Volkswagen v proizvodnjo novega avtomobila v ZDA

0

Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen je ta teden napovedal, da bo v ameriški tovarni v Chattonoogi v zvezni državi Tennessee proizvajal nov športni terenec. Investicija je vredna 900 milijonov dolarjev (okoli 643 milijonov evrov), proizvodnja – dodatno bodo zaposlili okoli 2000 ljudi – pa bo stekla leta 2016.

S to investicijo skupina Volkswagen širi svojo prisotnost v ZDA, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pojasnili v nemški družbi. Ta na novo razviti športni terenec sodi v srednji razred, v njem pa bo prostora za sedem potnikov.

Prvi mož Volkswagna Martin Winterkorn je že večkrat poudaril, da so si za cilj v ZDA postavili prodajo 800.000 vozil do leta 2018.

Skupina Volkwagen je v prvih šestih mesecih v Severni Ameriki prodala 424.900 vozil oz. tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani – večji del, 288.000 vozil (v medletni primerjavi 5,3-odstotni padec), je šlo v roke kupcem v ZDA.

Skupina, kamor sodijo znamke Volkswagen, Audi, Porsche, Škoda in Seat, je sicer v prvem polletju prodala 4,97 milijona vozil, kar je 5,9 odstotka več kot v prvem polletju lani. Največ je skupina prodala na evropskem trgu – 1,99 milijona vozil oz. 6,9 odstotka več kot pred letom dni. (sta)

volkswagen future(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen