg sebe.

  http://m.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Najnovije/tabid/296/articleType/ArticleView/articleId/227335/Default.aspx

 35. Mitja pravi

  ah no, pa ne spet!

 36. MIran pravi

  Na, kakor bi dejal naš maloumni forumski prijatelj, balkanske opranoglave svi.nje so zopet vo.lile rdečo svojat.

 37. MIran pravi

  Če pravi:
  20. 10. 2014 at 08:46
  Bergant, Starič, druščina, dobro jutro. Pred dobrim letom je bil vaš kolega na TV Slovenija suspendiran, ker je povedal, da Bratuškova v svojem govoru v Mariboru ni povedala nič.

  ___
  Hvala Boghu, da ni povedala nič.
  Tistih, ki povedo nekaj, je na teh tleh bilo preobilo in poglejte kam so nas pripeljali.

  Ni bila njena naloga da kaj pove.
  Njena naloga je bila, da kaj naredi in naredila je ogromno.

  Seveda, pod takim pri.tiskom kot ga je bila deležna v EU, bi redki speljali zadeve kot bi morali.
  A veste da ste eno pri.tlehno bitje od človeka ?
  Seveda je to zgolj moje mnenje, za katerega se vam ne menim opravičiti.

  😛

 38. ufff pravi

  vse kot sem napovedal…..čisto vse…..
  spomnite se, ni ga bolj discipliniranega volivca od našega balkanskega opranoglavega in podivjanega rdečha…..tako je bilo, je in bo ostalo……volitve kot navaden popis prebivalstva……..nič drugega kot popis prebivalstva……
  manjka le število, koliko jih je šlo volit….zakaj je ta % prikr it?

 39. ufff pravi

  najlepša primera balkanske verzije demokracije pa sta brez dvoma piranćić in nova gorca……..v obeh sta seveda v drugi krog prišla le uvožena rdečuha…….(kar je glede na volitve/popis prebivalstva absolutno razumljivo…..piranćić so morali avtohtoni domačini zapustiti ko so prilezle balkanske komunistične horde smrdečih zveri in kar ni bilo zaklano je zbežalo….torej približno 95% prebivalstva…..(niti nacistični ss-ovci niso imeli takih “rezultatov” pri čiščenju kot je to uspelo “naših” podivjanim zverinskim balkanskim komunistom…..pa še iz blatnih kućic v beneške vile so se preslili…..tako, da bo njihova zvestoba do rdečih mafijskih in ideološko ter kulturno zverinsko NESTRPNIH rdečuhov absolutna, disciplinirana in mafijska….novega grada od ita pa je partija seveda samostojno in torej ………..itd.itd)……
  seveda je v novem gradu manj komunističnih nestrpnih jugićev kot na koncu vipavske doline…..zato je zmagal manj skrajni rdečih kot v totalitatno počiščenem piranćiću…..to je itak samoumevno……itd. itd……

  in torej vse kot napovedano….čisto vse…oni so taki in taki bodo ostali…..

 40. oktober pravi

  twitter, SDS lahko slavi le v 19 občinah in še to v takih, kjer nimajo več kot 200 prebivalcev.
  Zgovoren pa je podatek, koliko ste spušili od leta 2010. Iz 33 občin na 19.
  Izgleda, da se SDS rok trajanja izteka.

 41. primorec pravi

  Mene pa veseli, da smo iz vstale Primorske izgnali rumenokožce!

 42. oktober pravi

  Za Maribor pa je nazorno zapisano v Temi dneva v Delu; Maribor je lahko simbol skoraj česarkoli. upora, poguma, novega upanja, razočaranja, norosti, zaostalosti, neperspektivnosti, neambicioznosti, kalimerovstva…..
  Norosti in zaostalosti ne manjka tudi v drugih delih države.

 43. oktober pravi

  Za nami so parlamentarne volitve, za nami so evropske volitve, za nami so komisarske izbire, za nami so lokalne volitve. Skrajni čas je, da vsi izvoljeni začnete delati v dobro države in vseh državljanov. Več kot preveč je bilo strankarskega obračunavanja, političnih diskvalifikacij, podtikanj, laži… Za božjo voljo, začnite že enkrat delati in ne samo navijati za svoje in jih reševati iz situacij, v katere so se sami zapletli.

 44. ufff pravi

  primorec pravi:
  20. 10. 2014 at 12:43
  Mene pa veseli, da smo iz vstale Primorske izgnali rumenokožce!

  rdeči nestrpnež, seveda da ste jih, drugače te ne bi bilo tam…….

 45. ufff pravi

  kot sem napovedal za mb:
  volili bodo le najbolj disciplinirani in torej med 25 in 35%……uradno 31%
  rdeči balkanoidi so dokazano veliko bolj disciplinirani in mafijsko ubogljivi……nekako razmerje nekaj nad 2 proti 1………tako, da…..vse tako predvidljivo………vse dokler se udeležba ne dvigne nad 74% drugače misleči ne bodo več imeli večini v parlamentu…..

  spomnite se, ni ga bolj discipliniranega in mafijsko udbogljivega volivca od rdečega balkanoida….

 46. ufff pravi

  da smo si jasni, bolj je rdeči balkanoid disciplniniran in mafijsko ubogljiv, bolj bo prepičeval, da to ni….da je kao samostojen, nestrankarski itd. itd. itd….oni so taki…so kot fotokopije….

 47. ufff pravi

  da smo si jasni, kučanove ku rbe iz bande 571 bodo podatek o udeležbi tokrat zelo prikrile…….če bi pa bil rezultat obraten, pa bi problematizirale izvolitev nekega župana s tako nizko udeležbo….ampak upam, da vi to veste…..

 48. b pravi

  ufff pravi:
  20. 10. 2014 at 14:08

  kot sem napovedal za mb:
  volili bodo le najbolj disciplinirani in torej med 25 in 35%……uradno 31%
  rdeči balkanoidi so dokazano veliko bolj disciplinirani in mafijsko ubogljivi……nekako razmerje nekaj nad 2 proti 1………tako, da…..vse tako predvidljivo………vse dokler se udeležba ne dvigne nad 74% drugače misleči ne bodo več imeli večini v parlamentu…..

  spomnite se, ni ga bolj discipliniranega in mafijsko udbogljivega volivca od rdečega balkanoida….
  ………………………………………..

  Kar misli si. Kanglar ne bi prišel preko 8500 glasov, pa če bi bila udeležba 99%. Parazit Fištra bi od obupanih mariborčanov dobil v najslabšem primeru – desetkrat več glasov kakor Kangla. Takole čez palec…91% : 9 %. Če pa bi bila bitko v drugem krogu Fištra in Kancler, bi bila udeležba najbrž nižja. Fištra bi težko zbral več glasov kakor v prvem krogu, saj ga ne bi volili tisti, ki so ga volili iz strahu, da zmaga Kanglar. Kancler bi zbral 14000 proti 12000 Fištre. Pri 28% udeležbi bi tako Kancler premagal Fištro…54% : 46%

 49. ufff pravi

  b, tudi možno…..ampak realnost je nekaj drugega……glavno je, da je avstrija blizu……le to je za mb realno zelo pomembno……kjer komunistiov ni nikoli bilo na oblasti in jih tudi ne bo….

 50. b pravi

  Drži. Ampak priložnost za boljšega župana od Fištre je splavala po vodi, ker so tako želeli pri SDS! Kangler se je po porazu prešerno smehljal!!! Malodane sta si s Fištro skočila v objem že po rezultatih vzporednih volitev. Fištra je napovedal 74:26 in to se je tudi zgodilo.

  Dokaz!!!

  https://twitter.com/vecer/status/522831412752171008/photo/1

 51. the end pravi

  Padec iz 33 zupanov na 19. Res velika zmaga……SDS je v prostem padu.

  pa pa klovni 🙂

 52. Frančišek Kogej pravi

  pomembno je, da ni zmagal sdsovec

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen