Učitelji po strokovno znanje v podjetja

0

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila program centra za poklicno izobraževanje, v katerem bodo učiteljem strokovnih modulov na srednjih strokovnih in poklicnih šolah nudili izobraževanje v podjetjih. Kot navajajo, je pomembno, da učitelji poznajo tudi sodobne trende stroke, podjetniško miselnost in kulturo.

Program predvideva obliko krožnega zaposlovanja, saj bodo učitelje in druge strokovne delavce v času, ko bodo ti na usposabljanju v podjetjih, v šolah nadomeščali ustrezno usposobljeni strokovnjaki iz podjetij ali pa ustrezno usposobljene brezposelne osebe. Cilj programa je financiranje predvidenih 80 krožnih zaposlovanj.

S programom želijo dvigniti kakovost poklicnega izobraževanja in usposabljanja, zagotoviti pridobivanje novih znanj, spretnosti in kompetenc ter s tem povečati zaposlitvene možnosti in dolgoročno konkurenčnost ter nenazadnje spodbujati inovativnost in povezovanje izobraževanja s potrebami trga dela, so pojasnili na vladni službi.

Za program bo v letih 2014 in 2015 namenjeno 481.000 evrov nepovratnih sredstev, od tega bo evropski socialni sklad prispeval 85 odstotkov vrednosti ali 408.850 evrov. (sta)

ucitelj

Slika je simbolična

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen