Možno je sicer vse: Švedski politik trdi, da je nezakonski sin Mitterranda

1

Švedski politik, 25-letni Hravn Forsne, ki bo septembra na volitvah kandidiral za sedež v parlamentu, trdi, da je nezakonski sin bivšega francoskega predsednika Francoisa Mitterranda, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Forsne je sin švedske novinarke in bivše dopisnice švedskega tabloida Aftonbladet Christine Forsne, ki je pred dvema letoma priznala, da je imela 15 let trajajočo ljubezensko zvezo z bivšim francoskim predsednikom. Ta se je začela leta 1979, ko je z njim opravila intervju.

Mitterand, ki je zaradi raka umrl leta 1996, leto potem ko je zapustil predsedniški položaj, je imel dva sinova z ženo Danielle, priznal pa je tudi eno nezakonsko hči.

Christina Forsne pa ni nikoli povedala, kdo je oče njenega sina, ki se je rodil leta 1988, ko je Mitterrand začel drugi predsedniški mandat.

Forsne trenutno vodi politično kampanjo s stranko Zmerne stranke za volitve, ki bodo 14. septembra.

“Želim, da me ljudje sodijo po tem kar sem, ne pa po mojemu očetu,” je povedal lokalnemu časopisu Kingsbacka-Posten. “Ampak v redu, Francois Mitterrand je bil moj oče,” je dejal Forsne.

Za AFP je povedal, da je spregovoril zato, ker se mu zdi pomembno, da volivci poznajo njegovo ozadje. A slave v Franciji si ne želi. “Sem švedski politik in švedska politika je tista, ki me zanima,” je dejal. (sta)

francois miterrand

Število komentarjev: 1
  1. sds-polopice pravi

    Chirac…???????????????????
    .
    ste pa res pravi slovenceljni..!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen