Krvava nedelja najbolj smrtonosen dan v Gazi v petih letih, ubitih kar 87 Palastincev

0

V najbolj smrtonosnem dnevu v zadnjih petih letih je bilo po podatkih palestinskih zdravniških virov na območju Gaze danes ubitih 87 Palestincev. Po podatkih tiskovnega predstavnika nujne medicinske pomoči Ašrafa al Kudra je bilo od začetka izraelske ofenzive 8. julija ubitih že 425 Palestincev.

Med smrtnimi žrtvami je 112 otrok, 41 žensk in 25 starejših ljudi.

Šestdeset Palestincev je bilo danes ubitih samo v naselju Šejaija, ki leži med mestom Gaza in mejo z Izraelom, ki ga Izrael obstreljuje iz zraka in s topovi.

Izraelska vojska je danes sporočila, da je bilo v spopadih na območju Gaze od sobote zvečer ubitih 13 izraelskih vojakov. Od začetka ofenzive jih je bilo tako ubitih skupno 18, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Palestinski predsednik Mahmud Abas je medtem danes prispel v Doho na srečanje z vodjo Hamasa Haledom Mešalom, da bi govorila o možnosti prekinitve ognja na območju Gaze. Sestala naj bi se zvečer, poroča AFP.

V Doho naj bi danes prispel tudi generalni sekretar ZN Ban Ki Moon, kjer bo začel bližnjevzhodno turnejo, namenjeno prizadevanjem za končanje konflikta med Izraelom in Hamasom, ki nadzira območje Gaze. (sta)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen