Novakova pred pogovorom s Cerarjem še pušča odprto možnost za vstop NSi v koalicijo

3

Predsednica NSi Ljudmila Novak delovnega osnutka koalicijske pogodbe, ki so jim ga poslali iz SMC, pred popoldanskim pogovorom z najverjetnejšim novim mandatarjem Mirom Cerarjem ne želi komentirati. Zaenkrat pa, kot je dejala za STA, še dopušča možnost, da se o vsebini uskladijo in da NSi vstopi v koalicijo, o oblikovanju katere pogajanja vodi SMC.

V NSi po besedah Novakove trenutno preučujejo delovni osnutek koalicijske pogodbe, poslali so ga tudi strankinim strokovnim odborom, od katerih še prejemajo mnenja. Če bodo nadaljevali s pogajanji za vstop v koalicijo, pa bodo zasedali tudi organi stranke, napoveduje predsednica NSi, ki se bo s Cerarjem sestala danes ob 16. uri.

Sedanji vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin, ki je bil v parlament vnovič izvoljen, pa je bil do osnutka koalicijske pogodbe bolj oster. Kot je dejal za Delo, je osnutek zanje nesprejemljiv.

Novakova z njegovimi izjavami sicer ni seznanjena. Poudarja, da sama komentarjev o osnutku za zdaj ne daje in da bo več povedala po današnjem srečanju s Cerarjem.

Miro Cerar s povabljenimi strankami danes nadaljuje drugi krog pogovorov za sestavo vladne koalicije. Dopoldne se je že srečal s predstavniki DeSUS in ZL, popoldne pa ga čakajo še pogovori s ZaAB, NSi in SD. (sta)

Ljudmila Novak

Ljudmila Novak

Št. komentarjev: 3
 1. MEFISTO pravi

  Rečeno je bilo: ljubim izdajo, sovbražim izdajalca.

 2. dzi nu nje ja pravi

  To hudobo bi bilo najbolje poslati v poprde-rožmanov objem.

 3. medeni pravi

  Ja ljudje božji ,Slovenci imamo zelo lep rek:ZAREČENEGA KRUHA SE NAJVEČ POJE . pa še nekaj NIKOLI NE REČI NIKOLI
  Lep pozdrav iz Prekmurja

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen