Severna Koreja zagrozila z jedrskim napadom na Belo hišo

2

Visoki predstavnik Severne Koreje je Washington obtožil zaostrovanja odnosov na Korejskem polotoku in zagrozil z jedrskim napadom na Belo hišo in Pentagon. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je vodja splošnega političnega urada v severnokorejski vojski Hwang Pyaong So zagrozil ZDA v nedeljo na velikem vojaškem zborovanju v Pjongjangu.

Hwang, ki ima v severnokorejski vojski čin vicemaršala, je poudaril, da so napetosti na Korejskem polotoku narasle po nedavni vrsti skupnih vojaških vaj Južne Koreje in ZDA, med katerimi so uporabili tudi ameriško letalonosilko na jedrski pogon.

“Če bodo ameriški imperialisti ogrožali našo suverenost in preživetje (…) bodo naše sile izstrelile naše rakete z jedrskimi konicami na Belo hišo in Pentagon – vira zla,” je poudaril Hwang v govoru, ki ga je danes predvajala severnokorejska državna televizija.

Strokovnjaki sicer menijo, da je Severna Koreja še daleč od tega, da bi razvila medcelinsko raketo, ki bi lahko dosegla Washington, poroča AFP. Pjongjang je v preteklosti izvedel tri jedrske poskuse, vendar pa po ocenah strokovnjakov Severna Koreja najverjetneje še nima razvitih ustreznih tehnik za pritrditev bojne konice na raketo. (sta)

rakete(fotografija je simbolična)

Št. komentarjev: 2
  1. psihiater pravi

    vicmaršal…

  2. haapy yack pravi

    hojla
    Zakaj bi S. Koreja kaj razvijala. Amer jim dajo pa je.
    hoj

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen