Črn scenarij: Hoteli ŠC Pohorje zaprli vrata, gondola stoji, Mariborski vodovod pa Areni izklopil še vodo

0

Na Pohorju se tik pred zimsko sezono, kot kaže, uresničuje najbolj črn scenarij za mariborski turizem. Potem ko je šel Športni center Pohorje prejšnji teden v stečaj, je moral vrata zapreti še njihov zadnji hotel Arena, je za STA povedal stečajni upravitelj Drago Dubrovski. Mariborski vodovod jim je namreč odklopil vodo, stoji pa tudi vzpenjača.

Zakaj je Mariborski vodovod v ponedeljek izklopil vodo, uradno ni jasno, direktor vodovoda Danilo Burnač pa je bil doslej za pojasnila nedosegljiv.

Dubrovski meni, da je takšno ravnanje nezakonito, saj bi upnik moral svoje terjatve prijaviti v stečajno maso, z začetkom stečaja pa da tako ali tako nastopi novo obdobje.

“Priključitev so pogojevali s plačilom starih računov, kar pa je predmet stečajne mase, zato tega ne bi smeli storiti. Pozval sem jih, naj še enkrat razmislijo o materialnih in pravnih posledicah takega ravnanja, a doslej me še niso obvestili o tem, da bi bila voda vnovič priključena,” je dejal Dubrovski in dodal, da so bili primorani nekaj deset gostov hotela preseliti k drugim hotelskim ponudnikom.

Krožno-kabinska žičnica medtem ne obratuje že od začetka prejšnjega tedna, ko so na njej začeli izvajati redna letna vzdrževalna dela, ki bi se morala zaključiti konec tega tedna. A se zapleta tudi pri tem, saj je bilo po pisanju časnika Večer okoli 50 žičničarjev v ponedeljek primoranih predčasno zaključiti remont, potem ko Družba za upravljanje terjatev bank doslej ni poplačala pogodbenih obveznosti do družbe Leitner, ki bi morala opraviti obvezni pregled zavor.

Dubrovski se bo v sredo zjutraj najprej srečal z vodstvom mariborske občine in skušal najti rešitev za oddajo žičnic v najem, s čimer bi še lahko rešili smučarsko sezono, vendar časa za kaj takega ni več veliko. Prav tako v sredo naj bi se sestal tudi z okoli 100 zaposlenimi, med katerimi jih je večina doma, ter jim razložil kako in kaj naprej.

Po besedah stečajnega upravitelja so zadnje dni še čakali na morebiten boljši razvoj dogodkov, v sredo pa bo vendarle začel s postopnim odpuščanjem po posameznih skupinah. V vsakem primeru bodo v stečaju odpustili vse, vprašanje je le, kaj se bo zgodilo z žičnicami, na katere je vezanih največ ljudi. (sta)

sportni center pohorjeNič več veselja pri Športnem centru Pohorje…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen