“Trud” za upokojence: Erjavec pri regresu upokojencev popustil za 21 milijonov

7

V DeSUS so po napornih pogajanjih popustili in soglašali, da se za regres upokojencev zagotovi dodatnih 19 milijonov evrov in ne 40 milijonov, kot je bilo predvideno s koalicijsko pogodbo, je na novinarski konferenci po seji vlade dejal prvak DeSUS Karl Erjavec. Današnja odločitev prispeva tudi k temu, da imamo še naprej stabilno vlado, je dodal.

Kot je pojasnil, se glede na položaj in finančni okvir, ki ga moramo doseči, zavedajo, da je bilo treba popuščati. Pričakujejo, da se bodo sredstva, ki so se jim odrekli, namenjala zlasti za mlade in nova delovna mesta in da bodo prispevala k gospodarski rasti. Zato so tudi popustili, saj lahko le nova delovna mesta prinesejo več prispevkov za pokojninsko blagajno, da bo ta bolj stabilna.

Pomembno sporočilo je po Erjavčevih besedah tudi, da bo za regres upokojencev vseeno nekaj dodatnih sredstev. Z njim pa bodo olajšali življenje upokojencev z najnižjimi pokojninami.

Sprejeti dogovor tako pomeni, da bodo regres v letu 2015 dobili vsi upokojenci, katerih pokojnine so nižje od 622 evrov. Del dodatnega denarja bo “šel dodatno za najnižje kategorije, da izboljšamo njihovo socialno sliko,” je pojasnil Erjavec. Predvidevajo pa tudi, da bodo regresa deležni še nekateri, ki imajo pokojnino višjo od 622 evrov. Kot je dejal, pa v tem trenutku ne more povedati, kje bi bila meja.

Na vprašanje, ali je glede na današnji dogovor potrebno odpirati koalicijsko pogodbo, je Erjavec odgovoril, da se bodo v koaliciji o tem še pogovarjali. Sam sicer misli, da bi bilo prav, da se podpiše aneks, v katerem bi se zapisalo, da bo v letu 2015 za regres namesto dodatnih 40 milijonov evrov namenjenih dodatnih 19 milijonov. A se Erjavec hkrati tudi sprašuje, ali je takšen aneks treba tudi dejansko podpisati, “glede na to, da si zaupamo”.

Kot je poudaril, današnja odločitev prispeva tudi k temu, da bo vlada še naprej stabilna in bo Slovenija imela stabilno politično situacijo. (sta)

karl erjavec stanovnik klavora

Št. komentarjev: 7
 1. Wifi pravi

  Volilci, ki ste ga volili, na cesto! Kaj vas ni sram?
  Mi smo našega volili pa so nam ga nesramno NAGNALI iz parlamenta (ne vem, če je to še parlament).
  Pa na volitvah NI lagal.
  Vsi smo vedeli, da je zapornik – politični zapornik!

 2. MEFISTO pravi

  Erjavec še kar brije norca iz upokojencev.

  Pa še prav ima, zakaj so pa taki telebani.

 3. dzi nu nje ja pravi

  mefiĆ se še ni posral f’kahlco.Serje na tem portalu.

 4. kulisa pravi

  Erjavčevi volivci dokazujejo, da jih na stara leta daje demenca. Pozabili so namreč, da Erjavec še nikoli ni držal dane besede. Potem se pa, ko imajo svoje svetle trenutke, čudijo, kako so opeharjeni. Prav naj vam bo! Stokrat!! Naslednje volitve pa spet veselo volite tega klovna.

 5. viking pravi

  Ni panike. Saj imajo upokojenci Ehjavčevih 1000 evrov minimalne pokojnine. Bojo že preživeli.

 6. MEFISTO pravi

  Normalni upokojenci prosijo Erjavca, naj se ćim manj trudi za njih in si dela nezasluženo reklamo.

 7. Wifi pravi

  Res je. Ogromno jim bo pomagal, če jim neha pomagati!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen